“Μακεδονία ξακουστή”

Με επικεφαλής το Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης Ανθιμο, παρουσία μητροπολιτών από τη βόρεια Ελλάδα (και ο μητροπολίτης Ξάνθης κ.κ.

Με επικεφαλής το Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης Ανθιμο, παρουσία μητροπολιτών από τη βόρεια Ελλάδα (και ο μητροπολίτης Ξάνθης κ.κ. Παντελεήμων) και με συμμετοχή χιλιάδων ελλήνων πατριωτών από την Κρήτη μέχρι τον Εβρο και από την Κέρκυρα μέχρι το Καστελόριζο, με ελληνικές σημαίες, με παλμό και με τραγούδια, το “Μακεδονία ξακουστή” και τον εθνικό μας ύμνο, δονούσαν την ατμόσφαιρα, την περιοχή του Λευκού Πύργου, διατρανώνοντας το αυτονόητο, την ελληνικότητα της Μακεδονίας την ώρα που κάποιοι εκτός χώρας, πιέζουν και εντός χώρας είναι έτοιμοι να παραχωρήσουν οικειοθελώς, βορά στις αλυτρωτικές βλέψεις των σκοπιανών, την ιστορία, τον πολιτισμό και το μεγάλο στρατηλάτη στους βόρειους γείτονές μας.

 

Ολα ξεκίνησαν τυχαία(;) με την επίσκεψη του έλληνα πρωθυπουργού στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, την ευγενική προσφορά του Ντόναλντ Τραμπ προς το πρωθυπουργικό ζεύγος να καταλύσουν στα ιδιαίτερα διαμερίσματα του συμπλέγματος Λευκού Οίκου και τις συνομιλίες που είχε ο Αλέξης Τσίπρας με τον αμερικανό πλανητάρχη.

Δημοσιογραφικές πληροφορίες αναφέρουν ότι, η εξεύρεση λύσης στο θέμα του σκοπιανού ζητήματος, ήταν στην ατζέντα των συζητήσεων του αμερκανού προέδρου με τον έλληνα πρωθυπουργό και με περισσή σπουδή ο Αλέξης Τσίπρας, συμμορφώθηκε με τις απαιτήσεις του πλανητάρχη.

Είναι πολύ καλός πολιτικός μαθητής, ο έλληνας πρωθυπουργός, έμαθε πολλά από τις συναντήσεις του με την Αγκελα Μέρκελ που προεκλογικά βροντοφώναζε ότι, θα χορεύουν οι εταίροι και η κα Μέρκελ σε ρυθμούς από πεντοζάλη και συρτάκι και δυστυχώς, μετεκλογικά και σαν πρωθυπουργός της χώρας, μας χορεύουν οι εταίροι και η κα Μέρκελ στο ταψί και μας έχουν βάλει τα δυο πόδια στο μισό παπούτσι.

 

Μεγάλες πολιτικές απουσίες από το συλλαλητήριο για τη Μακεδονία.

Κανένας πολιτικός αρχηγός, πλην του Βασίλη Λεβέντη, δεν τίμησε με την παρουσία του την πατριωτική εκδήλωση για τη Μεκεδονία.

Δεν αγγίζει την ψυχή και την καρδιά των πολιτικών ηγετών και των βουλευτών της συντριπτικής πλειοψηφίας των κομματικών στελεχών, των βουλευτών και υπουργών της βορείου Ελλάδος;

Διακρίναμε βουλευτές των Ανεξάρτητων Ελλήνων με τον αντιπρόεδρό τους Παναγιώτη Σγουρίδη, βουλευτές της Χρυσής Αυγής με το βουλευτή  κ. Παναγιώταρο και διάσπαρτους κάποιους βουλευτές της ΝΔ Θεσσαλονίκης.

Αξιοσημείωτο τηλεοπτικό γεγονός η προσπάθεια των κρατικών – κυβερνητικών καναλιών να σνομπάρουν την όλη εκδήλωση, να μη δείξουν σε απευθείας μετάδοση τη μεγαλειώδη συγκέντρωση, να μην έχουν απευθείας συνδέσεις, πριν από την έναρξη και η μεν ΕΡΤ 3 να ασχολείται με τη σεξουαλικότητα, η  ΕΡΤ 1 & ΕΡΤ 2 ασχολούνταν με άλλες επικοδομητικές εκπομπές “φιλοσοφικού και μουσικού περιεχομένου”.

Αυτήν την εντολή, πήραν τα παιδιά της κρατικής τηλεόρασης και συμμορφώθηκαν με τις εντολές των εργοδοτών τους.

Και όλοι εμείς στηρίζουμε, αναγκαστικά, με τον οβολό μας μέσω της ΔΕΗ, για να ασχολείται με τα αθλητικά, τα διεθνή, τα κυβερνητικά και με τον πρωθυπουργό, αν και η θεαματικότητα τους είναι κοντά στο 2%.

Αξιολόγηση δε γίνεται στην ΕΡΤ;

Είναι στο απυρόβλητο;

Είναι τα δικά μας παιδιά;

 

Είναι πολιτικά αδιόρθωτος ο έλληνας πρωθυπουργός και δε μαθαίνει από τα λάθη, όταν αναφέρει σε συνέντευξή του να δοθεί η σύνθετη ονομασία στους σκοπιανούς, δεν είναι το κορυφαίο ζήτημα της διαπραγμάτευσης, αν λυθούν οι αλυτρωτικές βλέψεις προς τη χώρα μας.

Οι τούρκοι αμφισβητούν τη συνθήκη της Λωζάνης, διεκδικούν νησιά και βραχονησίδες του Αιγαίου και βαφτίζουν τη θρησκευτική μειονότητα στη Θράκη ως εθνική, τουρκική.

Εχουν οι συριζαίοι την πολιτικά βλακώδη εντύπωση ότι, οι σκοπιανοί θα σταματήσουν να ονειρεύονται τη Μακεδονία του Αιγαίου, αν τους αναγνωρίσουμε, αν τους χαρίσουμε, αν τους ονομάσουμε ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ;

Με την ονομασία τους δεν τελειώνουν οι εξελίξεις, απλά τότε όλα  αρχίζουν…!

Σχετικά Άρθρα

Διαβάστε Επίσης
Close
Back to top button