2η Θρακο-Μακεδονική “Synergia”

Ανοίγει τις πύλες της η 2η Θρακο-Μακεδονική “Synergiaενδοπεριφερειακής προώθησης τοπικών προϊόντων του διατροφικού τομέα, της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, την Παρασκευή, 20 Μαΐου 2016 στην Αλεξανδρούπολη του Έβρου.

 

Ανοίγει τις πύλες της η 2η Θρακο-Μακεδονική “Synergiaενδοπεριφερειακής προώθησης τοπικών προϊόντων του διατροφικού τομέα, της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, την Παρασκευή, 20 Μαΐου 2016 στην Αλεξανδρούπολη του Έβρου.

 

Περισσότεροι από 100 παραγωγοί και μεταποιητές της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, παρουσιάζουν στο Συνεδριακό Κέντρο του ξενοδοχείου THRAKI PALACE (4ο χλμ. Αλεξανδρούπολης-Θεσσαλονίκης) τα προϊόντα τους, από τις 9:00 έως τις 21:00, σε επιχειρηματίες καφέ – εστίασης και ξενοδόχους, με ένα στόχο: τη συνέργεια (“Synergia”) των παραγωγών του διατροφικού τομέα, των μεταποιημένων προϊόντων, με τον τομέα των υπηρεσιών (ξενοδοχεία, εστίαση, αναψυχή), ώστε να αναδειχθούν τα τοπικά προϊόντα, οι ιδιαίτερες γεύσεις και να εμφανίζονται διακριτά στην επαγγελματική κουζίνα της περιοχής, κατά την τουριστική περίοδο κι όχι μόνο.

 

Στη διάρκεια της 2ης Θρακο-Μακεδονικής “Synergia” πέρα από την παρουσίαση – έκθεση τοπικά παραγόμενων προϊόντων, θα πραγματοποιηθεί Ημερίδα για την ενδοπεριφερειακή καταναλωτική συνείδηση και αλληλεγγύη, ενώ παράλληλα θα υπάρχει δυνατότητα επιχειρηματικών συναντήσεων (Business to Business – B2B) των παραγωγών με τους υπεύθυνους αγορών των ξενοδοχείων, τους υπεύθυνους μεγάλων μονάδων εστίασης, και των δικτύων διανομής των supermarket. Η είσοδος είναι ελεύθερη για όλους.

 

ΓΕΝΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

07:30: Προσέλευση εκθετών.

09:00: Έναρξη παρουσίασης προϊόντων αγροτο-διατροφικού τομέα Περιφέρειας Α.Μ.-Θ.

10:00: Τελετή Εγκαινίων.

10:30: Ημερίδα “Synergia” ενδοπεριφερειακής καταναλωτικής συνείδησης και αλληλεγγύης

13:00: Παρουσίαση Θρακο-Μακεδονικής Κουζίνας με πολίτικα στοιχεία.

18:00: Παραδοσιακοί χοροί και τραγούδια.

19:00: Επίδοση αναμνηστικών από τον Περιφερειάρχη Α.Μ.-Θ. στους εκθέτες.

21:00: Ολοκλήρωση 2ης Θρακο-Μακεδονικής “Synergia”.

 

Προγραμματισμένες επιχειρηματικές συναντήσεις (B2B) καθ’ όλη τη διάρκεια της SYNERGIA σε ειδικό χώρο του Café.

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΗΜΕΡΙΔΑΣ

 

SYNERGIA: Ενδοπεριφερειακής καταναλωτικής συνείδησης και αλληλεγγύης

 

Συντονιστής :           Κωνσταντίνος Αντωνιάδης,Πρόεδρος Περιφερειακού Συμβουλίου Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης

 

10:30 – 11:00  Χαιρετισμός Περιφερειάρχη Α.Μ.Θ.

                        Χαιρετισμοί  επισήμων

 

Προ – Εισηγήσεων

 

11:00 – 11:15 «Ακίβδηλος διατροφική Περιφέρεια»

«Πεδία – δρόμοι και μορφές συνεργειών».

Μιχάλης Χαραλαμπίδης,Πολιτικός κοινωνιολόγος και συγγραφέας.

 

1η Ενότητα :

Δυναμικές Τοπικές Παραγωγές

 

11:15 – 11:30  «Παραγωγή δυναμικών προϊόντων αγροτο-διατροφικού τομέα στην Περιφέρεια   Α.Μ.Θ. / Σπαράγγια – σκόρδα».

           Αθανάσιος Κουτουκίδης, Γεωπόνος Ε.Α.Σ. Ορεστιάδας 

 

11:30 – 11:45  «Μεταποίηση – συσκευασία – διάθεση προϊόντων αγροτο-διατροφικού τομέα στην  Περιφέρεια Α.Μ.Θ. – Το παράδειγμα του κρασιού».

Ιωάννης Κουρκουτάς, Επικ. Καθηγητής Τμήματος Μοριακής Βιολογίας & Γενετικής Δημοκρίτειου Πανεπιστήμιου Θράκης

 

11:45 – 12:00  «Το μέλλον της ελαιοκαλλιέργειας και του ελαιολάδου – Παρούσα       κατάσταση και  προοπτικές του ελαιολάδου»

Κωνσταντίνος Χαρτζουλάκης,MSc, PhD, Επιστημονικός Συνεργάτης ΕΛΓΟ, Ινστιτούτο Ελιάς και Υποτροπικών Φυτών Χανίων

 

2η Ενότητα :

Προϊόντα αγροτο-διατροφικού τομέα σε χώρους εστίασης και ξενοδοχειακές επιχειρήσεις

 

12:00 – 12:25 «Χρήση προϊόντων αγροτο-διατροφικού τομέα σε χώρους εστίασης»

Κύρια εισήγηση (10 λεπτών) Γεώργιος Αλαβάντας, Πρόεδρος Σωματείου Καφέ, Εστιατορίων, Κέντρων Διασκέδασης Αλεξανδρούπολης

 

Πεντάλεπτες τοποθετήσεις – εισηγήσεις:

1) Μαίρη Τσιακίρογλου, Πρόεδρος Σωματείου καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος Ν. Ξάνθης, Γ.Γ. Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ν. Ξάνθης

 

2) Ανέστης Βαφειάδης,    Πρόεδρος Σωματείου ζυθεστιατόρων Ν. Ροδόπης και Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ν. Ροδόπης 

 

12:25 – 12:40 «Χρήση προϊόντων αγροτο-διατροφικού τομέα σε ξενοδοχειακές επιχειρήσεις»,

Κωνσταντίνος Χατζηκωνσταντίνου, Πρόεδρος Συνδέσμου Ξενοδόχων Θράκης

 

12:40 – 13:00  Ερωτήσεις – Συζήτηση – Ανταλλαγή απόψεων

 

ΣΥΝΔΙΟΡΓΑΝΩΤΕΣ:

 

—        ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΔΡΑΜΑΣ

—        ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΕΒΡΟΥ

—        ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΞΑΝΘΗΣ

—        ΕΜΠΟΡΙΚΟ & ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΡΟΔΟΠΗΣ

—        ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ & ΒΙΟΤΕΧΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΡΟΔΟΠΗΣ

—        ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΞΕΝΟΔΟΧΩΝ ΘΡΑΚΗΣ

—        ΕΝΩΣΗ ΞΕΝΟΔΟΧΩΝ  ΚΑΒΑΛΑΣ

—        ΕΝΩΣΗ ΞΕΝΟΔΟΧΩΝ ΘΑΣΟΥ

—        ΕΝΩΣΗ ΞΕΝΟΔΟΧΩΝ ΔΡΑΜΑΣ

—        ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΘΑΣΟΥ

—        ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΝΟΙΚΙΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΩΜΑΤΙΩΝ ΑΜ-Θ

—        ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΩΣΗ ΔΗΜΩΝ ΑΜ-Θ

—        ΓΕΩΤΕΧΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΕΛΛΑΔΑΣ – ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

—        ΓΕΩΤΕΧΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΕΛΛΑΔΑΣ – ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΘΡΑΚΗΣ  

—        ΕΝΩΣΗ ΑΓΡΟΤΩΝ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΕΝΩΝ ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟΥ-ΕΒΡΟΥ

—        ΕΝΩΣΗ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΣΥΝ/ΣΜΩΝ Ν. ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ ΣΥΝ. Π.Ε.

—        ΕΝΩΣΗ ΑΓΡΟΤΩΝ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΕΝΩΝ ΞΑΝΘΗΣ 

—        ΕΝΩΣΗ ΑΓΡΟΤΩΝ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΕΝΩΝ ΚΑΒΑΛΑΣ

—        ΕΝΩΣΗ ΑΓΡΟΤΩΝ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΕΝΩΝ ΠΑΓΓΑΙΟΥ           

—        ΕΝΩΣΗ «ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ  ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΔΡΑΜΑΣ»           

—        ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΩΝ ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ        

—        ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΩΝ-ΒΙΟΤΕΧΝΙΩΝ ΕΒΡΟΥ        

—           ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΩΝ – ΒΙΟΤΕΧΝΙΩΝ ΡΟΔΟΠΗΣ

—           ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΩΝ ΞΑΝΘΗΣ «ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ»

—           ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΩΝ & ΒΙΟΤΕΧΝΙΩΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ.

 

Από το Γραφείο Τύπου & Δημοσίων Σχέσεων

της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης

Σχετικά Άρθρα

Back to top button