Διήμερο Συνέδριο Τουρισμού

Το Επιμελητήριο Ξάνθης στα πλαίσια υλοποίησης του έργου RECULTIVATUR του Προγράμματος με τίτλο: «SOUTH EAST EUROPE TRANSNATIONAL COOPERATION PROGRAMME» διοργάνωσε με απόλυτη επιτυχία διήμερο Συνέδριο Τουρισμού στην πόλη μας την Ξάνθη στις 13 & 14 Μαΐου 2013 στην αίθουσα εκδηλώσεων του ξενοδοχείου «LE CHALET» στα Πηγάδια Ξάνθης. Το θέμα του συνεδρίου ήταν: «Τουρισμός, Ελπίδα Στήριξης & Ανάπτυξης της Οικονομίας – Η Επόμενη Μέρα».

Το Επιμελητήριο Ξάνθης στα πλαίσια υλοποίησης του έργου RECULTIVATUR του Προγράμματος με τίτλο: «SOUTH EAST EUROPE TRANSNATIONAL COOPERATION PROGRAMME» διοργάνωσε με απόλυτη επιτυχία διήμερο Συνέδριο Τουρισμού στην πόλη μας την Ξάνθη στις 13 & 14 Μαΐου 2013 στην αίθουσα εκδηλώσεων του ξενοδοχείου «LE CHALET» στα Πηγάδια Ξάνθης. Το θέμα του συνεδρίου ήταν: «Τουρισμός, Ελπίδα Στήριξης & Ανάπτυξης της Οικονομίας – Η Επόμενη Μέρα».

Συμμετείχαν 223 σύνεδροι οι οποίοι δραστηριοποιούνται στον τουριστικό κλάδο, αλλά και στον γενικότερο επιχειρηματικό χώρο διότι η διαχείριση των τουριστικών προϊόντων αφορούν και προσδίδουν όφελος και κέρδος σε όλο το σύνολο της επιχειρηματικής κοινωνίας.

Είχαμε την τιμή να αποδεχθούν την πρόσκληση και να παρευρεθούν 21 διακεκριμένοι δημοσιογράφοι από τα μεγαλύτερα και εγκυρότερα Μέσα Προβολής και Επικοινωνίας του Τουρισμού και των Ταξιδιών γενικότερα, οι οποίοι θα προβάλλουν το υπόλοιπο διάστημα τις δυνατότητες και τις φυσικές ομορφιές του τόπου μας στα Μέσα που αντιπροσωπεύουν, στην Ελλάδα και στο Εξωτερικό.

Το Διοικητικό Συμβούλιο στην πλειοψηφία του και ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου  Στυλιανός Μωραΐτης, εμπράκτως στηρίζουν τον εθνικό στόχο της Κυβέρνησης καθιστώντας τον Τουρισμό στρατηγικό τομέα ανάπτυξης του τόπου μας. Με δήλωσή του, αναλαμβάνει την οργάνωση και προβολή όλων των δυνατοτήτων που έχει η Περιφερειακή μας ενότητα, αξιοποιώντας όλα τα μέσα που μπορεί το Επιμελητήριό μας να χρησιμοποιήσει, αισιοδοξώντας  πως βήμα-βήμα, με σωστή οργάνωση και στοχευόμενες δράσεις μπορούμε να ενεργοποιήσουμε την προβολή του φυσικού κάλλους της περιοχή μας, καθιστώντας την τουριστικό προορισμό για  Έλληνες και τους ξένους επισκέπτες. Δεσμεύτηκε επίσης πως οι ενέργειες προβολής μόλις ξεκίνησαν και θα συνεχιστούν μέχρι να ολοκληρωθεί ο στόχος, ο οποίος ήταν και είναι από τους πρώτους στις προτεραιότητες του Επιμελητηρίου μας. Στο πλαίσιο αυτό σύντομα θα τεθεί σε λειτουργία το Γραφείο Τουριστικής Ανάπτυξης & Προβολής στο Επιμελητήριο μας.

Στις δεκαεπτά εισηγήσεις που παρουσιάστηκαν, αναπτύχθηκαν οι βασικοί τρόποι προβολής του τόπου και τα εργαλεία που μπορούν τα μέλη μας να χρησιμοποιήσουν για να μπορέσουν να σταθούν στις διεθνείς αγορές, σε εκθέσεις τουρισμού και γενικά στη διαμόρφωση του τουριστικού προϊόντος.

Επίσης κατά την διάρκεια του συνεδρίου, σε διπλανές αίθουσες του ξενοδοχείου πραγματοποιήθηκαν οι επιχειρηματικές συναντήσεις και προσυμφωνήθηκαν συνεργασίες μεταξύ μελών μας και ξένων τουριστικών πρακτόρων, οι οποίοι συμμετείχαν από την Κύπρο και την Τουρκία.

Κατά την διάρκεια του πρώτου αυτού συνεδρίου επιτεύχθηκε η συνειδητοποίηση της κοινής και οργανωμένης συνεργασίας μεταξύ φορέων και ιδιωτών και αποτυπώθηκε η ειλικρινή διάθεση όλων αυτών που αγαπούν αυτόν τον τόπο, να εργαστούν συλλογικά για να κερδίσουμε όλοι μαζί το στοίχημα της ανάπτυξης και της ευημερίας.

Επίσης, ξεναγώντας τους δημοσιογράφους και τους εκλεκτούς μας καλεσμένους επί δύο μέρες σε όλο τον νομό, τους δώσαμε την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά τα μοναδικά φυσικά αξιοθέατα του τόπου και να γευτούν τα παραδοσιακά πιάτα και γλυκά, σε συνδυασμό με την Θρακιώτικη φιλοξενία.

Δεχθήκαμε ευχαριστήρια και χαιρετισμούς από τον Α’ Αντιπρόεδρο της Κ.Ε.Ε.Ε. & Πρόεδρο του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης κ. Παναγιώτη Παπαδόπουλο, τον Δ’ Αντιπρόεδρο της Κ.Ε.Ε.Ε & Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Κιλκίς κ. Παύλο Τονικίδη και την Αντιπρόεδρο του Εθνικού Επιμελητηριακού Δικτύου Γυναικών Επιχειρηματιών κα Στέλλα Μπαλάση.

Ευχαριστούμε θερμά όλα τα μέλη μας που ασχολούνται με τουριστικά προϊόντα τα οποία ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα μας και συνεργάστηκαν διαθέτοντας πολλές ώρες από τον προσωπικό τους χρόνο για τις προτάσεις τους στην διοργάνωση της σωστότερης διεξαγωγής του συνεδρίου μας.

Ευχαριστούμε επίσης τους συλλόγους των Κυπρίων, Ποντίων, Μικρασιατών τους προέδρους και τα Διοικητικά Συμβούλια αυτών, καθώς εκτός από την παρουσία τους με τοπικές ενδυμασίες, πρόσφεραν παραδοσιακά εδέσματα συμβάλλοντας τα μέγιστα στην προβολή της παράδοσής μας.

Ευχαριστούμε όλους τους συμπολίτες μας-μεταφραστές που ταυτόχρονα με την εκδήλωση μετέφραζαν στην αντίστοιχη γλώσσα των καλεσμένων.

Ευχαριστούμε επίσης θερμά, όλους όσους αποδέχτηκαν την πρόσκληση του Επιμελητηρίου μας και στήριξαν με την φυσική του παρουσία και την εθελοντική τους εργασία αυτή την προσπάθεια διεξαγωγής του Συνεδρίου.

Παρευρέθηκαν και χαιρέτησαν την εκδήλωση ο εκπρόσωπος της Μητροπόλεως, Πρωτοσύγκελος Σωφρόνιος, ο Υπουργός Μακεδονίας – Θράκης κος Θεόδωρος Καράογλου, ο πρώην υπουργός και βουλευτής κος Αλέξανδρος Κοντός, ο Αντιπερειάρχης κος Φώτης Καραλίδης, ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης κος Γεώργιος Γερομάρκος ο οποίος εισηγήθηκε την τουριστική πολιτική της Περιφέρειας ΑΜΘ, ο Δήμαρχος Αβδήρων κος Βασίλης Τσολακίδης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Τοπείρου κος Χρήστος Δελλής και ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού του Μητροπολιτικού Δήμου, κος Μανώλης Φανουράκης.

Συντονιστής του Συνεδρίου ήταν ο γνωστός δημοσιογράφος του ΣΚΑΪ κος Χρήστος Κούτρας, ο οποίος μετά την έναρξη του Συνεδρίου από τον Πρόεδρό μας Στυλιανό Μωραΐτη, διάβασε τον χαιρετισμό της Υπουργού Τουρισμού κας Όλγας Κεφαλογιάννη και του Προέδρου της Κ.Ε.Ε.Ε. & του ΕΒΕ Αθηνών κου Κωνσταντίνου Μίχαλου.

Είχαμε την τιμή να αποδεχθούν την πρόσκληση και να εισηγηθούν στο συνέδριο μας ο κος Aziz Giga, Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Εκτελεστικής Περιφερειακής Επιτροπής της TURSAB, Η κα Έλενα Τάνου, Αντιπρόεδρος της Κυπριακής Επιτροπής Τουρισμού (ICCI) & Αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Λευκωσίας και ο Dr Alessandro Sabatucci, Εκπρόσωπος του Συμβουλίου της Ευρώπης από την Ιταλία, ο Αντιδήμαρχος Βορ. Τζουμέρκων κος Σταύρος Γκόρτζης.

Παρευρέθηκαν επίσης εξέχοντα μέλη της κοινωνίας μας, όπως ο πρόεδρος της μείζονος αντιπολίτευσης της Περιφέρειά μας κος Γιώργος Παυλίδης, ο διευθυντής της υπηρεσίας πολιτικών υποθέσεων του Υπουργείου Εξωτερικών κος Νικόλαος Πιπερίγκος, ο Αντιδήμαρχος Τοπείρου κος Μάκης Τσιλιγγίρης, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Έβρου κος Χριστόδουλος Τοψίδης, ο Διοικητής του Νοσοκομείου Ξάνθης κος Αθανάσιος Μπαμπαλίδης, Περιφερειακοί και Δημοτικοί Σύμβουλοι, πολιτευτές, πρώην Δήμαρχοι και Αντινομάρχες, καθηγητές του ΔΠΘ, και εκπρόσωποι του Επιμελητηριακού κόσμου της Περιφέρειάς μας και του εξωτερικού, εκπρόσωπος του Τεχνικού Επιμελητηρίου, πρόεδροι Πολιτιστικών Συλλόγων και του Συνδικαλισμού, εκπρόσωποι των πολιτιστικών φορέων και φορέων Διαχείρισης του πλούτου της περιοχής μας, λόγιοι και ευγενείς του πνεύματος και της πολιτιστικής κληρονομιάς μας.

 

Συνεχής ενημέρωση στο: www.ebex.gr

 

Η ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ

 ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ & ΤΥΠΟΥ

ΕΛΕΝΗ ΚΙΤΣΟΥ

Σχετικά Άρθρα

Back to top button