Ειδήσεις

Χουσεΐν Ζεϊμπέκ: “Η Κυβέρνηση έχει υποχρέωση να ασχοληθεί με το κύριο καθήκον της στήριξης και προστασίας των πολιτών, αντί να ασχολείται με την διάλυση των λαϊκών αγορών”

Στην χθεσινή συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής, σχετικά με το νομοσχέδιο για την αναμόρφωση του υπαίθριου εμπορίου, τοποθετήθηκε ο Βουλευτής Ξάνθης του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία, Χουσεΐν Ζεϊμπέκ.
Ο Βουλευτής άσκησε δριμεία κριτική στην κυβέρνηση για την εξέλιξη της πανδημίας του κορωνοϊού, μιας και δεν έχει αναλάβει καμία πρωτοβουλία για την αύξηση των εμβολιασμών και την στήριξη των νοσοκομείων, τονίζοντας ότι η Νέα Δημοκρατία έχει αφήσει τους πολίτες αβοήθητους ως πρόβατα επί σφαγή.
Αναφερόμενος στην δραματική κατάσταση που επικρατεί για ακόμα μια φορά στην Βόρεια Ελλάδα, εγκάλεσε την Κυβέρνηση για την επιλογή της να μην στηρίξει ουσιαστικά τα Περιφερειακά Νοσοκομεία της ΑΜΘ. Αντί αυτού, επιλέγει να αναστείλει την λειτουργία των Περιφερειακών Ιατρείων και Κέντρων Υγείας στην ΑΜΘ, προκειμένου να καλύψει πλασματικά τα κενά των νοσοκομείων. Μάλιστα, ο Βουλευτής αναφέρθηκε και στην κινητοποίηση που πραγματοποίησαν οι πολίτες της Ξάνθης κατά της απόφασης για αναστολή λειτουργίας του Κέντρου Υγείας Αβδήρων, το οποίο εξυπηρετεί γύρω στους 30.000 κατοίκους και δυο Δήμους Αβδήρων και Τοπείρου. Η αναστολή λειτουργίας του ΚΥ Αβδήρων αφήνει δυσαναπλήρωτο κενό, αφού είναι η μοναδική δομή υγείας στον κάμπο της Ξάνθης.
Όμως, η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας δεν μένει μόνο εκεί, καθώς η διάλυση του Συστήματος Υγείας συνοδεύεται και από την διάλυση σημαντικών οικονομικών δραστηριοτήτων.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι το συγκεκριμένο νομοσχέδιο, με το οποίο η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας βάζει χέρι στις λαϊκές αγορές. Έναν θεσμό που επιβιώνει για 92 ολόκληρα χρόνια και έχει ως στόχο την αδιαμεσολάβητη επαφή παραγωγού και καταναλωτή. Η Κυβέρνηση καταργεί το 50% των παραγωγικών αδειών, μετατρέπει την “άδεια” της λαϊκής σε θέση και θέτει διαφορετικούς κανόνες και όρους λειτουργίας σε κάθε αγορά. Έτσι, δεν είναι απίθανο να συναντήσουμε λαϊκές αγορές ακόμα και χωρίς παραγωγούς! Συνεπώς, αλλοιώνεται ο χαρακτήρας των λαϊκών αγορών και των παζαριών και μετατρέπονται σε υπαίθρια super-market.
Ο Βουλευτής κλείνοντας κάλεσε την Κυβέρνηση να αποσύρει το νομοσχέδιο και αντί να την απασχολεί η διάλυση του κοινωνικού χαρακτήρα των λαϊκών αγορών, να ασχοληθεί με τα πραγματικά προβλήματα της συγκεκριμένης οικονομικής δραστηριότητας. Κυρίως, όμως, να ανταποκριθεί στο πρώτιστο καθήκον της να προστατεύσει τους πολίτες υγειονομικά και οικονομικά.

Επισυνάπτεται το link για το βίντεο της ομιλίας:
https://www.youtube.com/watch?v=7KSEuaWF2WY

 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button