Ειδήσεις

7ο ATSMUN

Οι μαθητές και οι μαθήτριες του ΑΞΙΟΝ συμμετείχαν στο 7ο ATSMUN που διοργανώνει το Αρσάκειο Πατρών από τις 5 έως τις 7 Νοεμβρίου.

Θερμά συγχαρητήρια σε όλους τους συμμετέχοντες και ιδιαίτερα στημαθήτριά μας Αθανασία Δαλακούρα (Α΄ λυκείου) που κατάφερε να διακριθεί στην Επιτροπή Αφοπλισμού και Διεθνούς Ασφάλειας ωςεκπρόσωπος της Δανίας.

Το ATSMUN είναι μια τριήμερη προσομοίωση των διασκέψεων και τωνεργασιών που πραγματοποιούνται στα Ηνωμένα Έθνη. Απευθύνεται σε μαθητές γυμνασίου, λυκείου και πανεπιστημίου (ηλικίας 12-23ετών) με σκοπό να ευαισθητοποιήσει και να αφυπνίσει τη νέα γενιά σε ό,τιαφορά διεθνή θέματα υψίστης σημασίας.

Τους δίνεται επίσης η ευκαιρία να εξοικειωθούν με τον κόσμο της διπλωματίας εμπλεκόμενοι σεεπιχειρηματολογία, διαπραγμάτευση και συμβιβασμό. Δεδομένου ότι ηεπίσημη γλώσσα του συνεδρίου είναι τα αγγλικά, δίνεται η ευκαιρία στουςμαθητές να τελειοποιήσουν τις γλωσσικές τους δεξιότητες καθώς και τιςρητορικές τους δεξιότητες αφού πρέπει να εκφωνήσουν ομιλίες μπροστά σε κοινό.

Οι επιτροπές του ATSMUN κατατάσσονται σε τρία διαφορετικά επίπεδα (νεοεισερχόμενοι, ενδιάμεσοι εκπρόσωποι, προχωρημένοι εκπρόσωποι) και ακολουθούν κανόνες διαδικασίας, εντυπωσιακά παρόμοιους με αυτούς του πραγματικού ΟΗΕ. Για δεύτερη συνεχή χρονιά το συνέδριο διεξάγεται διαδικτυακά λόγω των έκτακτων υγειονομικών συνθηκών.

Οι μαθητές και οι μαθήτριες που έλαβαν μέρος:

Γ’ γυμνάσιου: Αριστέα Χαραλαμπίδη, Νίκος Γκοτοσίδης
Α’ λυκείου: Κορίνα Καλλαντζή, Χριστίνα Σολομώτα, Όλγα Τσαβαλιά, Διαλεχτή Σίσκου, Αθανασία Δαλακούρα,  Αλτάρ Μουμίν, Σωκράτης Παράσχου, Παναγιώτης Αλεξανδρής
Β’ λυκείου: Χάρης Δημητριάδης, Σοφία Μαρία Παλιούρη, Παναγιώτα Γκοτοσιδη

Ευχαριστούμε τους διοργανωτές για τη άψογη διεξαγωγή του συνεδρίουκαι την ιδιαίτερη εμπειρία πουπροσφέρουν ανάλογες συναντήσεις στους μαθητές.

Ευχόμαστε την επόμενη χρονιά να διεξαχθεί δια ζώσης!

Υπεύθυνες σύμβουλοι:Μαρίνα Αλατά, φιλόλογος & διευθύντρια του ΓυμνασίουGillian Epimenidou, αγγλικής γλώσσας

ΣΧΟΛΕΙΑ ΑΞΙΟΝ

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button