ΤΟ 412 ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ …ΚΙΧΝΕ

Δυστυχώς για την πραγματικότητα της Ξάνθης επιβεβαιώθηκε για μία ακόμη φορά η εφημερίδα “ΑΓΩΝΑΣ” είχε προβλέψει το κλείσιμο του 412 Στρατιωτικού Νοσοκομείου πράγμα που έγινε. Παρόλες τις διαβεβαιώσεις των κομματικών και Κυβερνητικών στελεχών της περιοχής για το αντίθετο, τελικά πέρασε η “γραμμή” του Υπουργείου Οικονομικών η οποία είναι “κλείστε τα όλα προκειμένου να γίνουμε αρεστοί στην Τρόικα και το μνημόνιο”

   Δυστυχώς για την πραγματικότητα της Ξάνθης επιβεβαιώθηκε για μία ακόμη φορά η εφημερίδα “ΑΓΩΝΑΣ” είχε προβλέψει το κλείσιμο του 412 Στρατιωτικού Νοσοκομείου πράγμα που έγινε.


    Παρόλες τις διαβεβαιώσεις των κομματικών και Κυβερνητικών στελεχών  της περιοχής για το αντίθετο, τελικά πέρασε η “γραμμή” του Υπουργείου Οικονομικών η οποία είναι “κλείστε τα όλα προκειμένου να γίνουμε αρεστοί στην Τρόικα και το μνημόνιο”


Αφού η Κυβέρνηση δεν κατάφερε να ενσωματώσει καθαρά για οικονομικούς λόγους το Στρατιωτικό νοσοκομείο στο Γενικό Νοσοκομείο Ξάνθης,  το υποβίβασε.


Πιστή η Κυβέρνηση στην πολιτική της να επιτύχει οικονομία σε οποιοδήποτε τομέα και με οποιοδήποτε κόστος αποφάσισε  την υποβάθμιση και στην ουσία το κλείσιμο του Στρατιωτικού Νοσοκομείου Ξάνθης αφού το υποβάθμισε   σε ΚΙΧΝΕ  και ως γνωστόν οι στρατηγοί προκειμένου να παραμείνουν στρατηγοί δεν τολμούν να εκφράσουν τις αντιρρήσεις τους και έτσι μοιραία δέχτηκαν τον υποβιβασμό του 412 Στρατιωτικού Νοσοκομείου σε ΚΙΧΝΕ, δηλαδή σε Κινητό Χειρουργικό  Νοσοκομείο Εκστρατείας, το οποίο θα αναπτυχθεί σε καιρό πολέμου και το στρατιωτικό προσωπικό  θα υποστηρίζεται από το 424 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο στην Θεσσαλονίκη.


Η πρωτοβουλία αυτή του Υπουργείου Εθνικής Αμύνης, μετά τις ανυπόφορες πιέσεις του Υπουργείου Οικονομικών, δεν λαμβάνει υπ όψιν τη μείωση των οικογενειών των Στρατιωτικών αλλά και των κληρωτών που υπηρετούσαν στο 412 στρατιωτικού νοσοκομείου αλλά κυρίως τον Εθνικό ρόλο που επιτελούσε προσφέροντας τις ιατρικές υπηρεσίες του με το ιατρικό του προσωπικό στις απομακρυσμένες περιοχές του ορεινού όγκου της Ροδόπης . κυρίως όμως θα δώσει άλλο ένα σοβαρό χτύπημα στην αγορά και την οικονομία της Ξάνθης η οποία πνέει τα λοίσθια της.


Το κυριότερο  όμως είναι το πρόβλημα που θα αντιμετωπισθεί σε περίπτωση πολέμου, αφού το ιατρικό προσωπικό όσο λειτουργούσε το  νοσοκομείο εκπαιδευόταν σε πραγματικά περιστατικά και αποκτούσε εμπειρία η οποία είναι άκρως απαραίτητη.


Δυστυχώς παρ όλες τις διαβεβαιώσεις των κυβερνητικών στελεχών η Αθήνα για μία ακόμη φορά λησμόνησε τη Θράκη.


Ή η Αθήνα δουλεύει τα τοπικά στελέχη της ή τα τοπικά στελέχη λένε ψέματα στον Ξανθιώτικο λαό.


Μετά το στρατιωτικό νοσοκομείο τι έχει σειρά να κλείσει η Κυβέρνηση στην Ξάνθη;


Α.Π

Σχετικά Άρθρα

Back to top button