Διακόπτεται η κυκλοφορία στην οδό Σταθμού

Διακόπτεται  η κυκλοφορία


στην οδό Σταθμού


Η Δ/νση Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Ξάνθης ανακοινώνει ότι λόγω της έναρξης των εργασιών του έργου: “διάνοιξη – διαμόρφωση οδού Σταθμού”, από την Τετάρτη 18 Μαρτίου 2009 θα διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στο τμήμα της οδού Σταθμού μεταξύ της πλατείας Μπαλτατζή και της οδού Κουγιουμτζόγλου.



Ασφυκτικές συνθήκες


 


Στο “κόκκινο”


τα καθυστερούμενα


 δάνεια και δόσεις καρτών


Επιδείνωση παρουσιάζει η εικονά των καθυστερούμενων δανείων και δόσεων πιστωτικών καρτών, σε σχέση με το 2008. Τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια κυμαίνονται από 4,8% έως 6,5% -ανάλογα με την κατηγορία δανείου- και τα υπόλοιπα των πιστωτικών καρτών αγγίζουν κατά μέσο όρο το 8%. 


 



Η πρώτη Wi-Fi κεραία


στη Βόρεια Ελλάδα


στη Κομοτηνή εφόσον υπουργός Μεταφορών είναι ο Ευριπίδης Στυλιανίδης


Την πρώτη κεραία Wi-Fi στη Βόρεια Ελλάδα για την παροχή δωρεάν ευρυζωνικών υπηρεσιών και ασύρματου Ιντερνετ εγκαινίασε στην Κομοτηνή ο υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών κ. Ευριπίδης Στυλιανίδης.


Η συγκεκριμένα κεραία, που τοποθετήθηκε στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας του ΥΜΕ, με τη συνεργασία του ΟΤΕ και της Hellas-Sat, λειτουργεί πλέον στην κεντρική πλατεία της Κομοτηνής εκεί όπου βρίσκονται τα στέκια της νεολαίας.


Με την τεχνολογία αυτή, οι νέοι θα μπορούν με ένα laptop να έχουν άμεση και δωρεάν πρόσβαση σε ευρυζωνικές υπηρεσίες χωρίς κωδικούς και άλλες απαιτήσεις.


Η κεραία καλύπτει όλη την πλατεία και η ταχύτητά της είναι στα 24 Mbps, γεγονός που μπορεί να εξυπηρετήσει περίπου 30 χρήστες ταυτόχρονα.


Όπως δήλωσε ο κ. Στυλιανίδης η πρωτοβουλία του ΥΜΕ έχει στόχο, εκμεταλλευόμενη τις νέες τεχνολογίες, να δώσει στους νέους ίσες ευκαιρίες τόσο στην πρόσβασή τους στην κοινωνία της πληροφορίας, όσο και στην ενημέρωση και την επαγγελματική τους προοπτική.


Στο πλαίσιο της εκδήλωσης ο υπουργός Μεταφορών επικοινώνησε μέσω της συγκεκριμένης τεχνολογίας με το Σύλλογο Φοιτητών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, από τους οποίους ζήτησε υποδείξεις για το πού θα πρέπει να τοποθετηθεί ένα τέτοιο σύστημα και στο χώρο τους.


Ο κ.Στυλιανίδης πρόσθεσε επίσης ότι το πρόγραμμα του ΥΜΕ περιλαμβάνει την τοποθέτηση παρόμοιων συστημάτων WI-Fi και σε άλλες πόλεις σε συνεργασία με τις δημοτικές και νομαρχιακές αρχές.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button