Τρίτο Μάτι

Βολεύει;  
Γράφει ο Στάθης Φουρλάνος

*Πανελλαδική απεργία με ορόσημο και φόντο το νέο ασφαλιστικό που κατέθεσε ο υπουργός εργασίας κ. Βρούτσης προς συζήτηση – ψήφιση στο κοινοβούλιο.

Ενα ασφαλιστικό που συμπιέζει μισθούς και συντάξεις, αυξάνει τις εισφορές των εργαζομένων στα ασφαλισιτκά ταμεία και όποιες “στοχευμένες” αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις θα εξαϋλωθούν από την προσωπική διαφορά του νόμου Κατρούγκαλου.

Ενας νόμος (Κατρούγκαλου) που προεκλογικά το κυβερνών κόμμα και ο πρωθυπουργός άμεσα θα τον καταργούσε.

Ηταν αίτημα της κοινωνίας και προεκλογική δέσμευση σας κ. Μητσοτάκη που δεν έγινε πράξη και δεν υλοποιήθηκε εν τω συνόλων.

Ολες αυτές τις επικοινωνιακές προεκλογικές υποσχέσεις και ανεκπλήρωτες μετ’ εκλογικές πρακτικές, θα τις βρείτε μπροστά σας κύριοι της ΝΔ και θα έχετε την αποκλειστική ευθύνη, αν τα σενάρια του ΣΥΡΙΖΑ, για δεύτερη φορά αριστερά, και για τον έλεγχο των αρμών εξουσίας, ευωδοθούν.

*Και αυτή η κυβέρνηση πορεύεται στην ίδια πεπατημένη, δεν έχει πολιτικά αντιληφθεί, ότι, από τον Ιούλιο του 2019 ασκεί εξουσία και για ότι αρνητικό συμβαίνει στη χώρα, ευθύνεται η προηγούμενη κυβέρνηση, ενώ σπεύδει να καρπωθεί ότι θεόσταλτο μας έρχεται από το εξωτερικό.

Μας έλεγαν προεκλογικά ότι, σε ένα μήνα τα Εξάρχεια θα γίνουν παράδεισος για τους κατοίκους.

Σήμερα 7 μήνες μετά με κάποιες μικρές βελτιώσεις το πρόβλημα παραβατικότητας εξακολουθεί και παραμένει και καταπιέζει τη ζωή των πολιτών.

Μας είπαν ότι, η ανικανότητα και το DNA του ΣΥΡΙΖΑ ευθύνονται για την απραξία στο “Ελληνικό” και η ΝΔ θα δώσει λύση και οι μπουλντόζες σε μια εβδομάδα θα πιάσουν δουλειά.

Επτά μήνες μετά τίποτε δεν καπνίζει.

Μας λέγατε ότι θα παταχθεί η αισχροκέρδεια, η παρανομία, η εγκληματικότητα, το προσφυγικό – λαθρομεταναστευτικό και η παραβατικότητα θα μειωθούν δραστικά διότι έχετε σχέδιο, έχετε προετοιμάσει το έδαφος για άμεσες λύσεις και σήμερα, δυστυχώς για μας, ζούμε έναν καθημερινό Αρμαγεδώνα επιβίωσης με τις ανεξέλεγκτες λαθρομεταναστευτικές μουσουλμανικές ροές με την ανασφάλεια στα εθνικά μας θέματα και στις ανησυχίες της κοινωνίας μας.

*Παρακολουθούμε χιλιοπαιγμένα κυβερνητικά επικοινωνιακά παχνίδια να προσπαθούν ν’ αλλάξουν την ατζέντα συζήτησης από τα μεγάλα εθνικά και οικονομικά προβλήματα της χώρας και από την καθημερινότητα της ελληνικής κοινωνίας.

Οταν η κυβέρνηση βρίσκεται στριμωγμένη πολιτικά στα σχοινιά, προσπαθεί και με τη βοήθεια φιλικών προς αυτή μέσων μαζικής ενημέρωσης – τηλεοπτικών σταθμών εθνικής εμβέλειας και όχι μόνο, να μας πείσει, ότι, το μείζον πρόβλημα της χώρας είναι τα θέματα με τα οποία ασχολείται η προανακριτική επιτροπή για την υπόθεση “Νοβάρτις” και όχι ουσί και τύποις, εν τοις πράγμασι, ο πακτωλός χρημάτων που χάθηκε σε υπόγειες διαδρομές ένθεν – κακείθεν.

Ακούμε τον κ. Γεωργιάδη, τον κ. Λοβέρδο να κόπτονται για τη μείωση της φαρμακευτικής κρατικής δαπάνης και δε γίνεται -σχεδόν από κανένα- λόγος για την ιδιωτική δαπάνη.

Σκάνδαλο “Νοβάρτις” δεν είναι η ενοχή ή μη του κ. Παπαγγελόπουλου από το πάρτυ που γινόταν των εμπλεκομένων στην προμήθεια και την κατανάλωση μέσω κυκλωμάτων του φαρμάκου στη χώρα μας.

Ας σταματήσουμε να πληρώνουμε τους βουλευτές των προανακριτικών επιτροπών και ας αφήσουμε τη δικαιοσύνη να δώσει το τέλος και ν΄ αποδώσει τις όποιες ευθύνες σε όποιους αναλογούν.

Ας καταργήσουν το νόμο περί ευθύνης υπουργών να βρει η κοινωνία, η δικαιοσύνη και το πολιτικό σύστημα την ηρεμία τους. Βολεύει όμως το πολτικό σύστημα;

Βολεύει;

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης
Close
Back to top button