Ειδήσεις

Σύριζα Ξάνθης : Οι Ξανθιώτες, πολίτες 2ης κατηγορίας, θα τρέχουν στα  Νοσοκομεία των όμορων νομών με τεράστιο κίνδυνο να χάνονται άδικα ζωές

Μετά την ξαφνική επίσκεψη της Αν. Υπουργού Υγείας κ. Γκάγκα στο Νοσοκομείο Ξάνθης και την ανακοίνωση από την 4ηΥΠΕ,περί αναστολής λειτουργίας των ΚΥ και περιφερειακών ιατρείων, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κατέθεσε άμεσα ερώτηση προς τον Υπουργό Υγείας και επισκέφθηκε με τον Συντονιστή του κόμματος το Κέντρο Υγείας Αβδήρων.

Πραγματοποιήθηκε σύσκεψη με τη διευθύντρια και τους Δημάρχους Αβδήρων κ. Γ. Τσιτιρίδη και Τοπείρου κ. Θ. Μίχογλου.

Κοινή διαπίστωση όλων, η αναγκαιότητα στήριξης της Πρωτοβάθμιας Δημόσιας Υγείας και μάλιστα από ένα Κέντρο Υγείας που είναι εξοπλισμένο και στελεχωμένο και εξυπηρετεί ,τουλάχιστον 50.000 περιστατικά τον χρόνο.

Η πολιτική της ΝΔ, είναι να κλείσουν  τα ΚΥ και το Νοσοκομείο Ξάνθης να μετατραπεί σε πολυδύναμο Κέντρο Υγείας, αφού τίποτα δεν έγινε ώστε να στηριχθεί επαρκώς τα 2 τελευταία χρόνια.

Οι ξανθιώτες, πολίτες 2ης κατηγορίας, θα τρέχουν στα  Νοσοκομεία των όμορων νομών με τεράστιο κίνδυνο να χάνονται άδικα ζωές.

Καλούμε όλους και όλες να ανατρέψουμε αυτή την επικίνδυνη και άδικη πολιτική απέναντι στους πολίτες, να αποτρέψουμε την επιστροφή στο μακρινό παρελθόν..

Στηρίζουμε την Πρωτοβάθμια φροντίδα Υγείας που είναι βασική προτεραιότητα του κόμματός μας, με την ίδρυση και νέων ΤΟΜΥ.

Θα αγωνιστούμε, μαζί με την κοινωνία, ώστε καμία δομή να μην κλείσει αλλά αντιθέτως να ενισχύσουμε τον βασικό πυλώνα της υγείας που είναι το ΕΣΥ.

Από το Γραφείο Τύπου

 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button