Το τρίτο μάτι

Γράφαμε στη στήλη στις 2/7/2008: “Τροχαίο ευτυχώς με ελαφρύ τραυματισμό έγινε προχθές το μεσημέρι στη διασταύρωση Αβδήρων – Παραλία Αϊ Γιάννη με Νέα Κεσσάνη- Αβατο.

*Γράφαμε στη στήλη στις 2/7/2008:


“Τροχαίο ευτυχώς με ελαφρύ τραυματισμό έγινε προχθές το μεσημέρι στη διασταύρωση Αβδήρων – Παραλία Αϊ Γιάννη με Νέα Κεσσάνη- Αβατο.


Στο σημείο εκείνο έχουν γίνει στο παρελθόν, κυρίως τους καλοκαιρινούς μήνες, και άλλα τροχαία ακόμα και θανατηφόρα.


Η τοποθέτηση φωτεινού σηματοδότη κρίνεται απαραίτητη και όσοι περνάμε από εκείνο το σημείο με τα αυτοκίνητά μας να έχουμε τα μάτια μας δεκατέσσερα!” 



Τρεις νεκροί και 5 τραυματίες ήταν ο τραγικός απολογισμός τροχαίου δυστυχήματος που έγινε στο συγκεκριμένο σημείο, μεσημέρι Κυριακής.


Σύμφωνα με το αστυνομικό δελτίο “Την 13-07-2008 και ώρα 13.15′, στο 22ο χιλ. της Ε.Ο.Ξάνθης – Παραλίας Αβδήρων, Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που οδηγούσε 59χρονος κάτοικος (εν ζωή) Ξάνθης, παραβίασε ρυθμιστική πινακίδα (Ρ-2) STOP και συγκρούσθηκε με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο το οποίο οδηγούσε 39χρονος κατ. Ξάνθης. Αποτέλεσμα της σύγκρουσης ήταν να τραυματισθούν θανάσιμα ο οδηγός του α’ οχήματος, η 61χρονη συνοδηγός του και ένα ανήλικο (2 ετών) επιβάτης β’ οχήματος. Επίσης σοβαρά τραυματίσθηκαν ο οδηγός του β’ οχήματος και οι τέσσερις συνεπιβάτες του, μεταξύ των οποίων και δυο ανήλικα 4 και 7 ετών.


Νεκροί και τραυματίες μεταφέρθηκαν στο Γ.Ν.Ξάνθης.


Ενεργείται προανάκριση από το Τμήμα Τροχαίας Ξάνθης”



Τον περασμένο μήνα σημειώθηκαν στο ίδιο σημείο 4 τροχαία ατυχήματα


 



*Η δήμαρχος Αβδήρων τα τελευταία χρόνια κάνει εκκλήσεις στην Τροχαία για την παρουσία ενός τροχονόμου σε αυτή την επικίνδυνη διασταύρωση κυρίως τα Σαββατοκύριακα που η κίνηση ειναι αυξημένη.


 



*Να ευχηθούμε το θανατηφόρο της περασμένης Κυριακής να είναι και το τελευταίο.


 



*Με τις ευχές όμως δεν λύνονται τα προβλήματα.


Οι αρμόδιοι να πάρουν μέτρα και οι οδηγοί να είναι περισσότερο προσεκτικοί για να μη χυθεί άλλο αίμα στην ασφαλτο.


 



*Με την ολοκλήρωση των εργασιών του κεντρικού άξονα της Εγνατίας Οδού θα γίνουν τα παράλληλα έργα που ζητάνε οι κάτοικοι της Θαλασσιάς, διαβεβαίωσε ο Πρόεδρος της ΕΓΝΑΤΙΑΣ.


 



*Η Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας στο πλαίσιο της δημιουργίας του Έργου, “Διασυνοριακό Κέντρο Δημόσιας Υγείας (ΔΙΚΕΔΥ) Νομού Ξάνθης”, το οποίο χρηματοδοτείται κατά 75 % από την Ευρωπαϊκή Ένωση και κατά 25% από το Ελληνικό Δημόσιο, μέσω της κοινοτικής πρωτοβουλίας INTERREG III, Ελλάδα-Βουλγαρία μας καλεσε στη Συνέντευξη Τύπου στην Ξάνθη, στο ξενοδοχείο ΕΛΙΣΣΩ, την Παρασκευή 18 Ιουλίου 2008 και ώρα 13:00, με ομιλητές τους κ.κ.:


1. Γιώργο Παυλίδη, Νομάρχη Ξάνθης,


2. Βασίλειο Δελή, Διοικητή 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας Μακεδονίας-Θράκης και


3. Ιωάννη Κυριόπουλο, Καθηγητή, Τομέας Οικονομικών της Υγείας, Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button