Ειδήσεις

Τελετή ορκωμοσίας Δοκίμων Αστυφυλάκων εκπαιδευτικής σειράς 2021 – 2024

Πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 12 Νοεμβρίου 2021, στις έδρες των Τμημάτων Δοκίμων Αστυφυλάκων (Τ.Δ.Α.) Κομοτηνής, Διδυμοτείχου και Ρεθύμνου, η τελετή ορκωμοσίας (305) Δοκίμων Αστυφυλάκων εκπαιδευτικής σειράς 2021-2024.

Συγκεκριμένα στο Τ.Δ.Α. Κομοτηνής έδωσαν τον καθιερωμένο όρκο (109) Δόκιμοι Αστυφύλακες, στο Τ.Δ.Α. Διδυμοτείχου (122) και στο Τ.Δ.Α. Ρεθύμνου (74).

Στην τελετή, που έλαβε χώρα στο Τμήμα Δοκίμων Αστυφυλάκων Κομοτηνής, χοροστάτησε ο εκπρόσωπος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Μαρωνείας και Κομοτηνής Αιδεσιμότατος Πρωτοπρεσβύτερος Χρυσοβαλάντης Δήμου.

Παρευρέθηκαν ο Διοικητής της Αστυνομικής Ακαδημίας, Υποστράτηγος Εμμανουήλ Δασκαλάκης, ο οποίος πραγματοποίησε ομιλία, καθώς και ο Αναπληρωτής Μητροπολίτης  Αρμενίων, ο τοποτηρητής Μουφτείας Ροδόπης, εκπρόσωπος του Δημάρχου Κομοτηνής, ο Διοικητής της ΧΧΙ (ΤΘΤ), ο Διοικητής 29ης (ΤΘΤ), εκπρόσωπος της 2ης ΜΣΕΠ, ο εκπρόσωπος της Περιφερειακής Διοίκησης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και ο εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κομοτηνής.

 Επιπλέον, παρέστησαν ο Διοικητής της Σχολής Αστυφυλάκων, ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης, ο Διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Κομοτηνής, ο Πρόεδρος της Ένωσης Αξιωματικών Αστυνομικών Υπαλλήλων Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Συνταξιούχων Σωμάτων Ασφαλείας Ροδόπης και η Πρόεδρος της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νομού Ροδόπης.

Στην τελετή που πραγματοποιήθηκε στο Τμήμα Δοκίμων Αστυφυλάκων Διδυμοτείχου, χοροστάτησε ο Μητροπολίτης της Ιεράς Μητροπόλεως Διδυμοτείχου, Ορεστιάδας και Σουφλίου κ.κ. Δαμασκηνός μετά του Αρχιμανδρίτου  Νικηφόρου  και  κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως

Παρευρέθηκαν ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης, Υποστράτηγος Πασχάλης Συριτούδης, ο Δήμαρχος Διδυμοτείχου, ο Αντιπεριφερειάρχης  Π.Ε. Έβρου, ο Δήμαρχος Σουφλίου, ο Διοικητής της XVI Μεραρχίας Πεζικού, αντιπρόσωποι ενόπλων δυνάμεων και σωμάτων ασφαλείας, ο Πρόεδρος της Σ.Ε.Α.Υ.Ο. και ο Πρόεδρος της τοπικής Ένωσης I.P.A.

Τέλος, στην τελετή που πραγματοποιήθηκε στο Τμήμα Δοκίμων Αστυφυλάκων Ρεθύμνου, χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Ρεθύμνου και Αυλοποτάμου κ.κ. Ευγένιος και ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος Πρωτοπρεσβύτερος κ. Νικόλαος Νικηφόρος.

Παρέστησαν ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Κρήτης, Υποστράτηγος Αντώνιος Ρουτζάκης, ο Αστυνομικός Διευθυντής Ρεθύμνου, Αστυνομικός Διευθυντής Ευάγγελος Αλεβυζάκης, ο Αντιδήμαρχος Ρεθύμνου, ο Αντιδήμαρχος Αγίου Βασιλείου,  ο Αντιδήμαρχος Αμαρίου,  εκπρόσωποι του 547 Α/Μ Τ.Π. και του 584 Α/Μ Τ.Π., ο Λιμενάρχης Ρεθύμνου, ο Αναπληρωτής Διοικητής των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ν. Ρεθύμνου, ο Πρόεδρος της Ενώσεως Αστυνομικών Υπαλλήλων Ν. Ρεθύμνης και ο Αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Συνταξιούχων Σωμάτων Ασφαλείας Ρεθύμνου.

 Από τους Διοικητές αναγνώσθηκαν οι Ημερήσιες Διαταγές , με τις οποίες, μεταξύ άλλων, συνεχάρησαν τους Δόκιμους Αστυφύλακες για την επιτυχία τους και την επιλογή τους.

Επισημαίνεται ότι η εισαγωγή των σπουδαστών στη Σχολή Αστυφυλάκων, πραγματοποιείται με το Σύστημα των Γενικών Εξετάσεων πρόσβασης στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση και η Σχολή  ανήκει στην ανώτερη βαθμίδα  αυτής.

Αποστολή της Σχολής είναι η σύγχρονη, επιστημονική, θεωρητική και πρακτική εκπαίδευση των Δοκίμων Αστυφυλάκων, η οποία αποβλέπει στην άρτια επαγγελματική κατάρτιση και την κατάλληλη σωματική και ψυχική προετοιμασία των εκπαιδευομένων, με στόχο να καταστούν ικανοί αστυνομικοί και να προσφέρουν τα μέγιστα στην Πολιτεία και στο κοινωνικό σύνολο.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button