Ειδήσεις

ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑΛΗ ΛΥΡΑΤΖΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΤΕΧΝΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΞΑΝΘΗΣ ΤΟΥ 2022

Κύριε Δήμαρχε, αγαπητοί συνάδερφοι,

Συζητούμε σήμερα το Τεχνικό πρόγραμμα του 2022 του Δήμου Ξάνθης όπως κατατέθηκε από τον Δήμαρχο Ξάνθης κ. Μανώλη Τσέπελη.

Ένα τεχνικό πρόγραμμα που δεν είναι τίποτα άλλο από μια απλή αντιγραφή έργων προηγούμενων τεχνικών προγραμμάτων του 2020 και 2021 που φυσικά ποτέ δεν εκτελέστηκαν.

Ένα τεχνικό πρόγραμμα χωρίς σχεδιασμό, χωρίς αναπτυξιακή προοπτική με έργα και μελέτες εκατομμυρίων ευρώ που κανείς δεν ξέρει ποια είναι η χρησιμότητά στους. Υπάρχουν βέβαια και έργα που θα έπρεπε να γίνουν «εχθές» , αλλά η ανικανότητα της δημοτικής αρχής οδήγησαν τα έργα αυτά σε μεγάλες καθυστερήσεις με αποτέλεσμα να μην έχουν ακόμη εκτελεστεί και να δυσχεραίνουν την καθημερινότητα του δημότη.

Η δικαιολογία του Δημάρχου μετά από στις ερωτήσεις μας;Η πανδημία του του covid-19, ρίχνοντας ευθύνες στις υπηρεσίες και στους υπαλλήλους παραδεχόμενος ίσως και την έλλειψη σοβαρής διοίκησης που στερείται ο Δήμος μας. Εάν ο Δήμος κ. Δήμαρχε είναι ένα ακυβέρνητο καράβι πάλι εσείς ευθύνεστε.

Οι προγραμματικές σας δεσμεύσεις κ. Δήμαρχε δεν ήταν τίποτα άλλο μια επανάληψη των προεκλογικών σας δεσμεύσεων που με πολιτικά τρικ υφαρπάξατε την ψήφο των δημοτών στις εκλογές του 2019. Το παραδεχτήκατε σήμερα όταν σας ρωτήσαμε ευθέως αν τηρήσατε τα χρονοδιαγράμματα των έργων όπως δεσμευτήκατε και προεκλογικά και μετεκλογικά και μας απαντήσατε ΟΧΙ.

Σε 1 χρόνιο θα ανοίγατε το δημοτικό κολυμβητήριο, σε 6 μήνες θα κατασκευάζατε ανοιχτό κολυμβητήριο, σε 1 χρόνο θα ανοίγατε το δημοτικό παρκινγκ, σε 6 μήνες θα κατασκευάζατε την πεζογέφυρα των Κιμμερίων, το 2020 θα κατασκευάζατε το πάρκινγκ του κλειστού γυμναστηρίου Φίλλιπος Αμοιρίδη και πόσες ακόμη υποσχέσεις και δεσμεύσεις σας για την υλοποίηση  έργων που φυσικά δεν τηρήσατε.

Σας λείπουν κ. Δήμαρχε ως δημοτική αρχή  η σοβαρότητα, ο προγραμματισμός και η υπευθυνότητα.

Η προχειρότητα σας, οι αναίτιες αναμορφώσεις έργων οδήγησαν σε μεγάλες καθυστερήσεις των έργων αυτών τα οποία ήταν  σημαντικά για την ανάπτυξη του τόπου μας.

Μας κρατάτε πίσω κ. Τσέπελη, κρατάτε πίσω τον τόπο μας και μας οδηγείται στην καταστροφή.

Ζητήσατε συγνώμη ,τι να κάνουμε κ. Τσέπελη την συγνώμη σας ; δεν μας αρκεί, η πόλη μας μένει πίσω, αναπτυξιακές ευκαιρίες χάνονται δυσκολεύοντας φυσικά την καθημερινότητα του δημότη.

Αν θέλετε ειλικρινά να ζητήσετε μια συγνώμη αυτή την οφείλεται στους Ξανθιώτες που σας πίστεψαν  και να τους πείτε ευθέως ότι αποτύχατε.

Το λέω μετά λύπης διότι θα προτιμούσα να πετύχετε στο έργο σας και να προχωρήσει ο τόπος μας μπροστά και όχι να βρίσκομαι σ αυτή τη δύσκολη θέση να σας πω ότι τελειώσατε.

Και αυτό θα το βιώσετε το 2023, όσες πολιτικές μεταγραφές και να κάνετε και σε όσες απευθείας αναθέσεις προβείτε δεν θα είναι αρκετές για να σας διασώσουν πολιτικά.

Καληνύχτα σας κ. Δήμαρχε η πόλη προχωρά και οι δημότες της ξύπνησαν.

Ευχαριστώ.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button