Ειδήσεις

ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ &  ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ Ν. ΞΑΝΘΗΣ ΣΤΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ PRAKTIKER ΤΗΣ ΞΑΝΘΗΣ

Συναδέλφισσα, συνάδελφε στα PRAKTIKER

Το σωματείο μας στηρίζει τον δίκαιο απεργιακό αγώνα του επιχειρησιακού σωματείου των PRAKTIKER για την άμεση ανάκληση της απόλυσης του συναδέλφου στο παράρτημα της Λάρισας και για Επιχειρησιακή Συλλογική Σύμβαση Εργασίας με ουσιαστικές αυξήσεις μισθών και κατοχύρωση των εργασιακών δικαιωμάτων της επιχείρησης.

Η σημερινή απεργία στα PRAKTIKER πρέπει να είναι πετυχημένη σε όλη τη χώρα,

να εκφραστεί η αλληλεγγύη όλων των εργαζομένων του κλάδου.

 Η απόλυση του συναδέλφου στο παράρτημα της Λάρισας που δε δέχτηκε την μονομερή βλαπτική μεταβολή στους όρους της σύμβασής του, είναι άμεσο αποτέλεσμα του κατάπτυστου νομοσχεδίου Χατζηδάκη, με την οποία θέλει να εκφοβίσει όποιον εργαζόμενο σηκώνει το κεφάλι. Η ελευθερία στην απόλυση συνδικαλιστών, δεν αφορά μόνο την ελεύθερη βούληση των εργοδοτών να δρουν εκδικητικά απέναντι σε συναδέλφους που αγωνίζονται, αλλά και στο πώς θα σβήσουν και την όποια εστία αντίστασης προκύπτει μέσα στους χώρους έτσι ώστε να μας έχουν να δουλεύουμε ήλιο με ήλιο για ψίχουλα.

Γιατί την ίδια ώρα που οι μισθός δεν φτάνει μπροστά στην ακρίβεια των ειδών πρώτης ανάγκης και στην ενέργεια, την ίδια ώρα που οι συνθήκες εργασίας γίνονται ολοένα και πιο ανυπόφορες με μεγαλύτερη ένταση στην εργασία, με τις ελαστικές εργασιακές σχέσεις κυρίαρχες, το κράτος και η εργοδοσία γνωρίζουν το εξής απλό: Πως μοναδική διέξοδος από τα προβλήματά μας είναι ο αγώνας μας, η συμμετοχή μας μέσα στα σωματεία, η πάλη για καλύτερες συνθήκες εργασίας. Για αυτό και ο νόμος Χατζηδάκη πλάι σε όλους τους αντεργατικούς νόμους των προηγούμενων κυβερνήσεων, έχει βάλει στο μάτι το τσάκισμα των απεργιών, των σωματείων και της δράσης τους. Για να μπορούν ανενόχλητα να εφαρμόζουν συνθήκες εργασιακού μεσαίωνα, με φθηνά εργατικά χέρια, ώστε να εξασφαλίζει εκατομμύρια για τους μεγαλοεπιχειρηματίες.

Καταγγέλλουμε την απόλυση του συναδέλφου και απαιτούμε την άμεση ανάκλησή της. Στηρίζουμε άμεσα το αίτημα του επιχειρησιακού σωματείου των Praktiker για Επιχειρησιακή Συλλογική Σύμβαση Εργασίας με ουσιαστικές αυξήσεις μισθών και κατοχύρωση των εργασιακών δικαιωμάτων των εργαζομένων της επιχείρησης.

Οι πρόσφατοι αγώνες των εργαζομένων στην E-FOOD και των λιμενεργατών της COSCO αποδεικνύουν περίτρανα πως μόνο μέσα από τον οργανωμένο αγώνα και όπλο τη συσπείρωση των εργαζομένων γύρω από το σωματείο τους μπορούμε να απαντήσουμε ακόμα και στα ισχυρότερα αφεντικά. Οι εργάτες στην COSCO  με τη μεγάλη απεργία των 7 ημερών κατάφεραν να σπάσουν την εργοδοτική αδιαλλαξία και να επιβάλλουν τα περισσότερα από τα ζωτικά τους αιτήματα.

Οι εργαζόμενοι της Cosco και της Ε-FΟOD δείχνουν το δρόμο!Ο νόμος Χατζηδάκη και οι υπόλοιποι αντεργατικοί νόμοι, μπορούν να ξηλωθούν μόνο μέσα από τον αγώνα μας!

ΕΝΩΣΗ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ &   ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ

Ν. ΞΑΝΘΗΣ

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button