Το τρίτο μάτι

Μπορεί κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού να εκφράστηκαν παράπονα αναφορικά με την αποτελεσματικότητα της καταπολέμησης των κουνουπιών ή της καθυστέρησης έναρξης των ψεκασμών από το Νομαρχιακό Κέντρο Καταπολέμησης Κουνουπιών Ν. Ξάνθης, ωστόσο η συμβολή του είναι καθοριστική και στην καταπολέμηση της ανεργίας. Το έργο του είναι ουσιαστικό και πολύπλευρο παρά την οικονομική δυστοκία που αντιμετωπίζει, καθώς δε στηρίζεται, αν και θα έπρεπε από τους δήμους και δη τους παραλιακούς και παραλίμνιους του νομού.

Μπορεί κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού να εκφράστηκαν παράπονα αναφορικά με την αποτελεσματικότητα της καταπολέμησης των κουνουπιών ή της καθυστέρησης έναρξης των ψεκασμών από το Νομαρχιακό Κέντρο Καταπολέμησης Κουνουπιών Ν. Ξάνθης, ωστόσο η συμβολή του είναι καθοριστική και στην καταπολέμηση της ανεργίας.


Το έργο του είναι ουσιαστικό και πολύπλευρο παρά την οικονομική δυστοκία που αντιμετωπίζει, καθώς  δε στηρίζεται, αν και θα έπρεπε από τους δήμους και δη τους παραλιακούς και παραλίμνιους του νομού.


Η μόνη οικονομική ενίσχυση προέρχεται από τη Νομαρχία Ξάνθης.


Παρόλα αυτά όμως και σε μια περίοδο που οι θέσεις εργασίας σπανίζουν στο νομό, το Νομαρχιακό Κέντρο Καταπολέμησης Κουνουπιών της Ξάνθης, κατόρθωσε να εξασφαλίσει τον απαραίτητο αριθμό ενσήμων στα άτομα που εργάστηκαν στο πρόγραμμα, έτσι ώστε να είναι δικαιούχοι του επιδόματος ανεργίας.


Δεν είναι και λίγο 22 εποχιακά απασχολούμενοι να έχουν ένα μικρό εισόδημα, μέχρι να καταφέρουν να βρουν και πάλι εργασία.


ΔΓ


 



Σειρά έχει ο Πολυχώρος “Μάνος Χατζιδάκις”


Αποφασισμένη δηλώνει η νομαρχιακή αρχή Ξάνθης  να δημοπρατήσει μέχρι το αργότερο τέλος του χρόνου το έργο της αναστύλωσης του παλιού Φρουραρχείου Ξάνθης, το γνωστό σε όλους πλέον ως το σπίτι του Μάνου Χατζιδάκι. Στόχος της νομαρχίας και του νομάρχη Γιώργου Παυλίδη είναι μετά την ανακαίνιση εκ βάθρων του κτιρίου, να γίνει ένας πολιτιστικός χώρος, ανοικτός σε όλους, όπου ένα κομμάτι του θα λειτουργεί και ως μουσείο με εκθέματα  αντικείμενα και προσωπικά πράγματα του αείμνηστου μουσικοσυνθέτη Μάνου Χατζιδάκι.


Μπορεί μέχρι στιγμής να μην έχουν ευοδωθεί οι προσπάθειες για ένταξη του έργου “Αναστύλωση Φρουραρχείου Ξάνθης(οικίας Χατζιδάκι)-Πολυχώρος  Τέχνης και Σκέψης “Μάνος Χατζιδάκις”, προϋπολογισμού περίπου 4 εκατομμυρίων ευρώ, ωστόσο το Νομαρχιακό Συμβούλιο Ξάνθης ενέκρινε την απόφαση του νομάρχη, να ξεκινήσει το έργο από το νομαρχιακό πρόγραμμα των ΚΑΠ, χρηματοδοτώντας το σε πρώτη φάση με το ποσό των 525.000 ευρώ.


Σκοπός είναι να γίνει η αρχή, αν ξεκινήσει το έργο, στην πορεία πολλά γίνονται.


ΔΓ


 



Πάνω από 10 εκατομμύρια για κοινωνική πρόνοια


Κάθε χρόνο η νομαρχία Ξάνθης καλείται να αποτελέσει τον ενδιάμεσο κρίκο ανάμεσα στην εκάστοτε κυβέρνηση και αρμόδιο υπουργείο με τις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού, καθώς μέσω των υπηρεσιών της Δ/νσης Πρόνοιας μοιράζονται τα προνοιακά και αναπηρικά επιδόματα.


Χωρίς προβλήματα χάρη στον εκσυγχρονισμό της Υπηρεσίας μόλις κατατίθενται στα ταμεία της νομαρχίας τα χρήματα διανέμονται έγκαιρα στους δικαιούχους. Αξίζει να σημειωθεί πως 2000 άτομα με βαριές αναπηρίες λαμβάνουν επίδομα και μαζί με τις άλλες κατηγορίες οι δικαιούχοι ανέρχονται στους 3000 στο νομό Ξάνθης.


ΔΓ


 


ΑΓΩΓΗ


Μετά από ομόφωνη απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Δημοτική Επιχείρηση Ανάπτυξης Ξάνθης κατατέθηκε ενώπιον του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Ξάνθης, αγωγή κατά του Γεώργιου Ισαάκ εκπροσώπου του καλλιτεχνικού γραφείου του μουσικού σχήματος Μάνος Χατζιδάκις “Η εποχή της αγάπης” με τον Μάριο Φραγκούλη, η οποία θα εκδικαστεί την 4η Φεβρουαρίου 2010.


 


Επείγουσα έκκληση


βοήθειας


Το Δ.Σ του Συλλόγου Εθελοντών αιμοδοτών Ν. Ξάνθης “Η ΑΓΑΠΗ” ενημερώνει ότι 30χρονος συνάνθρωπός μας, πατέρας τριών ανήλικων παιδιών, νοσηλεύεται από τον Μάιο στο Νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης με λευχαιμία.


Ήδη έχει μεταγγιστεί με πάνω από 80 φιάλες αίματος και μεγάλη ποσότητα αιμοπεταλίων.


Παρακαλούμε οποιονδήποτε συμπολίτη μας θέλει και μπορεί να προσφέρει το αίμα του να πάει στο Νοσοκομείο της Ξάνθης από Δευτέρα έως Παρασκευή 08:30 με 14:00 και το Σάββατο 9:00 με 12:30.


Επίσης όποιος ενδιαφέρεται να προσφέρει αιμοπετάλια μπορεί να επικοινωνήσει πρώτα με τον Πρόεδρο του Δ.Σ στο 6946044278 για να ενημερωθεί για την διαδικασία.


Ας προσπαθήσουμε να βοηθήσουμε όλοι μας ένα νέο συνάνθρωπό μας να γυρίσει όσο το δυνατόν γρηγορότερα στην οικογένειά του.


Δίνουμε το αίμα μας γιατί μας περισσεύει η αγάπη, και το έχουμε αποδείξει περίτρανα εδώ στη Ξάνθη.  


Για το Δ.Σ.


 


Κέρδισε τις εντυπώσεις


 η υποψηφιότητα της


Ενωτική και σεμνή παρουσία με ουσιαστικό λόγο η υποψηφιότητα της Γεωργίας Ανδρέου, γεγονός που ο κόσμος της Ξάνθης και  δη οι ψηφοφόροι της Ν.Δ., εκτίμησε στα υπέρ της και το απέδειξε με την παρουσία του στα εγκαίνια του εκλογικού της κέντρου το απόγευμα της Πέμπτης.


Μετά την ομιλία της η υποψήφια βουλευτής Ξάνθης της Ν.Δ., Γεωργία Ανδρέου εμφανώς συγκινημένη από την ανταπόκριση του κόσμου, δέχθηκε τα συγχαρητήρια και τις ευχές των φίλων και ψηφοφόρων.


ΔΓ


 



Έδωσαν το παρόν


και οι συνυποψήφιοί της


Θετική υπήρξε η εικόνα της παρουσίας και των υπολοίπων του ψηφοδελτίου της Ν.Δ., Αλέκου Κοντού, Σταμάτη Σταματιάδη και Μπουδούρ Αχμέτ-αν και απούσα ήταν η δεύτερη γυναίκα του ψηφοδελτίου, η Ζεϊμπέκ Αϊσέλ- στα εγκαίνια του εκλογικού Κέντρου της Γεωργίας Ανδρέου.


Να που μετά την μπόρα και την καταιγίδα καθάρισε ο ουρανός στο χώρο της Ν.Δ. τοπικά -ή μήπως έτσι θέλουν να δείχνουν;-και όλοι πλέον ενωμένοι  αγωνίζονται για τη νίκη του κόμματος.


Το παρόν έδωσε και ο Κώστας Ζαγναφέρης , ο οποίος της ευχήθηκε τα καλύτερα.


 



Από τα αρνητικά


των εγκαινίων


Θα έπρεπε ίσως η παρουσία της διοίκησης της ΝΟΔΕ να είναι πιο εμφανής, όπως για παράδειγμα να αναλάβει τη διαδικασία των προσφωνήσεων ή να απευθύνει ένα χαιρετισμό ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Ν.Δ, Στέλιος Μωραϊτης. Αν ήταν θέμα ισορροπιών να κρατήσει, αστεία δικαιολογία, αφού παρόντες στα εγκαίνια ήταν και οι τρεις συνυποψήφιοι της Γεωργίας Ανδρέου στα Εγκαίνια.


Την κατάσταση έσωσε ο Αντιδήμαρχος Ξάνθης και εκπρόσωπος του Δημάρχου, κ. Γιώργος Παπασταματίου, ο οποίος με το χαιρετισμό του έσπασε τον πάγο δημιουργώντας μια ενθουσιώδη προεκλογική ατμόσφαιρα για ν’ ακολουθήσει η ομιλία της υποψήφιας βουλευτού Ξάνθης Γεωργίας Ανδρέου.


Επίσης στα αρνητικά και η άρνηση του Γενικού Γραμματέα της Α.Μ.-Θ, κ. Δημήτρη Σταμάτη να απευθύνει χαιρετισμό. Άλλωστε δεν ήρθε να τιμήσει με την παρουσία του τα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου της Γεωργίας Ανδρέου με την ιδιότητα του Περιφερειάρχη-αν ίσχυε αυτό θα έπρεπε να είναι παρόν και σε εγκαίνια εκτός του χώρου της Ν.Δ.-, αλλά με την κομματική του ιδιότητα, αυτή στελέχους της  Νέας Δημοκρατίας.


Τόσο δύσκολο του ήταν να πει δυο κουβέντες, στηρίζοντας με αυτό τον τρόπο μια γυναικεία εκπροσώπηση;


Και ύστερα λένε γιατί  δεν υπάρχει και το ανάλογο ενδιαφέρον από τις γυναίκες για να ασχοληθούν με την πολιτική…



Προκαλούν χωρίς λόγο


οι της μειονότητας…..


Τελικά στο βωμό της άγρας ψήφου όλα επιτρέπονται……;


Το βράδυ της Πέμπτης είχαμε τα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου του ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης, ή μόνο των δυο μειονοτικών υποψηφίων του ψηφοδελτίου του, των Μαλκότς Χασάν και του Ζεϊμπέκ Χασάν…..;


Γιατί τελικά η εικόνα που μου δημιουργήθηκε το βράδυ της περασμένης Πέμπτης όταν πήγα για να καλύψω το θέμα δημοσιογραφικά, διόλου θετική δεν ήταν για το ΣΥΡΙΖΑ που ήξερα μέχρι τώρα……


Ένιωσα πως βρίσκομαι σε ξένη χώρα και θα έπρεπε να βρω μεταφραστή για να μπορέσω να συνεννοηθώ……


Η Ελλάδα σέβεται τη μειονότητα και η ισονομία και ισοπολιτεία δεν μπορεί από κανέναν να αμφισβητηθεί…….


Ο καθένας μπορεί να αυτοπροσδιορίζεται  όπως θέλει, όχι όμως και να προκαλεί το κοινό περί δικαίου αίσθημα…….


Οι άνθρωποι της μειονότητας δε ζουν πίσω από το φεγγάρι και απομονωμένοι…..


Έχουν εδραιωθεί στην τοπική κοινωνία σε όλους τους τομείς της…. .


Είναι επιχειρηματίες, επιστήμονες, επαγγελματίες, εργαζόμενοι που δραστηριοποιούνται με επιτυχία και τυγχάνουν την αποδοχή και το σεβασμό όλων, χριστιανών και μουσουλμάνων……


Έχουν καταξιωθεί κοινωνικά και οικονομικά…..


Για αυτό επιτέλους ας πάψουν να πιπιλίζουν τη γνωστή καραμέλα ότι είναι πολίτες δεύτερης κατηγορίας, που τους πλήττει η ανεργία και δεν τους παρέχεται ποιοτική εκπαίδευση……


Η ανεργία πλήττει όλους ανεξαρτήτου θρησκεύματος, καταγωγής, εθνικής συνείδησης και ιδεολογίας ή κομματικής ταυτότητας…….


Όπως και με την παιδεία, την υγεία και την κοινωνική πρόνοια τα προβλήματα είναι κοινά είτε είσαι χριστιανός, είτε μουσουλμάνους, είτε βουδιστής ή άθεος……


Είναι λοιπόν κρίμα ακόμη και σε προεκλογική περίοδο μόνο και μόνο για την άγρα ψήφων να ποδηγετούν τη μειονότητα……


Τι θα πει τουρκική γλώσσα στην Ελλάδα…..;


Γιατί θα έπρεπε οι δυο υποψήφιοι να μιλήσουν στην τουρκική γλώσσα στο ακροατήριό τους…..;


Στην Ελλάδα δε γεννήθηκαν; Δε μεγάλωσαν; Δεν εργάζονται και έχουν κάνει τις οικογένειές τους ; δεν είναι Έλληνες πολίτες ;…..


Δε θα έπρεπε λοιπόν να γνωρίζουν την ελληνική γλώσσα…..;


Συμπεραίνοντας από την προχθεσινή εικόνα που αντίκρισα επί της Παναγή Τσαλδάρη και έξω από το εκλογικό κέντρο τελικά των υποψηφίων βουλευτών Μαλκότς και Ζεϊμπέκ και όχι του εκλογικού κέντρου του ΣΥΡΙΖΑ, όλων δηλαδή των φίλων και ψηφοφόρων του, και με την αδιόρατη παρουσία του Τουρκικού Προξενείου, κατάλαβα πως δυστυχώς κάποιοι δεν αφήνουν τη μειονότητα να αισθάνονται Έλληνες πολίτες……


Και όσο για το κατά πόσο γνωρίζουν καλά ή όχι την ελληνική γλώσσα και εδώ τα πράγματα δεν είναι έτσι όπως δείχνουν…….


Κοινώς μας εμπαίζουν…….


Και μας εμπαίζουν άγρια χριστιανοί και μουσουλμάνοι……


Για ελάτε λιγάκι και στη δική μου θέση που κλήθηκα να καλύψω δημοσιογραφικά τα εγκαίνια υποτίθεται του εκλογικού κέντρου του ΣΥΡΙΖΑ και βρέθηκα στα εγκαίνια δυο υποψηφίων που έκαναν τον προεκλογικό τους λόγο στην τουρκική γλώσσα….;


Εγώ πώς θα καταλάβαιναν αυτά που έλεγαν…..;


Ή μήπως ακριβώς επειδή δεν ήθελαν να καταλάβω τα είπαν στη δική τους γλώσσα….;


Με το δίκαιο μου λοιπόν κάνω χίλιες δυο εικασίες, άσχετα αν ειπώθηκε ή δεν ειπώθηκε κάτι το μεμπτό…..;


Δε δηλώνω καχύποπτη και ούτε βλέπω παντού εχθρούς, όμως όπως σέβομαι τους ανθρώπους με ότι αυτό συνεπάγεται, το ίδιο θέλω και από αυτούς….είτε είναι χριστιανοί, είτε μουσουλμάνοι…….


Δέσποινα Γκούμα

Σχετικά Άρθρα

Διαβάστε Επίσης
Close
Back to top button