Ειδήσεις

Ο Νίκος Κεχαγιάς νέος προπονητής του ΑΟΞ

Ο ΑΟ ΞΑΝΘΗ ΠΑΕ ανακοινώνει την έναρξη της συνεργασίας του με τον προπονητή Νίκο Κεχαγιά.

Ο Νίκος Κεχαγιάς γεννήθηκε στις 21 Απριλίου 1969 στο Βόλο. Ήταν ποδοσφαιριστής για 20 χρόνια και μάλιστα υπήρξε διεθνής. Αποτελεί τον ρέκορντμαν συμμετοχών της ξανθιώτικης ομάδας στο πρωτάθλημα, με 327 συμμετοχές.

Ξεκίνησε την καριέρα του σε ηλικία μόλις 13 ετών στον Κεραυνό Ερέτριας και συνέχισε στον Αχιλλέα Φαρσάλων όπου είχε συμμετοχές σε πρωταθλήματα Γ! και Δ! Εθνικής. Το καλοκαίρι του 1988 έκανε το μεγαλύτερο βήμα στην καριέρα του, όπως αποδείχθηκε, καθώς μετακόμισε στην SKODA ΞΑΝΘΗ η οποία προσπαθούσε να ανέβει στην μεγάλη κατηγορία. Στο τέλος της πρώτης του σεζόν πανηγύρισε την άνοδο της ομάδας στην Α! Εθνική για πρώτη φορά στην ιστορία της. Παρέμεινε στην ομάδα για 15 χρόνια έχοντας σημαντική συμβολή στην παρουσία της και αγωνίστηκε στο πρώτο ευρωπαϊκό παιχνίδι της SKODA ΞΑΝΘΗ κόντρα στην Λάτσιο το 2002. Το 2004 μετακόμισε στην Λάρισα αγωνιζόμενος για ένα χρόνο όπου και κρέμασε τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια. Πέρα από την συλλογική καριέρα συμμετείχε με επιτυχία στους Μεσογειακούς Αγώνες του 1991 κερδίζοντας το χρυσό μετάλλιο.

Ως προπονητής ξεκίνησε από την ΞΑΝΘΗ το 2005 από το πόστο του βοηθού προπονητή. Το χειμώνα του 2007 βρέθηκε να είναι πρώτος προπονητής της ομάδας μέχρι το καλοκαίρι. Η συνεργασία συνεχίστηκε από τον Οκτώβριο του ίδιου έτους και μέχρι το τέλος της σεζόν τερματίζοντας την ομάδα στην 8η θέση της τελικής κατάταξης. Έχει εργαστεί και στον Παναιτωλικό και στο Θρασύβουλο και την χρονιά 2010-2011 στην Αναγέννηση Καρδίτσας ενώ την επόμενη σαιζόν ήταν και στον πάγκο της Λάρισας. Tην αγωνιστική χρονιά 2012-2013 ανέλαβε την Νέων (Κ-20) της Ξάνθης, τις επόμενες δύο σαιζόν είχε οργανωτικό ρόλο στην Ακαδημία από τη θέση του τεχνικού διευθυντή και το 2015 ξεκίνησε τη χρονιά καθοδηγώντας και πάλι την Κ-20 προσφέροντας μέχρι το 2017 στα τμήματα υποδομής.

Ακολούθησε η προπονητική του καριέρα στα αντιπροσωπευτικά συγκροτήματα της Ελλάδας, τόσο της Κ-17 (2018-19) όσο και της Κ-19 (2019-21), πριν επιστρέψει στον ΑΟΞ και την Ακαδημία του από τη θέση του Τεχνικού Διευθυντή το 2021.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button