Ειδήσεις

Συνάντηση αντιπροσωπείας του ΚΚΕ με την Ένωση Προσωπικού Λιμενικού Σώματος Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης

Αντιπροσωπεία της Οργάνωσης Περιοχής Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης του ΚΚΕ αποτελούμενη από τους Σάκη Βαρδαλή και Γιώργο Πυργελή μέλη του Γ.Π. πραγματοποίησε συνάντηση με την Ένωση Προσωπικού Λιμενικού Σώματος Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης. Από πλευράς της ένωσης συμμετείχαν στη συνάντηση ο Πρόεδρος Τσίμπλας Σπύρος και ο Γενικός Γραμματέας Παπουτσής Χρήστος.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Ένωσης στο Λιμεναρχείο του Πόρτο Λάγους. Τηρήθηκαν όλα τα μέτρα αποφυγής της διάδοσης του νέου κορονοϊού.

Στη συνάντηση συζητήθηκαν τα οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι λιμενικοί καθώς και το πώς εκφράζονται αυτά στην Περιοχή της Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης.

Ο Πρόεδρος και ο Γ. Γραμματέας της ένωσης αναφέρθηκαν ιδιαίτερα στα προβλήματα που απασχολούν τους λιμενικούς όπως:

— Η διεύρυνση του επιδόματος παραμεθορίου και σε νομούς που υπάγονται και στον ευρύτερο δημόσιο τομέα

— Άμεση ενίσχυση με τις επικείμενες τακτικές μεταθέσεις του έτους 2022 του Α’ Λ/Τ Σαμοθράκης έτσι ώστε να απεγκλωβιστούν συνάδελφοι που έχουν ξεπεράσει κατά πολύ τον απαραίτητο χρόνο υπηρεσίας εκεί, αλλά και για την ενίσχυση του Τμήματος μετά και από την τοποθέτηση πλωτού ασθενοφόρου.

— Την επιβεβλημένη ενεργοποίηση και επάνδρωση ΚΕΑ Κ.Λ. Αλεξανδρούπολης

— Εξομοίωση οδοιπορικών του Λιμενικού Σώματος με τον ευρύτερο δημόσιο τομέα

— Άμεση τροποποίηση του Π.Δ. Μεταθέσεων (π.δ. 11/2021).

Από την πλευρά της η αντιπροσωπία του ΚΚΕ αναφέρθηκε στις δύσκολες συνθήκες μέσα στις οποίες υπηρετούν τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, οι οποίες βέβαια καθορίζονται από την αντιλαϊκή πολιτική όλων των μέχρι σήμερα κυβερνήσεων. Αυτές είτε πετσόκοψαν το εισόδημα των λιμενικών, είτε το διατήρησαν στα ίδια χαμηλά επίπεδα. Αύξησαν ταυτόχρονα τη φορολογία, τις δαπάνες για Υγεία, Παιδεία, την πρόσβαση σε πολιτιστικές – αθλητικές δραστηριότητες για τους λιμενικούς και τις οικογένειές τους.

Αυτή η κατάσταση επιδεινώθηκε ακόμη περισσότερο με την έλευση της πανδημίας, την έκρηξη του πληθωρισμού και ιδιαίτερα τις αυξήσεις στην ενέργεια και στα προϊόντα και υπηρεσίες βασικών για την καθημερινότητα των λαϊκών στρωμάτων.

Η αντιπροσωπεία του ΚΚΕ ευχαρίστησε για την ενημέρωση, που ήταν πολύ ουσιαστική και δεσμεύτηκε να υποστηρίξει τα δίκαια αιτήματα της Ένωσης μέσα και έξω από τη βουλή. Επισήμανε την ανάγκη οι ίδιοι οι λιμενικοί με την πάλη τους μέσα από τις Ενώσεις τους να διεκδικήσουν λύσεις στα χρονίζοντα προβλήματα που αντιμετωπίζει το προσωπικό του Λιμενικού Σώματος και οι οικογένειές τους.

Ο Πρόεδρος και ο Γ. Γραμματέας της Ένωσης Λιμενικών ΑΜΘ ευχαρίστησαν για τη στήριξη που παρέχει το ΚΚΕ, με την ανάδειξη των προβλημάτων τους.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button