Ομιλία Μιχάλη Στυλιανίδη στο Δροσερό

Καλησπέρα σας.
Σας ευχαριστώ από τα βάθη της καρδιάς μου για την μεγαλειώδη αυτή συγκέντρωση.
Ήδη σήμερα το Δροσερό ψήφισε και από αυτόν εδώ τον χώρο, και όλοι εσείς αγαπητοί μου στέλνετε το μήνυμα της νίκης του συνδυασμού μας προς κάθε κατεύθυνση και μάλιστα με ποσοστά πολύ μεγαλύτερα από κάθε άλλη φορά.
Εσείς είστε η δύναμή μας, εσείς μας οδηγείτε, και εμείς υποσχόμεθα πως θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό για το Δροσερό, και ν’ ανταποκριθούμε στην εμπιστοσύνη που μας δείχνετε.

Καλησπέρα σας.


Σας ευχαριστώ από τα βάθη της καρδιάς μου για την μεγαλειώδη αυτή συγκέντρωση.


Ήδη σήμερα το Δροσερό ψήφισε και από αυτόν εδώ τον χώρο, και όλοι εσείς αγαπητοί μου στέλνετε το μήνυμα της νίκης του συνδυασμού μας προς κάθε κατεύθυνση και μάλιστα με ποσοστά πολύ μεγαλύτερα από κάθε άλλη φορά.


Εσείς είστε η δύναμή μας, εσείς μας οδηγείτε, και εμείς υποσχόμεθα πως θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό για το Δροσερό, και ν’ ανταποκριθούμε στην εμπιστοσύνη που μας δείχνετε.


Θεώρησα, καθήκον μου να κάνω αυτήν την συγκέντρωση, να επικοινωνήσω μαζί σας και να σας υποσχεθώ εγώ και οι συνεργάτες μου πως θα σας ανταποδώσουμε αυτή σας την αγάπη και εμπιστοσύνη στο πρόσωπό μας με έργα δράσεις και παρεμβάσεις που θα βελτιώνουν το επίπεδο της ζωή σας.


Μαζί ξεκινήσαμε μια επιτυχημένη πορεία πριν από μερικά χρόνια, μαζί θα συνεχίσουμε και την επόμενη Δημοτική περίοδο, γιατί μεταξύ μας υπάρχει μια αμοιβαία σχέση εμπιστοσύνης και μαζί θα σχεδιάσουμε την πορεία του Δήμου μας και κυρίως του Δροσερού, για τα επόμενα χρόνια.


Ανέπτυξα την προηγούμενη εβδομάδα στην κεντρική πλατεία κατά τα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου, το βασικό μας πρόγραμμα, καθώς και τα έργα που κάναμε την τρέχουσα δημοτική περίοδο.


Σήμερα από αυτή εδώ την θέση, θέλω να αναφερθώ μόνο για το Δροσερό, τα έργα και τις δράσεις που υλοποιούμε γι’ αυτό, αλλά και τι σχεδιάζουμε για την περιοχή αυτή.


ΥΛΟΠΟΙΗΣΑΜΕ
— Ειδικά επιδοτούμενα προγράμματα ανέργων
— Συγκρότημα φίλτρων για τη βελτίωση του πόσιμου νερού
— Δίκτυα ύδρευσης, αποχέτευσης ακαθάρτων & όμβριων στην περιοχή αθιγγάνων
— Ανόρυξη δύο αρδευτικών γεωτρήσεων στην περιοχή αεροδρομίου
— Κατασκευή δικτύου για σύνδεση γεωτρήσεων με δεξαμενή Αεροδρομίου
— Μετακίνηση δικτύου ύδρευσης χειμάρρου περιοχής Δροσερού
— Διαμόρφωση οδού Ε. Λάμπρου
— Διαμόρφωση Κ.Χ. δυτικά του ιατροκοινωνικού κέντρου
— Ανάπλαση πλατείας Δροσερού
— Ασφαλτοστρώσεις
— Κατασκευή παιδικής χαράς
— Συντήρηση 15ου Νηπιαγωγείου
— Συνεχή παροχή υπηρεσιών του ιατροκοινωνικού κέντρου
— Επεκτάσεις δικτύων ηλεκτροφωτισμού


Βρισκόμαστε φίλες και φίλοι 4 ημέρες πριν από τις εκλογές της προσεχούς Κυριακής.


Είναι απολύτως βέβαιο πως και με την δική σας ψήφο, ο συνδυασμός μας θα είναι ο μεγάλος νικητής των εκλογών.


Ο κόσμος όλος, μας εμπιστεύεται, γιατί εμείς δώσαμε εξετάσεις και πετύχαμε.


Δεν χρειάζονται πειραματισμοί αυτήν την δύσκολη περίοδο.


Εγώ θα σας προτείνω να ακούσετε με προσοχή όλους τους υποψηφίους δημάρχους, όλους τους υποψηφίους δημοτικούς συμβούλους.


Απορρίψτε όμως αυτούς που θα σας τάξουν λαγούς με πετραχήλια. Αυτούς που θα σας πουν ούτε λίγο, ούτε πολύ πως έχουν το μαγικό ραβδί και θα ικανοποιήσουν κάθε σας ανάγκη και επιθυμία.


Αυτούς που θα σας βρουν ως δια μαγείας δουλειά, ενώ οι ίδιοι απαγορεύουν δια νόμου τις προσλήψεις, δεν αφήνουν τους Δήμους να κάνουν προσλήψεις, ούτε εποχικού προσωπικού, αυτούς που σαμποτάρουν τις προσπάθειες μας για να απασχοληθούν στο Δήμο άτομα από το Δροσερό που έχουν ανάγκη επιβίωσης.


Απομονώστε αυτούς που διαστρεβλώνουν την αλήθεια, που το μόνο που ξέρουν να κάνουν είναι να ρίχνουν λάσπη και να μας κατηγορούν χωρίς λόγο και μάλιστα λίγες μέρες προ των εκλογών.


Γυρίστε την πλάτη σας σ’ αυτούς που ανακάλυψαν τώρα τελευταία το Δροσερό, ενώ μέχρι χθες δεν γνώρισαν που βρίσκεται.


Μαυρίστε αυτούς που μέχρι σήμερα δεν έκαναν τίποτε για σας, και που μόνο τώρα σας θυμήθηκαν απλά και μόνο για να αρπάξουν την ψήφο σας.


Δώστε την ψήφο σας, φίλες και φίλοι, κάτοικοι του Δροσερού σε μας, στον δικό μας συνδυασμό και τους δικούς σας ανθρώπους.


Έχουμε ένα ψηφοδέλτιο από άτομα που τα γνωρίζετε και σας γνωρίζουν.


Εμείς δεν κατεβήκαμε από το φεγγάρι και δεν προσπαθούμε να σας κοροϊδέψουμε.


Θέλω, όμως, αγαπητοί μου να σας παρακαλέσω το εξής:


Να δώσετε πρώτα από όλα την ψήφο σας στους δικούς σας ανθρώπους, στους Δροσερίτες που συμμετέχουν και κοσμούν πρέπει να τονίσω το ψηφοδέλτιό μας.


Στους υποψηφίους Δημοτικούς Συμβούλους, του Δροσερού, τον Κιαζήμογλου Κανσίζ και στον Χασάν Ογλού Ορχάν.


Είναι και οι δύο οι δικοί σας άνθρωποι, οι δικοί σας εκπρόσωποι στο Δημοτικό Συμβούλιο, ικανότατοι και το ενδιαφέρον τους για σας είναι πολύ μεγάλο.


Ψηφίστε ακόμη για το Τοπικό Συμβούλιο της Ξάνθης τους επίσης δικούς σας ανθρώπους, τον Γιασάρ Ογλού Ταϊφούρ και τον Δουρμούς Ογλού Τζεμαλή που είμαι βέβαιος πως θα σας εκπροσωπήσουν επάξια.


Εγώ υπόσχομαι πως θα τους αξιοποιήσω, θα τους έχω στενούς μου συνεργάτες και το Δροσερό για πρώτη φορά θα έχει τον δικό του Αντιδήμαρχο, στον Δήμο της Ξάνθης, ο οποίος θα έχει την δυνατότητα να λύνει τα προβλήματα του οικισμού σας.


Μαζί με τους δικούς σας εκπροσώπους τα άτομα που προανέφερα, αλλά και με μια ομάδα ειδικών συνεργατών καταρτίσαμε το πρόγραμμά μας για το Δροσερό και τις ενέργειες που πρέπει να κάνουμε για να προωθήσουμε την λύση των προβλημάτων που σας ταλαιπωρούν:


1. Σε λίγο, με την εξεύρεση κατάλληλου χώρου θα λειτουργήσει στο Δροσερό, τοπικό Ιατρικό κέντρο, ώστε να σταματήσει η ταλαιπωρία σας στον τομέα της υγειονομικής κάλυψης και να μην συσσωρεύεστε στις ουρές του Νοσοκομείου και για μια ακόμη απλή συνταγή.


2. Στον τομέα των υπηρεσιών εμείς είμαστε έτοιμοι να λειτουργήσουμε στο Δροσερό ΚΕΠ για την εξυπηρέτηση σας τοπικά.


3. Στον τομέα της Πρόνοιας και των κοινωνικών υπηρεσιών και επιδομάτων, ο Δήμος θα αναλάβει από το νέο έτος αυτήν την αρμοδιότητα και να είστε βέβαιοι πως η εξυπηρέτησή σας θα είναι πολύ καλύτερη, γιατί εμείς ξέρουμε τα προβλήματά σας.


4. Στον τομέα της Ασφάλειας, έχουμε προτείνει κατ’ επανάληψη την λειτουργία Αστυνομικού Σταθμού, ώστε να μειωθούν τα φαινόμενα της παραβατικότητας και των εγκληματικών ενεργειών, κλοπών κλπ.


5. Για τις ηλεκτροδοτήσεις, γνωρίζετε πως έχουμε κάνει πολλές επεκτάσεις των δικτύων της ΔΕΗ, πως έχουμε ενεργήσει για την παροχή ρεύματος σε εκατοντάδες σπίτια και καταστήματα.


Δυστυχώς σήμερα μετά τις καταγγελίες κάποιων και τις απαγορευτικές οδηγίες των αρμοδίων υπουργών, μας έχουν δέσει τα χέρια και δεν μπορούμε να σας βοηθήσουμε, παρά τις συνεχείς παρεμβάσεις μας στο Υπουργείο Περιβάλλοντος.


Και αντί να βοηθήσει η αντιπολίτευση και ο κ. Πούλιος προς την κατεύθυνση αυτή, μας ελέγχουν συνεχώς, ώστε να μην δώσουμε άδειες ηλεκτροδότησης και γι’ αυτούς ακόμη που είναι άρρωστοι και κινδυνεύει η υγεία τους, και για τις οικογένειες που έχουν μικρά παιδιά και πηγαίνουν στο σχολείο.


Πως μπορεί όμως ένα παιδάκι να προοδεύσει όταν δεν έχει ηλεκτρικό φως για να διαβάσει τα μαθήματά του;


6. Πολύ σύντομα θα κατασκευασθούν καινούργιες εγκαταστάσεις για την λειτουργία Γυμνασίου στο Δροσερό, που θα λειτουργεί τις πρωινές ώρες, ώστε όλα τα παιδιά μας να πηγαίνουν στο Γυμνάσιο και να αποκτήσουν απολυτήριο που είναι αναγκαίο πλέον για να βρουν δουλειά.


7. Για την χορήγηση αδειών καταστημάτων, γνωρίζετε ότι και για τα κτίρια που δεν είχαν οικοδομική άδεια, με αποφάσεις Δημοτικού Συμβουλίου, δίναμε άδειες ίδρυσης και λειτουργίας.


Και θέλω να τονίσω το ενδιαφέρον όλων των Δημοτικών Συμβούλων.


Δυστυχώς όμως το τελευταίο διάστημα και μετά από καταγγελίες και πάλι, το Υγειονομικό της Νομαρχίας δεν επιτρέπει, την χορήγηση των αδειών αυτών, παρά τη δική μας θετική θέση.


8. Προσπαθήσαμε και πετύχαμε τη χορήγηση δανείων για την αγορά ή κατασκευή κατοικιών των αστέγων κατοίκων του Δροσερού.


Θέλω να γνωρίζετε πως θέση μας είναι η συνέχιση χορήγησης των δανείων αυτών για όλους τους Δροσερίτες.


9. Γνωρίζετε τα έργα που έχουμε κάνει.


Θέλω από τη θέση αυτή να σας τονίσω πως θα συνεχίσουμε και με νέα έργα ύδρευσης και αποχέτευσης όμβριων και ακαθάρτων, αλλά και με ασφαλτοστρώσεις και διαμορφώσεις Κ.Χ.


10. Ακόμη θέλω να σας υποσχεθώ πως αν εγκριθεί από την Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ το πρόγραμμα απασχόλησης που έχουμε καταρτίσει με την ΚΕΔΚΕ, πολλές δεκάδες θα είναι τα άτομα από το Δροσερό που θα δουλέψουν στο Δήμο μας.


11. Θέλω, όμως, φίλες και φίλοι να εξαγγείλω από το βήμα αυτό, πως μέχρι τέλος του έτους, θα λειτουργήσουμε σαν Δήμος, ένα καινούριο κέντρο, για την φροντίδα των φτωχών οικογενειών του Δροσερού και κυρίως των παιδιών μας.


12. Κλείνω με τα έργα και τις παρεμβάσεις μας, υποσχόμενοι προς την νεολαία μας, ότι σύντομα θα κάνουμε εγκαταστάσεις για τον κατάλληλο ηλεκτροφωτισμό του γηπέδου, ώστε τα παιδιά μας να προπονούνται όλες τις ώρες που επιθυμούν.


Είναι ένα (1) από τέσσερα (4) που θα λειτουργήσουν σε όλη την Ελλάδα και εμείς καταφέραμε να το λειτουργήσουμε για τις άμεσες ανάγκες των κατοίκων του Δροσερού.


Σκοπός της λειτουργίας του είναι να παράσχει τις ακόλουθες υπηρεσίες:


(α) Σίτιση και ένδυση των παιδιών τόσο από πόρους του προγράμματος όσο και από ενεργοποίηση του εθελοντισμού και των χορηγών.


(β) Δημιουργική απασχόληση (μουσική, ζωγραφική, χειροτεχνία)


(γ) Ενισχυτική διδασκαλία για τα μαθήματα του σχολείου της επόμενης μέρας


(δ) Δυνατότητα παρακολούθησης εκμάθησης ξένων γλωσσών Η/Υ


(ε) Προσωπική και οικογενειακή συμβουλευτική παρακολούθηση.


13. Ακόμη θέλω να τονίσω πως έχουμε ήδη ξεκινήσει τις διαδικασίες για την ένταξη του Δροσερού στο Σχέδιο πόλης, ξεπεράσαμε την πρώτη φάση χαρακτηρίζοντας την περιοχή ως κατοικημένη με την έγκριση του νέου πολεοδομικού, ολοκληρώσαμε την επόμενη φάση της κτηματογράφησης και προχωρούμε για τον πολεοδομικό σχεδιασμό, ώστε όλοι πλέον να μπορούν αν νομιμοποιήσουν τα σπίτια και τα καταστήματά στους.


Τελειώνοντας, φίλες και φίλοι, αφού σας ευχαριστήσω και πάλι για την έντονη και ενθουσιώδη παρουσία σας και για την υπομονή σας, σας ζητώ να ψηφίσετε για να συνεχίσουμε μαζί και την επόμενη τετραετία, σας ζητώ να αναδείξετε δημοτικούς συμβούλους τον Κιαζήμ και τον Ορχάν, τοπικούς συμβούλους, τον Ταϊφούρ και τον Τζεμαλή, ώστε όλοι μαζί να κάνουμε το καλύτερο δυνατό για το Δροσερό.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button