Ειδήσεις

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις την Κυριακή στην Ξάνθη κατά τη διάρκεια του 7ου Δημοκρίτειου Ημιμαραθωνίου Δρόμου Ξάνθης και των παράλληλων αγώνων 5.000 μέτρων και 1.000 μέτρων

Έχοντας υπόψη:

  1. i) Τα άρθρα 1, 2, 3, 4, 16, 34, 52 παρ. 2, 103, 104, 105, & 109 του Ν. 3542/2007 «Κύρωση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας»
  2. ii) Το άρθρο 420 του Π.Κ.

iii)    Την σχετική Προκήρυξη Αγώνα και την λοιπής αλληλογραφίας.

  1. iv) Το γεγονός ότι από τις διατάξεις της παρούσας απόφασης, δεν προκαλείται δαπάνη σε βάρος του κρατικού προϋπολογισμού, και αποσκοπώντας στην ομαλή και ασφαλή διεξαγωγή του 7ου Δημοκρίτειου Ημιμαραθωνίου Δρόμου Ξάνθης και των παράλληλων αγώνων 5.000 μ. και 1.000 μ. και στην πρόληψη τροχαίων ατυχημάτων

ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ

Άρθρο 1ο

α)    Τη διακοπή – ρύθμιση της κυκλοφορία όλων των οχημάτων, ανάλογα με την επικρατούσα κατάσταση και τις κυκλοφοριακές συνθήκες, από την 10:00 ώρα της Κυριακής 28.11.2021 έως τη λήξη του αγώνα, καθ’ όλη τη διαδρομή του Ημιμαραθωνίου, ως ακολούθως:

–      Από την κεντρική πλατεία της Ξάνθης (Πλ. Δημοκρατίας), καθ’ όλο το μήκος των οδών Βασ. Κωνσταντίνου, Βασ. Σοφίας, Έβρου, Κατσώνη, Ε.Ο. Ξάνθης – Ιάσμου, Κιμμέρια, Πηγάδια, Ε.Ο. Κομοτηνής – Ξάνθης, Περιφερειακή Οδός Ξάνθης, Ε.Ο. Καβάλας – Ξάνθης, 28ης Οκτωβρίου, κεντρική πλατεία Ξάνθης.

β)    Τη διακοπή – ρύθμιση της κυκλοφορία όλων των οχημάτων, ανάλογα με την επικρατούσα κατάσταση και τις κυκλοφοριακές συνθήκες, από την 10:00 ώρα της Κυριακής 28.11.2021 έως τη λήξη του αγώνα, καθ’ όλη τη διαδρομή του παράλληλου αγώνα των 5.000 μέτρων, η οποία διέρχεται από τα ακόλουθα σημεία:

–      Από την κεντρική πλατεία της Ξάνθης, καθ’ όλο το μήκος των οδών Βασ. Κωνσταντίνου, Βασ. Σοφίας, Λεωφ. Στρατού, Λευκίππου, Δράμας, 28ης Οκτωβρίου, κεντρική πλατεία Ξάνθης.

γ)    Τη διακοπή – ρύθμιση της κυκλοφορία όλων των οχημάτων, ανάλογα με την επικρατούσα κατάσταση και τις κυκλοφοριακές συνθήκες, από τη 15:30 ώρα του Σαββάτου, 27.11.2021 έως τη λήξη του αγώνα, καθ’ όλη τη διαδρομή του παιδικού αγώνα των 1.000 μέτρων, η οποία διέρχεται από τα ακόλουθα σημεία:

–      Από την κεντρική πλατεία της Ξάνθης, κατά μήκος της οδού Μιχ. Καραολή έως και τη διασταύρωση των οδών Μιχ. Καραολή με Κουγιουμτζόγλου, Μπρωκούμη, 28ης Οκτωβρίου, κεντρική πλατεία Ξάνθης.

δ)    Τέλος, να πραγματοποιηθεί διακοπή – ρύθμιση της κυκλοφορίας όλων των οχημάτων, τα ανωτέρω χρονικά διαστήματα, σε όλες τις καθέτους στις προαναφερόμενες οδούς, κατά μήκος της διαδρομής 7ου Δημοκρίτειου Ημιμαραθωνίου Δρόμου Ξάνθης και των παράλληλων αγώνων 5.000 μ. και 1.000 μ..

ε)    Το Τμήμα Τροχαίας Ξάνθης, μπορεί ανάλογα με τις κυκλοφοριακές συνθήκες να διαφοροποιήσει την ώρα έναρξης και λήξης των περιοριστικών της κυκλοφορίας μέτρων και να απαγορεύσει την κυκλοφορία σε οποιαδήποτε οδό της πόλης, για όσο χρόνο απαιτηθεί.

στ)  Η κίνηση των οχημάτων θα πραγματοποιείται μέσω παρακαμπτηρίων ή παρακείμενων οδών, σύμφωνα με τις υποδείξεις των Αστυνομικών και των σημάτων.

Άρθρο 2ο

α)      Η απόφαση αυτή είναι προσωρινή και ισχύει από την ανάρτησή της στο διαδίκτυο και για τα ανωτέρω χρονικά διαστήματα, σύμφωνα με το άρθρο 4 του Ν. 3861/2010.

β)      Η εκτέλεση και εφαρμογή της παρούσας απόφασης ανατίθεται στο Τμήμα Τροχαίας Ξάνθης κατά λόγο και τόπο αρμοδιότητας.

γ)       Οι παραβάτες της παρούσας, διώκονται και τιμωρούνται σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 420  Π.Κ. και των άρθρων του Ν. 2696/99 «Κύρωση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας», όπως τροποποιήθηκε και ισχύει.

 

ΠΑΡΑΛΗΠΤΕΣ

1.-               ΓΕ.Π.Α.Δ.Α.Μ.Θ.

2.-               κ. ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ΠΛΗΜ/ΚΩΝ ΞΑΝΘΗΣ

3.-               ΤΜΗΜΑ ΤΡΟΧΑΙΑΣ ΞΑΝΘΗΣ

4.-               R/T ΚΕΝΤΡΟ

5.-               ΔΗΜΟΣ ΞΑΝΘΗΣ

6.-               ΤΟΠΙΚΟΣ ΗΜΕΡΗΣΙΟΣ ΤΥΠΟΣ & ΡΑΔΙΟ/ΠΤΙΚΑ ΜΕΣΑ

7.-               Η.Φ.

8.-   ΒΙΒΛΙΟ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ

Ο Διευθυντής

Πασχάλης ΓΙΩΡΗΣ

Αστυνομικός Διευθυντής

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης
Close
Back to top button