Ειδήσεις

Κωνσταντίνος Κουρτίδης, νέος αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Ξάνθης:””Με σκληρή δουλειά μπορούμε να καταφέρουμε πολλά και αξίζει να προσπαθήσουμε για την Ξάνθη που αγαπάμε”

Την πρώτη του συνέντευξη τύπου παραχώρησε το πρωί το Παρασκευής ο νέος αντιπεριφερειάρχης κ. Κωνσταντίνος Κουρτίδης στους εκπροσώπους των τοπικών μέσων ενημέρωσης στην αίθουσα της Περιφερειακής Ενότητας Ξάνθης.

“Με σκληρή δουλειά μπορούμε να καταφέρουμε πολλά και αξίζει να προσπαθήσουμε για την Ξάνθη που αγαπάμε”.

Στην αρχή ευχαρίστησε τον περιφερειάρχη Χρήστο Μέτιο για την ιδιαίτερη αυτή νευραλγική θέση που του έδωσε ν’ αναλάβει και θεωρεί ύψιστη τιμή την επιλογή του “Θα την τιμήσω όπως θα τιμήσω και όλους τους Ξανθιώτες που μ’ εμπιστεύτηκαν.»

Ευχαρίστησε την οικογένειά του και όλους όσοι τον στήριξαν στον προεκλογικό του αγώνα και μέχρι σήμερα “η αγάπη μου για την Ξάνθη είναι ιδιαίτερα μεγάλη. Γι’ αυτό και αποφάσισα να ασχοληθώ και ν’ αναλάβω αυτή τη θέση”.

Ο κ. Κουρτίδης ενημερώνεται συνεχώς από την ημέρα ανάληψης  των καθηκόντων  από τις υπηρεσίες και αναφέρθηκε στις βασικές αρχές που επιθυμεί να τηρήσει από τη θέση του αντιπεριφερειάρχη:

– Ο σεβασμός στον πολίτη και την καθημερινότητά του. “Θέλουμε να τον υπηρετούμε, να τον βοηθούμε, να υπάρχει αμεσότητα και να εξυπηρετείται όσο είναι εφικτό».

– Ισονομία και κοινωνική συνοχή. “Θέλω όλοι να είμαστε ενωμένοι. Ανεξάρτητα από κομματικές αντιπαλότητες, να είμαστε όλοι μαζί, για να πετύχουμε την ανάπτυξη και πρόοδο της Ξάνθης”

Η ανάπτυξη και δημιουργία υποδομών. “την Περιφερειακή Ενότητα Ξάνθης την ανέλαβα σ’ ένα επίπεδο, να τη δώσω σ’ ένα καλύτερο επίπεδο στον επόμενο που θ’ ακολουθήσει. Με σκληρή δουλειά μπορούμε να καταφέρουμε πολλά και αξίζει να προσπαθήσουμε για την Ξάνθη που αγαπάμε”.

Στη συνέχεια ο κ. Κουρτίδης αναφέρθηκε στην καταγραφή των κτιρίων και ιδιαίτερα των καπναποθηκών. “Εχουμε πολλά κτίρια, διαμορφωμένες καπναποθήκες και υπάρχουν χρήματα για να τις λειτουργήσουμε ως εκθεσιακούς χώρους και να οργανώσουμε περιοδικές εκθέσεις, εκθέσεις φωτογραφίaς κ.λ.π. Θα συνεργαστούμε με τους επιστημονικούς συλλόγους (δικηγορικό, ιατρικό, μηχανικούς κ.λ.π.) και τους επαγγελματικούς. Να αισθάνονται την περιφέρεια σαν το σπίτι τους.”

Αναφέρθηκε και στους αναδασμούς που θα πρέπει άμεσα να προχωρήσουν  και να γίνουν, αφού λυθεί και το νομικό θέμα.

Για το Χατζιδάκειο είπε, ότι, πρέπει, ν’ αναπτυχθεί με συνεχείς συναυλίες για όλα τα γούστα και να γίνονται  διάφορες εκθέσεις.

Ο κ. Κουρτίδης έκανε ιδιαίτερη αναφορά στις ιδέες Ξανθιωτών φίλων του που αγαπούν την Ξάνθη και στοχεύουν στην πολιτιστική και τουριστική ανάπτυξη της περιοχής.

Τα καλύτερα λόγια είπε για τους υπαλλήλους: “Οι υπηρεσίες της ΠΕ Ξάνθης είναι εξαιρετικές. Σε  15 ημέρες διαπίστωσα ότι έχουμε  εργατικούς και ευγενικούς υπαλληλους και είμαι περήφανος που προϊσταμαι ως πολιτικός προϊστάμενος. Αν και  δεν γίνονται εδω και 11 χρόνια προσλήψεις, δεν γκρινιάζουν και θα κάνουμε ότι μπορούμε και χρειάζονται  για να έχουν περισσότερες δυνατότητες”

Θα αναφερθούμε και στο επόμενο φύλλο.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button