Ειδήσεις

ΣΤΗ ΘΡΑΚΗ Η ΜΙΝΑ ΓΚΑΓΚΑ – ΕΠΙΣΚΕΦΘΗΚΕ ΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ
Η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας επισκέφθηκε τα νοσοκομεία της Θράκης - Συζήτησε τα ζητήματα λειτουργίας του συστήματος Υγείας

Τα νοσοκομεία της Θράκης επισκέφθηκε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα, προκειμένου να συζητήσει με τα στελέχη του ΕΣΥ τα ζητήματα που αφορούν τόσο στην αντιμετώπιση των περιστατικών Covid-19 όσο και στη συνολική λειτουργία του συστήματος.

Στις συσκέψεις που οργανώθηκαν από το διοικητή της 4ης ΥΠΕ Δημήτρη Τσαλικάκη και τους διοικητές των Νοσοκομείων, συμμετείχαν ιατροί, νοσηλευτές και διοικητικοί καθώς και οι  βουλευτές Θράκης κ.κ. Τσιλιγγίρης, Στυλιανίδης, Δημοσχάκης και Κελέτσης.

Στο Νοσοκομείο Ξάνθης, η αν. υπουργός επισκέφθηκε τους χώρους και ενημερώθηκε για όλες τις διαδικασίες εφαρμογής των υγειονομικών πρωτοκόλλων, εκφράζοντας, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, την ικανοποίησή της για το υψηλό επίπεδο οργάνωσης και λειτουργίας.

Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε με τη Διοίκηση και τους εργαζόμενους, συζητήθηκαν τα θέματα που έχουν ανακύψει κατά τη διάρκεια της πανδημίας, καθώς και η πορεία του εμβολιαστικού προγράμματος στην περιοχή. Η κα Γκάγκα, όπως τονίζεται, δεσμεύτηκε για συνεχή συνεργασία και επίλυση των καίριων ζητημάτων του Νοσοκομείου.

Στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Νοσοκομείο Κομοτηνής, συζητήθηκε η περαιτέρω ενίσχυση του Νοσοκομείου σε ιατρικό, νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό, όπως και το ζήτημα της βελτίωσης των κτηριακών υποδομών, το οποίο αποτελεί προτεραιότητα της Διοίκησης, μέχρι την έναρξη λειτουργίας του νέου Νοσοκομείου.

Στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης, η αναπληρώτρια υπουργός επισκέφθηκε την Αιματολογική Κλινική και το Εμβολιαστικό Κέντρο, στο οποίο λειτουργούν τέσσερις εμβολιαστικές γραμμές, καθώς και τις εγκαταστάσεις για το Κέντρο Αποκατάστασης.

Τονίστηκε ο ρόλος του Νοσοκομείου στην αντιμετώπιση της πανδημίας στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, οι υψηλού επιπέδου υπηρεσίες που παρέχονται στους ασθενείς και το εκπαιδευτικό έργο στους φοιτητές. Επίσης, συζητήθηκαν θέματα στελέχωσης και υποδομών.

Στο Νοσοκομείο Διδυμότειχου, η κα Γκάγκα επισκέφθηκε το Εμβολιαστικό Κέντρο, την Παθολογική Κλινική εντός της οποίας λειτουργεί το τμήμα Covid και τη Μονάδα Τεχνητού Νεφρού.

Τόσο ο Διοικητής όσο και οι Υπηρεσιακοί παράγοντες του Νοσοκομείου (Ιατροί, Νοσηλευτές και λοιπό προσωπικό) έδωσαν έμφαση στην ανάγκη ενίσχυσης του Νοσοκομείου σε ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό και προσωπικό, αναβάθμισης των κτηριακών υποδομών και επέκτασης της λειτουργίας την Μονάδας Τεχνητού Νεφρού με στόχο την άμεση εξυπηρέτηση περισσότερων ασθενών.

Η περιοδεία της αν. υπουργού ολοκληρώθηκε την Πέμπτη με την παρουσία της στη δοξολογία στη Μητρόπολη Διδυμοτείχου, χωροστατούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Διδυμοτείχου Ορεστιάδος και Σουφλίου κ. Δαμασκηνού και την κατάθεση στεφάνου στο μνημείο πεσόντων.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button