Το σημερινό πρόγραμμα των Γιορτών Παλιάς Πόλης

Κεντρική Σκηνή –Πλατεία Μητροπόλεως

 20:30 Συναυλία «48 Ώρες»

 

Κεντρική Σκηνή –Πλατεία Μητροπόλεως

 20:30 Συναυλία «48 Ώρες»

 

Μία προθεσµία ήταν η αιτία να δηµιουργηθεί µία µπάντα. Η µπάντα δηµιουργήθηκε το Μάιο του 2003 όταν τους ζητήθηκε µέσα σε 2 ηµέρες (48 ώρες!!!) να φτιάξουν και να παίξουν ένα live dance πρόγραµµα. Το τρικ έπιασε και οι 48 Ώρες στέριωσαν και χάρισαν στους φίλους τους πολλά 48ωρα µε φουλ µουσική και ρυθµό. Το playlist της µπάντας αποτελείται παραδοσιακά από disco 70’s και 80’s pop µε χαρακτηριστικά ακούσµατα από Michael Jackson, Madonna, James Brown, Prince, Boney M, Alphaville, Gloria Gaynor έως mainstream σηµερινά κοµµάτια που ακούγονται στο ραδιόφωνο.

 

Νεανική & Εναλλακτική Σκηνή –Βασ. Σοφίας & Ύδρας

 20:00 Συναυλία Swingin mice

 

Οι «swingin” mice», ένα τοπικό συγκρότηµα από την Κοµοτηνή, ασχολείται κυρίως µε την ελληνική swing µουσική. Η µπάντα δηµιουργήθηκε πριν από ένα χρόνο από πέντε µέλη (δυο κιθάρες, µπάσο, πλήκτρα, φωνή) και πρόσφατα καλωσόρισε στην οµάδα της τρία καινούρια µέλη (δυο σαξόφωνα και κρουστά). Όπως εκφράζει και το όνοµά τους, ασχολούνται µε swing, jazz και rockabilly ρυθµούς κάνοντας διασκευές ρεµπέτικων και άλλων τραγουδιών.

 

22:00 Συναυλία MISTY SEVEN

 Oι MISTY SEVEN, µια µουσική µπάντα τελειόφοιτων µαθητών του ωδείου «ΕΥΦΩΝΟ», παρουσιάζει για άλλη µια φορά στην Σκηνή Νέων, γνωστές παλιές και νέες alternative pop, rock µουσικές και ελληνικές ρετρό επιτυχίες. Παίζουν: Βιργινία Ράπτη και Λυδία Καραγεωργίου – Φωνητικά, Θωµάς Μπαξεβανίδης – Μπάσο, Βεντάτ Ζουµπούλ -Ηλεκτρική κιθάρα, Γιώργος Κέλλερ – Πλήκτρα, Γιώργος Παπαδόπουλος – Πιάνο και πλήκτρα, Εµµανουέλα ∆ηµητριάδου – Ντραµς.

 

Σκηνή Νησάκι – Ορφέως & Πινδάρου Ίδρυµα Θρακικής Τέχνης κ Παράδοσης

 19:00 Παίδες εν δράσει… και στις Γιορτές Παλιάς Πόλης «Πίνακες τοπίων από φυσικά υλικά – Land Art»

 

Τα παιδιά θα ανακαλύψουν την Τέχνη της Γης – Land Art και θα δηµιουργήσουν συλλογικά έργα τέχνης από φυσικά υλικά. Η Τέχνη της Γης -Land Art προάγει την περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση, ενδυναµώνει τη φαντασία και τη δηµιουργικότητα και καλλιεργεί τη λεπτή κινητικότητα. Επιµέλεια: Ραλού Βλαχοπούλου, Εκπαιδευτικός, Υπεύθυνη Εκπαιδευτικών Προγραµµάτων για παιδιά του Ι.Θ.Τ.Π. Πετρούλα ∆αλακούρα, Εκπαιδευτικός Οργάνωση: Ίδρυµα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης Προϋποθέσεις: παιδιά από 5 ετών µε αγάπη για παιχνίδι και συνεργασία

 

∆ίκτυο Λόγου και Πράξης

 

19:00 Θεατράκι στο Μονοπάτι της Ζωής Κοινωνικός Καταναλωτικός Συνεταιρισµός Ξάνθης «Μαζί»

 Στα πλαίσια της κοινωνικής αλληλέγγυας οικονοµίας (Κ.Αλ.Ο) ιδρύσαµε τον Κοινωνικό Καταναλωτικό Συνεταιρισµό Ξάνθης «Μαζί» Συν. Π. Ε. Πώς όµως ένας τέτοιος συνεταιρισµός µπορεί να βοηθήσει την τοπική οικονοµία; Πώς θα συνδέσει τον παραγωγό µε τον καταναλωτή; Σας καλούµε για να µας γνωρίσετε και να σας γνωρίσουµε. Στόχος µας να πάρουµε την τροφή στα χέρια µας.

 

Λύκειο των Ελληνίδων – Παρ/µα Ξάνθης

 19:00 «Περιήγηση στα σοκάκια της Ξάνθης» Συνάντηση στο Λύκειον των Ελληνίδων µε προορισµό την παλιά πόλη της Ξάνθης.Ο εκπαιδευτικός ∆ηµήτρης Γκαγκαλίδης µας ξεναγεί για να ανακαλύψουµε τα εκκλησάκια, τα χάνια και τα αρχοντικά της παλιάς Ξάνθης.

 

Λύκειο των Ελληνίδων – Παρ/µα Ξάνθης

 19:30 «Μια ιστορία όλο ήχους» Λύκειον των Ελληνίδων Ξάνθης, Αγ. Γεωργίου 1, Αυλή

 Η δασκάλα της παραδοσιακής χορωδίας του Λυκείου των Ελληνίδων Ξάνθης κ. Εύα Ξανθοπουλίδου καλεί τα παιδιά να δηµιουργήσουν και να συνθέσουν ήχους, ώστε να ζωντανέψουν και να συνοδεύσουν µουσικά ένα παραµύθι. Μια πρωτότυπη δηµιουργική απασχόληση που πρέπει όλα τα παιδιά να γνωρίσουν.

 

Λαογραφικό & Ιστορικό Μουσείο Ξάνθης στην αυλή µε τα χαµάµ

 

20:00 Κινηµατογραφικός περίπατος στην Ξάνθη ΙΙΙ

 Η κινηµατογραφική Λέσχη της ΦΕΞ σας προτείνει µια γνωριµία µε ταινίες και ντοκιµαντέρ ενέπνευσαν ή γυρίστηκαν σκηνές τους στην Ξάνθη. Μια πόλη σκηνικό, µικρές αναφορές και προτάσεις για µια καλύτερη γνωριµία µε τον τόπο και τους ανθρώπους µέσα από ντοκιµαντέρ. Η Κινηµατογραφική Λέσχη ΦΕΞ από τις παλαιότερες στην Ελλάδα, (1971) µε πλούσιο πρόγραµµα σε κινηµατογραφικά αφιερώµατα. Οι συνεργασίες της µε άλλα φεστιβάλ και λέσχες φέρνουν δηµιουργούς στην πόλη και δίνουν το βήµα σε νέους κινηµατογραφιστές. Ακόµη συµµετέχει σε παραγωγές που γίνονται στην Ξάνθη και οργανώνει µαθήµατα, σεµινάρια και παραγωγές. Συνεργάζεται και παρουσιάζει στην Ξάνθη: Anim fest στην Ξάνθη / Φεστιβάλ Γερµανόφωνου κινηµατογράφου στην Ξάνθη / Φεστιβάλ Ισπανόφωνου κινηµατογράφου στην Ξάνθη / Φεστιβάλ Κινηµατογράφου Θεσσαλονίκης / Φεστιβάλ Ντοκιµαντέρ Θεσσαλονίκης/ Micro µ / Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους ∆ράµας / Φεστιβάλ Αµερικανικού κινηµατογράφου στην Ξάνθη.* Προβάλει περισσότερες από 100 ταινίες (100 περίπου µέρες προβολών) στο νοµό. Οργάνωση: ΦΕΞ, Κινηµατογραφική Λέσχη ΦΕΞ

 

Σύλλογος Εβριτών Ξάνθης

 

20:30 Μουσικοχορευτική εκδήλωση «20 χρόνια Σύλλογος Εβριτών Ξάνθης»

 

Φέτος οι Εβρίτες γιορτάζουµε τα 20 χρόνια από την ίδρυσή του Συλλόγου µας. Στην πολύπλευρη προσφορά µας στο Θρακικό Πολιτισµό συµπεριλαµβάνεται και η αδιάλειπτη συµµετοχή µας στις Γιορτές Παλιάς Πόλης µε αδιαπραγµάτευτη αρχή το τρίπτυχο: ντόπια προϊόντα, πλούσιο κέφι, παραδοσιακή µουσική. Τη γιορτή µας τιµούν καλλιτέχνες, µε αξία και ήθος, σεµνοί αλλά ουσιαστικά παρόντες, θαυµαστές της παραδοσιακής µουσικής, που αγκαλιάζουν µε θέρµη το κάθε µουσικό της µοτίβο, το ανιχνεύουν µε το δικό τους τρόπο, το µελετούν αθόρυβα και δηµιουργούν µοναδικά αποτελέσµατα. Φίλοι και συνεργάτες µας, που χρόνια τώρα µας ταξιδεύουν µε τη ζωντάνια της µουσικής τους σε όλα τα µήκη και τα πλάτη της Ελληνικής γης. Το πρόγραµµά τους αποτελεί µία ολοκληρωµένη ακουστική εµπειρία και είναι βέβαιο ότι θα κερδίσει για άλλη µια φορά και τους πιο απαιτητικούς ακροατές µας. Συµµετέχουν: Άγγελος Ξανθόπουλος -Ούτι και τραγούδι, Βασίλης Παπαµιχαήλ – Κλαρίνο, Χρήστος Χουλιάρας – Κλαρίνο, Μάκης Αβραµίδης – Κιθάρα, Ανδρέας Μυγδαλάς – Πλήκτρα, Νάκης Ξανθόπουλος – Κρουστά.

 

Σπίτι πολιτισµού ΦΕΞ

 

21:30 Θρακιώτικη παραδοσιακή βραδιά

 

Το χορευτικό εργαστήρι της ΦΕΞ οργανώνει µια ξεχωριστή βραδιά γλεντιού, παρουσιάζοντας την υπέροχη παραδοσιακή µουσική της Θράκης. Φαγητό, ποτό, µουσική και πολύ χορός στο σπίτι πολιτισµού της Φ.Ε.Ξ. «Από δε του µέλους και του ρυθµού και η µουσική πάσα θρακία νενόµισται…» Στράβων Στ’ αρχαία χρόνια, όταν η µουσική ήταν συνώνυµη µε την ιερότητα και το µυστήριο, η Θράκη έµελε να φιλοξενήσει, στους όµορφους τόπους της, τους πρώτους και σηµαντικότερους Έλληνες µουσικούς και υµνωδούς. Οργάνωση: ΦΕΞ, Χορευτικό εργαστήρι της ΦΕΞ

 

Σύλλογος Ποντίων Ν. Ξάνθης

 

Στέκι Συλ. Ποντίων Ν. Ξάνθης (Λευκού Πύργου & Χασιρτζόγλουστο Parking) Ποντιακή βραδιά παρέα µε τον Μπάµπη Ιωακειµίδη στο Τραγούδι και τον Τάσο Πετρόπουλο στη Λύρα.

 

Σύλλογος Σαρακατσάνων Ξάνθης «Ο Λεπενιώτης»

 

Μουσική βραδιά µε τους Γιώργο Χατζή, Κώστα Ιγγλέζο και Παναγιώτη Ούτο Κλαρίνο: Σπύρος Μποκόρος.

 

Σύλλογος Ποντίων Χορευτών Ξάνθης «Τραντέλλενες»

 

Μουσική βραδιά µε τους Γιώργο Ορφανίδη και Αντώνη Νικηφορίδη.

 

Πολιτιστικός Λαογραφικός Σύλλογος «Η Θράκη»

 

Παραδοσιακή βραδιά µε θρακιώτικο περιεχόµενο! Βαγγέλης ∆ωρόπουλος – γκάιντα, καβάλι Γιώργος Ζιώγας -τραγούδι Νίκος Ζάρκος -κλαρίνο Γιάννης Κυριακίδης – ακκορντεόν, τραγούδι Γιάννης Καναργιέλης -κρουστά

 

Πολιτιστικός Περιβαλλοντικός Σύλλογος Πρωτοπόροι Λεύκης Ξάνθης

 

Ο Γιάννης ∆ούκογλου (κιθάρα), ο Ηλίας Μαυρολιός (φωνητικά) και ο Βαγγέλης Μαυρολιός (Μπουζούκι) είναι εδώ και χρόνια ένα καταξιωµένο σχήµα, µε απίστευτα ελκυστικό ρεπερτόριο που απαρτίζεται από παλιά λαϊκά αλλά και ρεµπέτικα τραγούδια που γράψαν ιστορία στο ελληνικό πεντάγραµµο. Όσοι τυχεροί βρεθούν κοντά µας, θα απολαύσουν το αυθεντικό ταλέντο και το κέφι που βγάζουν.

 

Σύλλογος Μικρασιατών Ν. Ξάνθης,«Αλησµόνητες Πατρίδες»

 

Στο στέκι του Συλλόγου Μικρασιατών, Ιωακείµ Σγουρού απέναντι απο το παρεκκλήσιο της Αγίας Παρασκευής (πάνω και πίσω από το καφέ Μπλε). Μικρασιάτικο γλέντι και συνέχεια µε ρεµπέτικο-λαϊκό πρόγραµµα. Οι ήχοι της Ανατολής από την Καππαδοκία µέχρι την Σµύρνη συντροφιά µε εκλεκτούς µεζέδες.

 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button