Το τρίτο μάτι

ΚΑΡΑΛΙΔΗΣ
Κρίνει άκαιρο και άτοπο το συνέδριο της Νομαρχίας γιατί απλούστατα σε λίγο καιρό δεν θα υπάρχει νομαρχία. Στη συνέχεια καυτηριάζει την πρωτοβουλία του νομάρχη Ξάνθης ο οποίος όταν είχε οργανώσει το προηγούμενο αναπτυξιακό συνέδριο είχε θέση σαν στόχο υλοποιήσει το 2015. «Σήμερα έχουμε 2010. Υλοποιήθηκαν εκείνα τα συμπεράσματα και οι προτάσεις για την ανάπτυξη του νομού»; Ρωτάει ο κ. Καραλίδης. Προφανώς αρμόδιος να του απαντήσει είναι ο νομάρχης κ. Γιώργος Παυλίδης.

ΚΑΡΑΛΙΔΗΣ


Κρίνει άκαιρο και άτοπο το συνέδριο της Νομαρχίας γιατί απλούστατα σε λίγο καιρό δεν θα υπάρχει νομαρχία. Στη συνέχεια καυτηριάζει την πρωτοβουλία του νομάρχη Ξάνθης ο οποίος όταν είχε οργανώσει το προηγούμενο αναπτυξιακό συνέδριο είχε θέση σαν στόχο υλοποιήσει το 2015. «Σήμερα έχουμε 2010. Υλοποιήθηκαν εκείνα τα συμπεράσματα και οι προτάσεις για την ανάπτυξη του νομού»; Ρωτάει ο κ. Καραλίδης. Προφανώς αρμόδιος να του απαντήσει είναι ο νομάρχης κ. Γιώργος Παυλίδης.


ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΞΑΝΘΗΣ


«Την απόφαση για τη στελεχώσει του δήμου την παίρνω εγώ»


Αποστομωτική απάντηση σε όλα εκείνα τα δημοσιεύματα που θέλουν τον δήμαρχο Ξάνθης να άγεται και να φέρεται από συμβούλους του αναφορικά με την επιλογή του Αχμέτ Μπεκτές στη θέση του αντιδημάρχου, δίνει ο Μιχάλης Στυλιανιδης ξεκαθαρίζοντας ότι η όποια απόφαση παίρνεται προσωπικά από τον ίδιο.


ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΩΡΑΙΤΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΝΟΔΕ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΙΘΑΓΕΝΕΙΑ


«Είναι πολύς ο κόσμος που μπήκε παράνομα στην Ελλάδα. Δεν μπορούμε να τους σηκώσουμε όλους. Μακάρι να υπήρχαν δουλειές και να δίναμε σε όλους την Ελληνικά ιθαγένεια. Δεν γίνεται όμως».


Σχετικά με τον Καλλικράτη ο Στέλιος Μοραΐτης ανέφερε ότι όταν ολοκληρωθεί η εικόνα που υπάρχει με την σωστή κατά τα άλλα πρωτοβουλία της Κυβέρνησης. «Αν ο λαός της Ξάνθης με θέλει θα μείνω αν όχι τότε θα αποτραβηχτώ».


ΠΑΡΟΝΤΑΣ ΚΑΙ Ο ΝΙΚΟΣ ΖΛΑΤΚΟΣ ΣΤΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ


Παρόντας δήλωσε και ο δήμαρχος Βιστωνίδας Νίκος Ζλάτκος στον Καλλικράτη. Απορία. Τόσα στελέχη και δήμαρχοι στους δήμους σε ποιόν θα πρωτοκατέβουν υποψήφιοι; Να δω τον Νίκο Ζλάτκο υποψήφιο δημοτικό σύμβουλο με αρχηγό την Εύα και τι στον κόσμο. Κακά τα ψέματα όμως επέμενε στην θέση του λέγοντας «εγώ είμαι απλός στρατιώτης της Αυτοδιοίκησης»


ΕΡΩΤΗΣΗ


Ποιος δημοτικός σύμβουλος της παράταξης του κυρίου Ζλάτκου δήλωσε ότι «εγώ πριν γίνει η κατανομή των αντιδημαρχιών και των προεδρείων δήλωσα ότι δεν επιθυμώ να συμμετάσχω στην διοίκηση για να είμαι έρμαιο του Χατζόπουλου και του Γουλινάκη»


Έλα μου ντε ποιος;


ΤΣΑΡΤΣΑΡΑΣ


Το περασμένο Σαββατοκύριακο συναντήθηκε διαδοχικά με τρείς Υπουργούς στην Αθήνα. Τον κ. Ραγκούση, τον κ. Παπακωνσταντίνου και την κ. Μπατζελή. Και με τους τρείς συζήτησε πράγματα καυτά για τον νομό μας. Όταν όμως πιέσαμε για λεπτομέρειες μας απέφυγε λέγοντας ήταν καθαρά μία πολιτική προσεγγίσει των προβλημάτων με τους Υπουργούς. Στην επιμονή μας να πει κάτι περισσότερο και προσπαθώντας να διερευνήσουμε αν υπάρχει πολιτική θέληση από τους Κυβερνόντες να κάνουν κάτι για το καλό του τόπου, μας είπε ναι. «Υπάρχει πολιτική θέληση να τα αλλάξουν όλα και θα το δεις».


Εμείς περιμένουμε. Μη μείνουμε στα ΘΑ.


Έξω από την σκωπτική διάθεση, ο Αχιλλέας Τσαρτσάρας πιέζει τα πράγματα και απαιτεί λύσεις για τον τόπο μας από τους Υπουργούς. Εμείς θα στηρίξουμε τις προσπάθειές του.


ΑΛΕΠΟΥ ΣΤΟ ΠΑΖΑΡΙ


Τι γυρεύει τρείς το λίγο στην Κομοτηνή ο πρώην Γραμματέας της Περιφέρειας Δημήτρης Σταμάτης κατά του τι γυρεύει η αλεπού στο παζάρι;


Πολύ λένε ότι ο Σαμαράς θα του δώσει το χρίσμα για αιρετό περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Αν είναι αλήθεια καλή δύναμη. Υπολογίζοντας ότι ο Δημήτρης Σταμάτης είναι ένας από τους ποιο πετυχημένους περιφερειάρχες που πέρασαν από την περιοχή μας είμαστε σίγουροι ότι θα πετύχει.


ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ


Αλήθεια ενημέρωσε κανένας τον κ. Πρωθυπουργό ότι στα Ελληνοβουλγαρικά σύνορα δεν έχει εγκαταστάσεις για να προφυλαχτούμε σε περίπτωση βροχής ή χιονόπτωσης. Εκεί θα ανέβουν τουλάχιστον πεντακόσιοι άνθρωποι που θα φιλοξενηθούν;


 


Κανονικήτριτο ματι


ΟΙΚΟΔΟΜΗ ΣΕ ΥΦΕΣΗ


Περασμένα μεγαλεία, διηγώντας τα να κλαίς, θυμίζει η οικοδομή σήμερα στην Ξάνθη, όπως μας λέει ο Νίκος Χατζηνικολάου μεσίτης ακινήτων. Η μοναδική ελπίδα ανάκαμψης να ανοίξουν οι … κάνουλες των τραπεζών.


ΚΑΛΙΑΜΠΑΚΑΣ


Δεν απέκλεισε την συνεργασία του ΣΥΡΙΖΑ με τους οικολόγους και το ΠΑΣΟΚ ο Νίκος Καλιαμπάκας στις ερχόμενες εκλογές. Να δω τον Νίκο να κάνει προπαγάνδα υπέρ του Πούλιου και τι στον κόσμο. Δεν ξέρω βέβαια τι λέει ο Νίκος ο Ανταμπούφης, αλλά μάλλον άκαιρο μου φαίνεται. Εδώ ο Στυλιανίδης κοτζάμ πρόεδρο δημοτικού συμβουλίου τον έκανε και δεν ενέδωσε.


ΜΟΥΡΚΑΣ


Ο δημοτικός σύμβουλος της συμπαράταξης απαντά σε δημοσιεύματα του τύπου που τον θέλουν να επηρεάζει την κρίση του δημάρχου στο θέμα Μπεκτές. Θέση στα δημοσιεύματα αναμένετε να πάρει και ο δήμαρχος Μιχάλης Στυλιανίδης.


ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ


Πλούσια η λεία των αστυνομικών το σαββατοκύριακο που μας πέρασε αφού φωτοβολίδες ναρκωτικά και οπλοκατοχή έγραψε το βιβλίο συμβάντων της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ξάνθης.


ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΕΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ


Μου είπε στέλεχος του τοπικού ΠΑΣΟΚ…εμείς πιστοί στις εξαγγελίες μας…ήδη η βουλή ετοιμάζεται…Βατοπέδι…Ζίμενς…όλα στη φόρα…διαφάνεια…ενημέρωση…μπλα…μπλα…μπλα και το ίδιο βράδυ πέρασε εμβόλιμα στη Βουλή τροποποίηση με την η αύξηση για τον φόρο γονικής παροχής. Το τοπικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ όταν συναντιόμαστε είναι πάντοτε βιαστικό. Τον καταλαβαίνω γιατί ήθελε να κάνει γονική παροχή στο παιδί του. Όλοι καλοί είμαστε στην θεωρεία…όμως όταν φτάσει η ώρα να κάνουμε ταμείο…τότε τα πράγματα αλλάζουν.


ΙΘΑΓΕΝΕΙΑ


Τι θέλει τώρα η Κυβέρνηση και το ανοίγει το θέμα; Δεν της φτάνει ο πονοκέφαλος με τα οικονομικά; Εδώ σε λίγο καιρό θα μας την πέσουν όλοι για τα δανεικά(ΔΝΤ) και θα μας κλείσουν «το μαγαζί». Εμείς θα αποδεικνύουμε πόσο δημοκράτες είμαστε; Φτάνουν οι εξεταστικές των πραγμάτων επιτροπές, αποπροσανατολίζουν αρκετά την μισή κοινή γνώμη. Δεν θέλουμε τώρα και την άλλη μισή να ζητάει δημοψήφισμα για το αν οι Αλβανοί, οι ρώσοι και Σουμέριοι θα ψηφίσουν τον Μιχάλη Στυλιανίδη η τον Πούλιο…Μα μόνο οι νόμιμοι…λένε από την αριστερή πλευρά του ΠΑΣΟΚ…Είχαμε νόμιμους εργάτες στην χώρα μας και δεν το ξέρω; Δηλαδή όπως οι γονείς μας και πρόγονοί μας πήγαν με πρόσκληση για εργασία στην Γερμανία ή στην Αμερική; Έγινε κάτι τέτοιο και δω και δεν το πήραμε χαμπάρι; Γιατί απ όσο ξέρουμε οι Αλβανοί μπήκαν κρυφά από την Πίνδο και όλοι οι υπόλοιποι μπήκαν από την θάλασσα μισοπνιγμένοι. Σίγουρα οι δουλέμποροι έχασαν τον προσανατολισμό τους μέσα στη θάλασσα και δεν βρήκαν τα λιμάνι μας και τους ξέβρασαν στις ερημιές. Έλεος κύριοι ας σοβαρευτούμε επιτέλους.


ΠΑΙΔΙΚΗ ΧΑΡΑ


Ονόμασε το κοινοβουλευτικό έργο του ΠΑΣΟΚ πολιτικό πρόσωπο της Ξάνθης που ανήκει στη ΝΔ


ΓΕΙΑΣΑ ΤΟ ΜΑΓΚΑ


Μπράβο στον μάγκα δημοτικό αστυνομικό που πάρκαρε το υπηρεσιακό του αυτοκίνητο μπροστά στην είσοδο του δημαρχείου. Κύριε Κωνσταντινίδη μήπως το είδες;


ΦΩΤΩ: 035


ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ ή ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ;


Ιδού η Ρόδος ιδού η Ξάνθη. Κάποιοι φωστήρες ελέω μειονοτικών πασοκικών ψήφων θα αφήσουν αποκομμένη την Θράκη από την υπόλοιπη Ελλάδα με ότι αυτό συνεπάγεται. Αποκλείετε λέει ο Τσαρτσάρας…αλλά δυστυχώς η Αθήνα φίλε Αχιλλέα μετράει κουκιά και όχι ψυχές.


Μανία να αλλάζει όμως ονόματα το ΠΑΣΟΚ. Δηλαδή τι τους πείραζε ο Καποδίστριας; Μήπως ήταν πιο δεξιός του Καλλικράτη;


ΝΟΜΑΡΧΗΣ ΠΑΥΛΙΔΗΣ


Σοβαρή δουλειά, σοβαρή υποδομή…Καλό το σχόλιο του Τένη Καμαρίδη στο Κανάλι 6 λέτε να ζητήσει από τον πρωθυπουργό που θάρθει μεθαύριο να τον συμπεριλάβει με το ΠΑΣΟΚ υποψήφιο στην περιφέρεια; Δεν τόπα εγώ το άκουσα από τον Τένη.


ΝΑ ΜΕΙΝΟΥΜΕ ΣΤΟ ΝΟΜΑΡΧΗ


Φαίνεται πώς άγγιξε την διαίσθηση του πρωθυπουργού ο Νομάρχης Γιώργος Παυλίδης, ως παλιού Υπουργού Εξωτερικών με την δίοδο στα Ελληνοβουλγαρικά Σύνορα Θέρμες Άγιος Κωνσταντίνος και Ο Παπανδρέου θέλει σώνει και καλά να αρχίσει άνοιγμα με την Βουλγαρία από την δίοδο.


Έχει και τα τυχερά της η πολιτική.


Εννοώ αν πετύχει αυτό που ο Πρωθυπουργός έχει σαν στόχο, τότε αν δούμε κάποια αναβάθμιση στην αυτοδιοίκηση του Γιώργου Παυλίδη δεν θα είναι περίεργη άσχετα αν μέχρι τώρα ήταν υπό την «σκέπη» της ΝΔ.


Άλλωστε οι καιροί αλλάζουν και εκείνο πλέον που προέχει είναι το καλό της τοπικής κοινωνίας.


 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button