Ειδήσεις

4 tips για μια φιλόξενη τραπεζαρία

Η τραπεζαρία είναι ένα από τα πιο αγαπημένα μας σημεία στο σπίτι. Είναι ο χώρος στον οποίο μαζευόμαστε με τους φίλους και την οικογένειά μας και κάνουμε φοβερά dinnerparties ή τραπέζια στις γιορτές. Είναι ένας χώρος που συνδέουμε στο μυαλό μας με υπέροχα βράδια και τα αγαπημένα μας πρόσωπα. Γι’ αυτό και πρέπει να φροντίζουμε να είναι όμορφος.

Αν νιώθετε πως η τραπεζαρία σας δεν είναι τόσο φιλόξενη όσο θα θέλατε, ίσως οι παρακάτω συμβουλές σας βοηθήσουν να την βελτιώσετε λίγο. Ας δούμε τι μπορείτε να κάνετε.

  1. Επιλέξτε έπιπλα σωστού μεγέθους

Τα έπιπλα μπορεί να χωρούν άνετα σε ένα χώρο. Αυτό, όμως, δεν σημαίνει πως ταιριάζουν κιόλας οπτικά σε αυτόν. Για παράδειγμα, ένα μικρό τραπέζι σε μια τεράστια τραπεζαρία θα κάνει το χώρο να φαίνεται άδειος και κρύος. Γι’ αυτό και είναι σημαντικό να επιλέξετε τα κατάλληλα σε μέγεθος από την τεράστια ποικιλία που θα βρείτε σεέπιπλαστην Αθήναhttps://epiplagand.gr/, αφού θα έχετε μετρήσει τις διαστάσεις του χώρου σας. Να θυμάστε πως πρέπει να αφήσετε και κάποια περιθώρια, προκειμένου να μπορείτε να κινηθείτε άνετα γύρω από το τραπέζι.

  1. Επιλέξτε ένα πτυσσόμενο τραπέζι

Αν δεν έχετε πολύ χώρο, αλλά θέλετε να έχουν τη δυνατότητα να καθίσουν περισσότερα άτομα στο τραπέζι σας (χωρίς να χρειάζεται να τοποθετήσετε ένα μικρότερο σε μια γωνία) μπορείτε να διαλέξετε ένα πτυσσόμενο τραπέζι. Θα το επεκτείνετε και θα μπορούν όλοι να καθίσουν με άνεση. Για να μπορούν οι καλεσμένοι σας να γευματίσουν ακόμη πιο άνετα, μπορείτε να επιλέξετε καρέκλες χωρίς μπράτσα, ώστε να μην περιορίζονται οι κινήσεις τους και να έχουν περισσότερο χώρο.

Σημείωση: Τα παγκάκια στις δύο πλευρές του τραπεζιού αντί για κλασικές καρέκλες, είναι μια επιλογή που επίσης αξίζει να σκεφτείτε.

  1. Τοποθετήστε ένα χαλί κάτω από το τραπέζι

Αν το τραπέζι είναι πολύ μοντέρνο, το να τοποθετήσετε ένα χαλί ζεστού χρώματος κάτω από αυτό θα βοηθήσει με το να απαλύνει λίγο τη συνολική εικόνα του χώρου. Θα δώσει μια ζεστή νότα σε κάπως πιο ψυχρά υλικά.

Σημείωση: Το ίδιο αποτέλεσμα μπορούν να φέρουν και οι πολύχρωμοι πίνακες στην τραπεζαρία. Διατηρήστε τη μοντέρνα αισθητική που μπορεί να έχετε επιλέξει, αλλά δημιουργήστε ισορροπία στην τελική εικόνα και με τέτοια στοιχεία.

  1. Δημιουργήστε μια καλή ατμόσφαιρα

Η καλή ατμόσφαιρα έχει να κάνει με τον τρόπο που διακοσμείτε το χώρο και κυρίως το ίδιο το τραπέζι. Χρησιμοποιήστε ένα όμορφο τραπεζομάντιλο, απαλού χρώματος και καθαρίστε το από τα πολλά αντικείμενα. Ένας χώρος στον οποίο δεν υπάρχουν παντού στοίβες από διάφορα πράγματα ή πάρα πολλά διακοσμητικά, είναι πάντα πιο όμορφος και γαλήνιος. Τα καλαίσθητα σερβίτσια (τα οποία μπορούν να ταιριάζουν χρωματικά με τα υπόλοιπα στοιχεία του χώρου), ένα βάζο με λουλούδια και ο καλός φωτισμός, θα βοηθήσουν και αυτά. Αν η τραπεζαρία σας έχει φυσικό φως, ακόμη καλύτερα!

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button