Ειδήσεις

Για το νέο διαγωνισμό αρμάτων στο Πετροχώρι Ξάνθης και τις υπόλοιπες ασκήσεις που θα γίνουν στην περιοχή μας με τη συμμετοχή του αμερικάνικου στρατού
Ανακοίνωση Τομεακή Επιτροπή Ξάνθης του ΚΚΕ

Πριν καλά – καλά στεγνώσει το μελάνι της συμφωνίας ΗΠΑ – Ελλάδας για τις βάσεις, που μετατρέπει επ’ αόριστο την περιοχή μας σε ορμητήριο των ΑμερικανοΝΑΤΟικών και στόχο των αντιπάλων τους, βλέπουμε ότι ακόμα και οι στρατιωτικές υποδομές που δεν συμπεριλαμβάνονται προς το παρόν στη συμφωνία είναι ανά πάσα στιγμή διαθέσιμες για χρήση από τον αμερικάνικο στρατό για την διευκόλυνση των δολοφονικών του σχεδίων.

Ο διαγωνισμός αρμάτων όπως και συνολικότερη αξιοποίηση του στρατοπέδου “Τριανταφυλλίδη” και του πεδίου βολής στο Πετροχώρι αποτελούν ενδείξεις της μεγαλύτερης εμπλοκής της χώρας μας στους ανταγωνισμούς των ΗΠΑ με άλλες χώρες και κυρίως τη Ρωσία. Η εμπλοκή αυτή θα κορυφωθεί τις επόμενες μέρες καθώς μέσω του λιμανιού της Αλεξανδρούπολης θα γίνει η μεγαλύτερη έως σήμερα μετακίνηση πολεμικού υλικού και στρατιωτών, μέσω της περιοχής μας, για να πάρουν μέρος σε ασκήσεις – πρόβεςπολέμου με τη Ρωσία.

Υπάρχουν τεράστιες ευθύνες στην κυβέρνηση που υπέγραψε τη νέα συμφωνία για τις βάσεις και σε όλα τα υπόλοιπα αστικά κόμματα (ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ κλπ.), που στην ουσία συμφωνούν και μιλάνε μόνο για τη χρονική διάρκεια και τα ανταλλάγματα που θα μπορούσαν να είναι περισσότερα! Άλλωστε αυτά τα κόμματα ως κυβέρνηση στο παρελθόν προετοίμασαν αυτές τις συμφωνίες ή υπέγραψαν αντίστοιχες.

Αλήθεια η σταθερή παρουσία του αμερικάνικου στρατού στην περιοχή τα τελευταία χρόνια με τις 3 ασκήσεις που πραγματοποιήθηκαν στην Ξάνθη τον προηγούμενο χρόνο, αλλά και με την γιγαντιαία άσκηση “Defender”έβαλαν φρένο στις διεκδικήσεις και τις αμφισβητήσεις της τούρκικης αστικής τάξης;

Καλούμε τον λαό να σκεφτεί:

– Πόσο ασφαλής μπορεί να νιώθει με την τεράστια συγκέντρωση στρατιωτικών δυνάμεων στην περιοχή; Υποτίθεται ότι η παρουσία βάσης των Αμερικανών μας προστατεύει από τον “εχθρό Τουρκία”, αλλά στην ουσία μας προσθέτει και άλλους “εχθρούς” όπως τη Ρωσία, την Κίνα, το Ιράν κ.ά. Είναι χαρακτηριστική η δήλωση του Ρώσου πρέσβη που αναφερόμενος στην αμερικανική στρατιωτική παρουσία στην περιοχή μας με την μόνιμη πλέον βάση στην Αλεξανδρούπολη, δήλωσε: “Το πλησίασμα των στρατιωτικών υποδομών του ΝΑΤΟ προς τη Ρωσία θα προκαλέσει τα απαραίτητα ρωσικά στρατιωτικά αντίμετρα”.

– Είναι η μεγαλύτερη εμπλοκή της χώρας μας “ασπίδα” απέναντι στην τούρκικη επιθετικότητα; Οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ δεν σταμάτησαν ποτέ τα παζάρια με τη “σύμμαχο” Τουρκία για την απόσπασή της από τη ρωσική επιρροή, ενώ κύριο μέλημά τους είναι η διατήρηση της συνοχής στη ΝΑ Πτέρυγα του ΝΑΤΟ. Αυτά τροφοδοτούν την επιθετικότητα της κυρίαρχης τάξης της Τουρκίας και είναι γνωστό ότι όλα τα χρόνια οι δυνάμεις του ευρωατλαντισμού ανέχονται την αμφισβήτηση της κυριαρχίας των ελληνικών νησιών, την κατοχή στην Κύπρο και δουλεύουν για τη διχοτόμηση του νησιού.

– Πως είναι δυνατόν να μην υπάρχουν λεφτά όταν πρόκειται για τις ανάγκες του λαού την ίδια ώρα που δαπανούνται δισεκατομμύρια ευρώ για τους ΝΑΤΟϊκούς εξοπλισμούς; Την ίδια μέρα που ξεκινά η νέα κοινή άσκηση με τον αμερικάνικο στρατό (1/11) ξεκινά και η αναστολή λειτουργίας περιφερειακών ιατρείων σε Έβρο, Ροδόπη, Ξάνθη και Δράμα. Όλες οι κυβερνήσεις βρίσκουν πολύ εύκολα εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ κάθε μέρα για τις ΝΑΤΟϊκές αποστολές που αποδυναμώνουν την άμυνα της χώρας, βρίσκουν δισεκατομμύρια ευρώ για εξοπλισμούς ενταγμένους στους σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ, αλλά σχεδόν δύο χρόνια τώρα, σε συνθήκες πανδημίας, δεν βρήκαν ούτε ένα ευρώ για να στηρίξουν το δημόσιο σύστημα υγείας. Αντίθετα η υποστελέχωση και στο νοσοκομείο της Ξάνθης μεγαλώνει και όπως είναι αναμενόμενο σε συνθήκες νέας όξυνσης της πανδημίας, οι ΜΕΘ αγγίζουν πληρότητα 100% και οι ζωές των ασθενών μπαίνουν σε άμεσο κίνδυνο. Αντί να δοθούν λεφτά για να καλυφθούν αυτά τα κενά, έστω τώρα, η κυβέρνηση επιλέγει να μετακινήσει προσωπικό από τα περιφερειακά ιατρεία και τα κέντρα υγείας δημιουργώντας νέα κενά.

Το ΚΚΕ καλεί σε αγώνα!

Το ΚΚΕ καλεί τον λαό μέσα από τα Σωματεία του, τους Συλλόγους, όλους τους φορείς να δυναμώσει τη δράση του ενάντια στην εμπλοκή της περιοχής μας στους επικίνδυνους σχεδιασμούς σε συνδυασμό με την πάλη για να καλυφθούν οι σύγχρονες ανάγκες του.

Να δυναμώσει η διεκδίκηση για:

– Καμιά διευκόλυνση στους φονιάδες των λαών!Να μην χρησιμοποιούνται οι στρατιωτικές υποδομές του Πετροχωρίου, της Ξάνθης και γενικότερα της περιοχής μας για ασκήσεις – πρόβες πολέμου του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ.

– Να μην ιδιωτικοποιηθούν και να μη μετατραπούν τα λιμάνια της περιοχής μας σε πολεμικά ορμητήρια! Να μη γίνει βάση στο στρατόπεδο “Γιαννούλη” στην Αλεξανδρούπολη. Να κλείσουν όλες οι βάσεις. Να καταργηθεί η κατ’ όνομα “αμυντική συμφωνία” Ελλάδας – ΗΠΑ.

– Την απεμπλοκή της Ελλάδας από τα σχέδια των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ στην περιοχή και την αποχώρηση από όλες τις ιμπεριαλιστικές αποστολές στο εξωτερικό!

– Αποδέσμευση από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ!

– Τη μη αλλαγή των συνόρων!

– Την ακύρωση της συμφωνίας ΕΕ – Τουρκίας για το Προσφυγικό, τον απεγκλωβισμό των προσφύγων και τη μετάβαση στις χώρες προορισμού τους! Κανένα στρατόπεδο συγκέντρωσης προσφύγων και μεταναστών ούτε στην Ορεστιάδα, ούτε πουθενά στην Ελλάδα.

– Να στελεχωθούν άμεσα όλες οι δημόσιες μονάδες υγείας, τα νοσοκομεία, τα Κέντρα Υγείας, τα Περιφερειακά Ιατρεία, το ΕΚΑΒ.

Ο λαός έχει τη δύναμη με την πάλη του να βάλει τη σφραγίδα του στις εξελίξεις. Να συμβάλει ώστε να ανοίξει ο δρόμος για την πραγματική ειρήνη, φιλία, αλληλεγγύη, τις σχέσεις αμοιβαίου οφέλους με άλλους λαούς.

ΚΚΕ Τομεακή Επιτροπή Ξάνθης

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button