…ΓΙΑΤΙ, ΚΑΙ Η ΠΟΙΗΣΗ ΕΧΕΙ ΘΕΣΗ ΣΤΙΣ ΓΙΟΡΤΕΣ ΠΑΛΙΑΣ ΠΟΛΗΣ

Ο Θανάσης Μουσόπουλος ψάχνει τα κλειδιά της ποίησης .

Τα αντικλείδια –

Σεμινάριο Ποίησης αφιερωμένο στο έργο του Γιώργη Παυλόπουλου

 

Μπορούμε να βρούμε το κλειδί της ποίησης ; …

Στα πλαίσια των Γιορτών Παλιάς Ξάνθης στο Θεατράκι του Μονοπατιού της Ζωής, στις 5 Σεπτεμβρίου 2011 στις 6:30 μ.μ., με τη συνδιοργάνωση του Κέντρου Πολιτισμού Δήμου Ξάνθης, της Δημοτικής Κοινότητας Ξάνθης, του Δικτύου Λόγου και Πράξης και του Συλλόγου Φροντιστών Θράκης, πραγματοποιεί

Ο Θανάσης Μουσόπουλος ψάχνει τα κλειδιά της ποίησης .

Τα αντικλείδια –

Σεμινάριο Ποίησης αφιερωμένο στο έργο του Γιώργη Παυλόπουλου

 

Μπορούμε να βρούμε το κλειδί της ποίησης ; …

Στα πλαίσια των Γιορτών Παλιάς Ξάνθης στο Θεατράκι του Μονοπατιού της Ζωής, στις 5 Σεπτεμβρίου 2011 στις 6:30 μ.μ., με τη συνδιοργάνωση του Κέντρου Πολιτισμού Δήμου Ξάνθης, της Δημοτικής Κοινότητας Ξάνθης, του Δικτύου Λόγου και Πράξης και του Συλλόγου Φροντιστών Θράκης, πραγματοποιείται ποιητική συνάντηση που αφορά στο έργο του ποιητή από τον Πύργο της Ηλείας Γιώργη Παυλόπουλο (1924 – 2008) και με βασικό άξονα το περίφημο ποίημά του «Τα Αντικλείδια».

Τη γενική επιμέλεια της εκδήλωσης έχει ο Ηρακλής Ζωγράφος, ενώ ο Άγγελος Μουρβάτης μελοποίησε, θα παίξει με την κιθάρα και θα τραγουδήσει τα Αντικλείδια και άλλα επτά ποιήματα του Γιώργη Παυλόπουλου. Τα τραγούδια αυτά καταγράφηκαν σε σχετικό cd το οποίο θα δοθεί σε όσους παρακολουθήσουν την εκδήλωση, ενώ ο Θανάσης Μουσόπουλος ετοίμασε τεύχος – Ανθολόγηση 21 ποιημάτων του Γιώργη Παυλόπουλου, το οποίο επίσης θα διανεμηθεί δωρεάν.

Στην εκδήλωση ο Θανάσης Μουσόπουλος, που φέτος κλείνει σαράντα χρόνια παρουσίας στα Γράμματα και στον Πολιτισμό, θα μιλήσει για τη ζωή και το έργο του Γ. Παυλόπουλου και θα διαβάσει και αναλύσει ορισμένα ποιήματα του τιμώμενου ποιητή. Ο Άγγελος Μουρβάτης με την κιθάρα και τη φωνή του θα αποδώσει οκτώ ποιήματα του Παυλόπουλου.

Η προσπάθεια αυτή είναι μια αρωγή σε όσους αγαπούν την ποίηση και κυρίως στους υποψηφίους Θεωρητικής κατεύθυνσης που μελετούν το έργο του Γ. Παυλόπουλου και τα «Αντικλείδια».

… ΓΙΑΤΙ, ΚΑΙ Η ΠΟΙΗΣΗ ΕΧΕΙ ΘΕΣΗ ΣΤΙΣ ΓΙΟΡΤΕΣ ΠΑΛΙΑΣ ΠΟΛΗΣ

  Ο Θανάσης Μουσόπολος γεννήθηκε στην Ξάνθητο 1949, σπούδασε στη Φιλοσοφική Θεσσαλονίκης , ζει και εργάζεται στην Ξάνθη. Ασχολείται με την ποίηση το δοκίμιο , την ιστορία και τον πολιτισμό της Θράκης. Mέλος Λογοτεχνικών και Φιλοσοφικών Εταιρειών, πήρε μέρος σε συνέδρια ως εισηγητής, συνεργάζεται με εφημερίδες, περιοδικά, ραδιοφωνικούς σταθμούς, διετέλεσε για 8 χρόνια Δημοτικός Σύμβουλος Ξάνθης, μέλος και πρόεδρος πολιτιστικών φορέων, τ. Διευθυντής του Κέντρου Μελέτης Θρακικού Λόγου του Ιδρύματος Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης. Από το 1972 ως σήμερα εξέδωσε πενήντα βιβλία ποίησης , δοκιμίου και Ιστορίας- Πολιτισμού της Θράκης. Το 2011 συμπληρώθηκαν σαράντα χρόνια από την πρώτη παρουσία του στα Γράμματα και στον Πολιτισμό.

 

 

 

 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button