Εκδηλώσεις

ΠΕΖΟΠΟΡΙΑ ΣΤΟΝ ΚΑΤΑΡΡΑΚΤΗ ΣΤΟ ΛΕΙΒΑΔΙΤΗ –ΞΑΝΘΗΣ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 21 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2021

«H Ζωή Να Κόβει Την Ανάσα»

Πρόκειται για ένα από τα ομορφότερα μονοπάτια της περιοχής και το δεύτερο πιο περπατημένο, μετά από κείνο των Στενών του Νέστου και ανήκει στο “Μονοπάτι Πολιτισμού” του Δήμου Ξάνθης που έγινε με την επίβλεψη της Ελληνικής Εταιρίας Περιβάλλοντος και Πολιτισμού σε συνεργασία με το ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.
Η διαδρομή είναι κατάλληλη και για αρχάριους, και οικογένειες με παιδιά (άνω των 12 ετών) με καλή φυσική κατάσταση. Κατά την πεζοπορία θα διασχίσουμε ένα δάσος από οξιές, σφεντάμια, φράξους και φλαμουριές, τα χρώματα των οποίων είναι ονειρικά κατά την φθινοπωρινή περίοδο. Κατά την πορεία μας στο μονοπάτι θα περάσουμε πάνω από ποταμάκια και θα ξεκουραστούμε στα καλό συντηρημένα ξύλινα παγκάκια που υπάρχουν κατά μήκος της διαδρομής. Πριν καλά-καλά το καταλάβουμε πλησιάζοντας στο τέλος του μονοπατιού μας περιμένει ένα μικρό θαύμα της φύσης. Ο καταρράκτης του Λειβαδίτη ή γνωστό και ως καταρράκτη Τραχωνίου. Πρόκειται για τον μεγαλύτερο καταρράκτη των Βαλκανίων από άποψη ποσότητας όγκου νερού το οποίο πέφτει από ύψος σχεδόν 60 μέτρων και τον χειμώνα τα νερά του παγώνουν δημιουργώντας ένα εντυπωσιακότατο αποτέλεσμα που στην κυριολεξία σου κόβει την ανάσα.

Μιλώντας για ανάσες πως θα μπορούσαν οι φίλοι του Δρομέα Θράκης να μη συμβάλουν με τον τρόπο τους και να στείλουν το μήνυμα τους «H Ζωή Να Κόβει Την Ανάσα» βοηθώντας αυτούς που το έχουν ανάγκη.
Έτσι λοιπόν ο Δρομέας Θράκης στηρίζοντας τις δράσεις του μοναδικού μη κερδοσκοπικού φορέα για τον καρκίνο του πνεύμονα Fair Life Lcc στην Ελλάδα, αφιερώνει την πεζοπορία στον καταρράκτη του Λειβαδίτη σε όσους ανθρώπους νοσούν και ανεβαίνουν το «δικό» τους «βουνό» αλλά και σε όσους έχουν ανάγκη από μηνύματα ελπίδας και αγάπης.
Η Fair Life Lcc μεσα από τις δράσεις της προσπαθεί να ενισχύσει έναν τρόπο ζωής κοντά στη φύση όπου η καλή φυσική και ψυχική κατάσταση είναι προϋπόθεση για την καλή υγειά . Στο πλευρό της στην μετάδοση του μηνύματος «Η ζωή να κόβει την ανάσα» δεν θα μπορούσε να είναι άλλη από την δική μας Κική Τσακαλδήμη, η οποία μέσα από την ορειβατική της πορεία βίωσε κυριολεκτικά αλλά και μεταφορικά την απώλεια της ίδιας της της αναπνοής.

Περισσότερα για τις δράσεις του φορέα αλλά και για το πως μπορείτε να βοηθήσετε, διαβάστε εδώ https://fairlifelcc.com/donations/dilosi-symmetoxis-asklipieia-endrasi/

 

Δηλώνοντας συμμέτοχή για την πεζοπορία στον καταρράκτη του Λειβαδίτη, θα λάβετε την ημέρα της πεζοπορίας και το συλλεκτικό μπλουζάκι της FairLifeLcc (μην ξεχάσετε να δηλώσετε το νούμερο σας σε αθλητικό t-shirt) (στην συνδρομή της δράσης περιλαμβάνεται και η αγορά του t-shirt).

Η φωτογραφία που θα βγούμε όλοι μαζί με το t-shirt της fairlife στον καταρράκτη, θα κυκλοφορήσει Πανελληνίως για την ενίσχυση του μηνύματος.

Καθώς ο αριθμός είναι περιορισμένος παρακαλείστε να κάνετε την εγγραφή σας το συντομότερο δυνατό.
Η μετάβαση στο σημείο εκκίνηση της πεζοπορίας θα γίνει με μισθωμενο λεωφορείο ή με ΙΧ.

Από Αλεξανδρούπολη η αναχώρηση θα γίνει στις 8πμ ακριβώς, από το στάδιο Φώτης Κοσμάς. Υπάρχει η δυνατότητα επιβίβασης στο λεωφορείο και για όσους έρθουν από Κομοτηνή και Ξάνθη.

Σημείο συνάντησης και έναρξης πεζοπορίας: ΧΩΡΙΌ ΛΕΙΒΑΔΙΤΗΣ στις 10.30 ΠΜ

Μετά τη πεζοπορία θα γευματίσουμε σε παραδοσιακή τοπική ταβέρνα για να απολαύσουμε τα τοπικά εδέσματα , γνωρίζοντας περισσότερα για την γαστρονομική κουλτούρα της περιοχής (μείνετε συντονισμένοι για σχετικές λεπτομέρειες).

Επίπεδο δυσκολίας: εύκολη. Κατάβαση: 335μ
Απόσταση: 4500μ
Χρόνος πεζοπορίας: μία ώρα και τριάντα λεπτά ,περίπου.
Διαδρομή :Μπρος –πίσω.

Αρχηγός αποστολής: Κική Τσακαλδήμη-τηλ. 697 463 2222
Την πεζοπορία υποστηρίζει η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης

Δια ζώσης πληρωμές θα γίνονται στα γραφεία του ΔΡΟΜΕΑ ΘΡΑΚΗΣ, στο στάδιο Φώτης Κοσμάς (5-8μμ καθημερινές)

Εγγραφές γίνονται στην παρακάτω φόρμα: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfVgPH74FQJgp_tu3vFSW7Lqp261-qfcNeg3hoH5NZF6Lej5g/viewform?vc=0&c=0&w=1&flr=0

ή δια ζώσης στο γραφείο του ΔΡΟΜΕΑ ΘΡΑΚΗΣ στο στάδιο Φώτης Κοσμάς (καθημερινές 5-8μμ)

Με ΙΧ η οικονομική συμμετοχή ορίζεται στα 10 ευρώ το άτομο, ενώ με το λεωφορείο 20 ευρώ το άτομο ( περιλαμβάνεται και η αγορά t-shirt).

Τα χρήματα μπορεί να κατατίθενται, στον λογαριασμό του ΔΙΚΤΥΟΥ ΟΡΦΕΑ, που έχει την επιμέλεια της δράσης (GR72 0172 3560 0053 5609 5506 493), στην τράπεζα Πειραιώς .
Εάν γίνει η κατάθεση από άλλη τράπεζα παρακαλούμε να προστεθεί το επιπλέον κόστος στην ίδια κατάθεση.

Οι συμμετέχοντες πρέπει να παρουσιάσουν στον αρχηγό αποστολής, στο σημείο συνάντησης της πεζοπορίας, ένα από τα παρακάτω έγγραφα σύμφωνα με το Υγειονομικό πρωτόκολλο:

– πιστοποιητικό εμβολιασμού, 14 ημέρες μετά την ολοκλήρωση του εμβολιασμού τους
– νόσησης που θα πρέπει να είναι σε ισχύ δηλ, εντός 6 μηνών από τη εργαστηριακή επιβεβαίωση της νόσησης.
– αρνητικό τεστ μοριακού ελέγχου (RT-PCR) μπορεί να γίνεται έως 72 ώρες πριν τον αγώνα.
– αρνητικό τεστ αντιγόνου (Rapid Antigen Test, RAT) έως και 48 ώρες πριν.
– Οι ανήλικοι συμμετέχοντες αρκεί να επιδείξουν αρνητικό self test 24 ωρών

Απαραίτητος εξοπλισμός: Πεζοπορικά παπούτσια, πεζοπορικό ζευγάρι μπαστούνια, ισοθερμικό t-shirt/μακρυμάνικο, μια στεγνή αλλαξιά ρούχα για την επιστροφή, fleece, ελαφρύ αντιανεμικό/ jacket, ζεστό καπέλο, γυαλιά, νερό 1,5 λίτρο, σνακ, γάντια για όσους έχουν ευαισθησία, προσωπικό φαρμακείο, ατομικό σακίδιο πλάτης
…και μην ξεχάσετε την καλή σας διάθεση!


ΔΡΟΜΕΑΣ ΘΡΑΚΗΣ – DROMEAS THRACE
Athletic Club Alexandroupolis

Δημοτικό Στάδιο Φώτης Κοσμάς
ΤΚ.68100, Αλεξανδρούπολη
Τηλ. 6907605015, 6976976451

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button