Το πρώτο γκολ του Έλινγκτον με τη φανέλα της Ξάνθης έδωσε τη νίκη επί του Εργοτέλη με 1-0

Ο Άγγλος επιθετικός σκόραρε με κοντινή προβολή στο 62ο λεπτό στα Πηγάδια, σε μια αναμέτρηση που είχε λίγες φάσεις μπροστά από τις δύο εστίες. Η νίκη αυτή έδωσε βαθμολογική… ανάσα στην ομάδα του Γιάννη Μαντζουράκη, που ξέφυγε από τη ζώνη του υποβιβασμού.

Ο Άγγλος επιθετικός σκόραρε με κοντινή προβολή στο 62ο λεπτό στα Πηγάδια, σε μια αναμέτρηση που είχε λίγες φάσεις μπροστά από τις δύο εστίες.


Η νίκη αυτή έδωσε βαθμολογική… ανάσα στην ομάδα του Γιάννη Μαντζουράκη, που ξέφυγε από τη ζώνη του υποβιβασμού.


Από την άλλη, ο Εργοτέλης έμεινε για πέμπτο συνεχόμενο παιχνίδι χωρίς νίκη και βρίσκεται πλέον κοντά στις τελευταίες θέσεις του βαθμολογικού πίνακα.


Οι συνθέσεις των ομάδων     


Ξάνθη (Μαντζουράκης): Γκσπούρνινγκ, Παπαδημητρίου, Φλίσκας, Κωστούλας, Τζάγκι, Κιντάνα (60′ Μπούγκα), Στρμπα, Έλινγκτον, Πόι (73′ Σταθάκης), Βάλλας, Λουτσιάνο (46′ Σουάνης)



Εργοτέλης (Καραγεωργίου): Πόσα, Σασιασβίλι, Λεάλ, Γελαδάρης, Ρουμπάκης, Χίμπλινγκερ, Φραγκουλάκης, Ζούνιορ, Ορφανός (73′ Μπαλάφας), Τσεσνάουσκις (70′ Μπουντιμίρ), Κορδονούρης (79′ Βερπακόφσκις)



Κίτρινες κάρτες: Βάλλας, Φλίσκας, Έλινγκτον – Φραγκουλάκης, Ζούνιορ, Μπαλάφας



Διαιτητής:


Μ. Τσινιάρης (Αθηνών)


Βοηθοί: Π. Τρύφων (Δράμας),


 Ν. Γεωργαράκος (Αθηνών)


Με μια ματιά  


Με επιθετικές διαθέσεις ξεκίνησαν την αναμέτρηση οι δύο ομάδες, με τους φιλοξενούμενους πρώτα να φτάνουν κοντά στο γκολ στο 3ο λεπτό, όταν ο Τσεσνάουσκις σέντραρε από δεξιά και ο Λεάλ Γκονσάλες έπιασε την κεφαλιά, αλλά η μπάλα δεν του έκανε το χατίρι, καθώς πέρασε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Γκσπούρνινγκ.


Δέκα λεπτά αργότερα ήταν η σειρά του Έλινγκτον να απειλήσει την εστία των Κρητών, όταν από γύρισμα του Στρμπα με κεφαλιά, ο Άγγλος επιθετικός βρέθηκε μέσα στη μικρή περιοχή, αλλά η προβολή του πέρασε ελάχιστα εκατοστά δίπλα από το δεξί δοκάρι του Πόσα και κατέληξε άουτ.


Στη συνέχεια, μπορεί ο ρυθμός του αγώνα να διατηρήθηκε σε υψηλά επίπεδα, ωστόσο φάσεις μπροστά από τις δύο εστίες δεν γίνονταν, με συνέπεια το ημίχρονο να ολοκληρωθεί χωρίς κάτι αξιόλογο στο δεύτερο μισό του.



Στο δεύτερο μέρος, ο Γιάννης Μαντζουράκης αποφάσισε να ενισχύσει την επιθετική γραμμή της ομάδας του, περνώντας τον Σουάνη αντί του Λουτσιάνο, ενώ στο 60ό λεπτό ο Μπούγκα έκανε το ντεμπούτο του στη Super League, αντικαθιστώντας τον Κιντάνα.


Ο Ρουμάνος μεσοεπιθετικός αποδείχθηκε γουρλής, καθώς δυο λεπτά μετά την είσοδό του στον αγωνιστικό χώρο, η Ξάνθη βρήκε το δρόμο προς τα δίχτυα.


Ο Πόι σέντραρε από δεξιά, ο Έλινγκτον βρέθηκε μόνος του μέσα στη μικρή περιοχή και με προβολή έστειλε την μπάλα στο βάθος της εστία του Πόσα, πετυχαίνοντας το πρώτο του γκολ με τη φανέλα της ομάδας μας.


Οι γηπεδούχοι κατάφεραν να κρατήσουν το σκορ μέχρι το τέλος του αγώνα και να πάρουν ένα σημαντικό “τρίποντο”, που τους απομάκρυνε από τη ζώνη του υποβιβασμού.



Συνέντευξη Τύπου     


Γιάννης Ματζουράκης: “Τελικά ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι αλλά εμείς πήραμε αυτό που θέλαμε, αν και στο πρώτο ημίχρονο είχαμε πρόβλημα. Ευχαριστώ τους παίκτες μου για την εμφάνισή τους”.



Νίκος Καραγεωργίου: “Το πιο δίκαιο αποτέλεσμα θα ήταν το “Χ”. Η Ξάνθη έβαλε ένα γκολ. Εμείς έχουμε συνηθίσει τον κόσμο στο να παίζουμε καλά.


Σήμερα όμως δεν παίξαμε και άσχημα. Τώρα συνεχίζουμε. Και η Ξάνθη παλεύει. Είναι μία ομάδα που έχει δυνατότητες για το κάτι παραπάνω”.



Όλα τα λεφτά…          


Ο σκόρερ. Ο Έλινγκτον βρέθηκε σε δύο περιπτώσεις στη σωστή θέση και τη μία απ’ αυτές κατάφερε να σκοράρει και να δώσει τη νίκη στην Ξάνθη.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button