Η ΧΑΡΟΥΜΕΝΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΣΤΑΘΜΩΝ ΞΑΝΘΗΣ

Συνεχίζοντας την 25ετή παράδοση εορταστικών εκδηλώσεων, οι συνεργαζόμενοι παιδικοί σταθμοί  της  Ξάνθης “ΠΡΟΤΥΠΟ – ΜΙΚΡΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ – ΝΕΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ – ΜΑΓΙΚΟΣ ΑΥΛΟΣ”, διοργάνωσαν από κοινού, το περασμένο Σάββατο, στο ξενοδοχείο Le Chalet, με εξαιρετική επιτυχία μια πρωτότυπη χριστουγεννιάτικη εκδήλωση για τα παιδιά και τους γονείς τους.

 Υπό την έμπειρη καθοδήγηση του ζεύγους των επαγγελματιών Αντώνη Κοσμίδη και Ελένης Μαρίνη, καθώς και των νέων συνεργατών τους Γιώργου Μπόσκου και Νίκου Κοσμίδη, οι κύριοι συντελεστές  των παιδικών σταθμών -οι ταλαντούχες παιδ

Συνεχίζοντας την 25ετή παράδοση εορταστικών εκδηλώσεων, οι συνεργαζόμενοι παιδικοί σταθμοί  της  Ξάνθης “ΠΡΟΤΥΠΟ – ΜΙΚΡΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ – ΝΕΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ – ΜΑΓΙΚΟΣ ΑΥΛΟΣ”, διοργάνωσαν από κοινού, το περασμένο Σάββατο, στο ξενοδοχείο Le Chalet, με εξαιρετική επιτυχία μια πρωτότυπη χριστουγεννιάτικη εκδήλωση για τα παιδιά και τους γονείς τους.

 Υπό την έμπειρη καθοδήγηση του ζεύγους των επαγγελματιών Αντώνη Κοσμίδη και Ελένης Μαρίνη, καθώς και των νέων συνεργατών τους Γιώργου Μπόσκου και Νίκου Κοσμίδη, οι κύριοι συντελεστές  των παιδικών σταθμών -οι ταλαντούχες παιδαγωγοί, αλλά και τα παιδιά των τμημάτων τους- παρουσίασαν ένα πλούσιο εορταστικό πρόγραμμα.

 Ιδιαίτερα εντυπωσιακό υπήρξε το κομμάτι της δραματοποίησης από τα παιδιά του κάθε τμήματος με την εκπαιδευτικό τους, της χριστουγεννιάτικης ιστορίας  “Ο Καφετούλης και τα Χριστούγεννα στον κόσμο”. Μιας ιστορίας, εμπνευσμένης από τους χαρακτήρες της σειράς παραμυθιών “Οι περιπέτειες του Καφετούλη” που συνέγραψε η παιδαγωγός και ιδιοκτήτρια του “ΠΡΟΤΥΠΟΥ” Ελένη Μαρίνη. Οι χορογραφίες με τους αυτοσχέδιους χορούς του κάθε τμήματος και της δασκάλας του, αποτέλεσαν κάτι ιδιαίτερο για τα δεδομένα μιας ερασιτεχνικής καλλιτεχνικής παράστασης, ενώ οι δύο καλλίφωνες παιδαγωγοί εξέπληξαν με το ταλέντο και τη φωνή τους. Την παράσταση, όμως, έκλεψε εξαρχής η μαγείρισσα του “ΠΡΟΤΥΠΟΥ” κυρία Ειρήνη που μπήκε στη σκηνή ντυμένη με επιδεξιότητα ως γιαγιά-αρκούδα, χορεύοντας τη μπαϊντούσκα και πλάθοντας στην πορεία της εκδήλωσης επί τόπου κουλουράκια από ζύμη της στιγμής.

 Τα παιδιά, μέσα από τους ρόλους τους, ευαισθητοποιήθηκαν σε θέματα προστασίας της φύσης, σεβασμού της πολιτιστικής διαφορετικότητας και κατανόησης του πραγματικού νοήματος της γιορτής των Χριστουγέννων, στη βάση των παραδόσεων τού δικού μας λαού, όπως και των λαών άλλων άγνωστων για αυτά χωρών. Μακριά από υπερκαταναλωτικά πρότυπα.

 Οι διοργανωτές της γιορτής ευχαρίστησαν το φιλόξενο ξενοδοχείο Le Chalet, για την παραχώρηση της όμορφα διακοσμημένης αίθουσας εκδηλώσεων, τις μοδίστρες Γιεκτίδου Φρόσω και Κεβορκιάν Ζάνα, που συνεισέφεραν ενδυματολογικά και τον οδοντίατρο Θοδωρή Μπόσκου, πατέρα του ιδιοκτήτη του Μαγικού Αυλού, που μάγεψε μικρούς και μεγάλους με την εξαιρετική ερμηνεία χριστουγεννιάτικων ύμνων.

 Μια τόσο χαρούμενη εκδήλωση δε θα μπορούσε να κλείσει χωρίς τον ερχομό του Άι Βασίλη που παρά την εξαιρετική μεταμφίεση και ερμηνεία του από τον Στέφανο Κοσμίδη, ορισμένα παιδιά, ξετρελαμένα που μπορούσαν να τραβήξουν τα γένια του, ικανοποίησαν άμεσα την περιέργειά τους, ενώ στο τέλος είχαν την ευκαιρία να φωτογραφηθούν αγκαλιά μαζί του. 

 Το κάθε παιδί έλαβε ως δώρο από την Ελένη Μαρίνη και τις συνεργάτριές της από ένα αντίτυπο του α΄ βιβλίου της Σειράς των Περιπετειών του Καφετούλη “Αναζητώντας το Εργαστήρι του Άι Βασίλη”.

 Τα παιδιά, το προσωπικό και η διεύθυνση των συνεργαζόμενων σταθμών, ευχήθηκαν στο κοινό της εκδήλωσης, στους Ξανθιώτες και στους κατοίκους όλης της γης, αυτά τα Χριστούγεννα να είναι μια ευκαιρία ν’ ανακαλύψουνε αυτό για το οποίο διψάμε όλοι: “Αγάπη για τα ζώα, αγάπη για τη φύση, αγάπη για τους μικρούς, αγάπη για τους μεγάλους, αγάπη για όλους όσους έχουν ανάγκη από ένα ζεστό χάδι και μια αγκαλιά, ώστε να μη νιώσουν ποτέ ξανά μόνοι. Αγάπη για όλο τον κόσμο”.

 Η φωτογράφηση και η βιντεοσκόπηση της εκδήλωσης ήταν προσφορά του STUDIO ART, που διευθύνει ο πατέρας του μικρού μαθητή του ΜΑΓΙΚΟΥ ΑΥΛΟΥ Σάκης Γαζάλης (28ης Οκτωβρίου 214, τηλ. 25410-67333).

 

Μαγδαληνή Βερτσινιώτη

 Νηπιαγωγός

 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button