Ειδήσεις

Περιφερειακή Σύνθεση: Για άλλη μια φορά η Περιφερειακή Σύνθεση όρισε την ατζέντα της Συνεδρίασης του Π.Σ.

Έχει γίνει πλέον δυσάρεστη ρουτίνα από την πλευρά της Διοίκησης της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης η πρόσκληση των Συμβούλων σε συνεδριάσεις κενές περιεχομένου. Η διάταξη περιλαμβάνει πάντα «τυπικά» θέματα χωρίς ουσία και χωρίς φυσικά να γίνεται ουσιαστική ενασχόληση με τις ανάγκες των τοπικών κοινωνιών που υπηρετούμε.

Έτσι συνέβη και στην συνεδρίαση της 4ης Νοεμβρίου, την ατζέντα της οποία όρισε για άλλη μία φορά η Περιφερειακή Σύνθεση, ζητώντας από το Σώμα να υιοθετήσει ψήφισμα σχετικό με την (με απόφαση της 4ης ΥΠΕ) διακοπή λειτουργίας των Περιφερειακών Ιατρείων στην Περιφέρεια μας.

Αυτό το θέμα, για το οποίο διαμαρτύρονται θεσμικοί, κάτοικοι και εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων, η Διοίκηση δεν θεώρησε σκόπιμο και χρήσιμο να το φέρει προς συζήτηση στο κορυφαίο πολιτικό όργανο της Περιφέρειας μας! Είναι χαρακτηριστική η αρνητική στάση του Περιφερειάρχη κατά την πρώτη ανακοίνωση του αιτήματος της παράταξης μας, όταν είπε ότι «δεν θεωρεί απαραίτητο να εκδοθεί ψήφισμα» και μετά από συζήτηση 1,5 ώρας κατέληξε τελικά να συμφωνεί με το αίτημα της παράταξής μας.

Ο Χρήστος Μέτιος αντιλήφθηκε προφανώς την σοβαρότητα του αιτήματος μας, άσχετα που λόγω έλλειψης πολιτικού θάρρους δεν μπόρεσε να το παραδεχτεί. Αυτό όμως τον καθιστά ακόμη πιο «μικρό» πολιτικά, την ώρα που το μέγεθος του φτάνει μετά βίας μέχρι τα «παρακάλια» έξω από τα υπουργικά γραφεία για να βρίσκει αποσπασματικές λύσεις (π.χ. αλλαγή σχεδιασμού για τα Περιφερειακά Ιατρεία Φερών και Παρανεστίου) σε ένα θέμα που αφορά εξίσου όλους τους πολίτες.

Η παράταξή μας δεν θα ενισχύσει τους τακτικισμούς του Χρήστου Μέτιου και δεν θα πάψει να απαιτεί συνολικές λύσεις για όλους τους κατοίκους της Περιφέρειας μας.

Στο συγκεκριμένο ζήτημα – αυτό που αφορά τα Περιφερειακά Ιατρεία- η Περιφερειακή Σύνθεση ζητά την συνολική τροποποίηση του σχεδιασμού για όλη την Περιφέρεια ΑΜΘ κατόπιν διαλόγου στον οποίο θα συμμετέχουν εκπρόσωποι του α και β βαθμού αυτοδιοίκησης και φυσικά της 4ης ΥΠΕ.

Η αντιμετώπιση της πανδημίας μας αφορά όλες και όλους και δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να τη χρησιμοποιεί για να εξυπηρετεί τα μικροπολιτικά του συμφέροντα και να το παίζει δήθεν ήρωας.

Το αίτημά μας ήταν ξεκάθαρο στο σχέδιο ψηφίσματος το οποίο θέσαμε υπόψη του Σώματος και το οποίο τελικώς υιοθετήθηκε και θα κοινοποιηθεί αρμοδίως.

Στη μεγάλη εικόνα όμως, ήρθε η ώρα να αναλάβει ο καθένας τις ευθύνες του. Η ευθύνη του Χρήστου Μέτιου είναι πρωτίστως να αντιληφθεί ότι είναι Περιφερειάρχης όλων και όχι a la carte. Αν και, μάλλον, δεν μπορεί.

 

Από το Γραφείο Τύπου

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button