Ειδήσεις

Σαρηγιάννης: “Σήμα κινδύνου για την Ξάνθη”
Βάσει των επιδημιολογικών δεδομένων, κινδυνεύει με μεγάλη αύξηση κρουσμάτων το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, αποκαλύπτει ο Δημοσθένης Σαρηγιάννης στη Realnews, κάνοντας λόγο για αλυσίδες διασποράς

Σήμα κινδύνου για τα Χριστούγεννα και την αύξηση των μετακινήσεων, που αναμένεται να επιβαρύνουν περαιτέρω την επιδημιολογική εικόνα της χώρας, κρούουν κορυφαίοι επιστήμονες μέσω της Realnews.

Οι 14 περιοχές της χώρας που, βάσει των επιδημιολογικών δεδομένων, κινδυνεύουν με μεγάλη αύξηση κρουσμάτων το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, αποκαλύπτει ο Δημοσθένης Σαρηγιάννης, κάνοντας λόγο για αλυσίδες διασποράς.

«Οι περιοχές της χώρας που χαρακτηρίζονται από ανοδική τάση κρουσμάτων και θα πρέπει να παρουσιάσουν σημεία αποκλιμάκωσης είναι η Αιτωλοακαρνανία, η Φωκίδα, η Ευρυτανία, η Αρτα, η Πρέβεζα, η Πιερία, τα Γρεβενά, η Ξάνθη, ο Εβρος, το Ηράκλειο, το Ρέθυμνο, η Κέρκυρα, η Ζάκυνθος και η Ρόδος. Εκεί θα έπρεπε να δοθεί μεγαλύτερη έμφαση από τον ΕΟΔΥ με κινητά κλιμάκια, τα οποία θα μπορούσαν να εντατικοποιήσουν τους ελέγχους, ώστε να ανιχνεύσουμε νωρίς ασυμπτωματικούς ή και προσυμπτωματικούς φορείς, πριν αναπτυχθούν οι σχετικές με αυτούς αλυσίδες διασποράς», τονίζει ο καθηγητής του ΑΠΘ.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button