Ειδήσεις

Συνελήφθησαν 2 διακινητές, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας, σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις, μη νόμιμους μετανάστες

Συνελήφθησαν χθες (24-2-2021), στους νομούς Ροδόπης και Καβάλας, από αστυνομικούς των Διευθύνσεων Αστυνομίας Ροδόπης και Καβάλας δύο (2) αλλοδαποί διακινητές, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας, σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις, μη νόμιμους μετανάστες. 

Αναλυτικότερα, στην πρώτη περίπτωση, χθες το πρωί στην επαρχιακή οδό Νέα Σάντας – Αρριανών Ροδόπης, οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν σήμα στάσης στον οδηγό Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου, πλην όμως αυτός δεν συμμορφώθηκε, ανέπτυξε ταχύτητα και ακολουθήθηκε από τους αστυνομικούς.

Στο ύψος του Λυκείου Ροδόπης το όχημα ακινητοποιήθηκε λόγω μηχανικής βλάβης και ο οδηγός – διακινητής τράπηκε πεζός σε φυγή, πλην όμως συνελήφθη από τους αστυνομικούς. 

Σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στο εσωτερικό του αυτοκινήτου διαπιστώθηκε ότι ο δράστης μετέφερε, παράνομα, στην ενδοχώρα πέντε (5) μη νόμιμους μετανάστες.

Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι για το παραπάνω όχημα είχε δηλωθεί κλοπή την ίδια ημέρα στο Τμήμα Ασφαλείας Διδυμοτείχου. 

Σημειώνεται επίσης  ότι ο οδηγός – διακινητής στερούνταν άδειας ικανότητας οδήγησης.

Στη δεύτερη περίπτωση, χθες το απόγευμα, στην Εγνατία Οδό (ύψος του οικισμού Παράδεισου), αστυνομικοί του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης Καβάλας πραγματοποίησαν σήμα στάσης σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, πλην όμως ο οδηγός του δεν συμμορφώθηκε, ανέπτυξε ταχύτητα και ακολουθήθηκε από τους παραπάνω αστυνομικούς.

Τελικά, στον οικισμό Παλαιά Καβάλα το όχημα ακινητοποιήθηκε λόγω μηχανικής βλάβης και ο οδηγός του επιχείρησε να διαφύγει πεζός, πλην όμως συνελήφθη άμεσα από τους αστυνομικούς. 

Σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στο εσωτερικό του αυτοκινήτου, διαπιστώθηκε ότι ο δράστης μετέφερε, παράνομα, στην ενδοχώρα οχτώ (8) μη νόμιμους μετανάστες. 

Κατασχέθηκαν χρηματικά ποσά, κινητά τηλέφωνα και τα δύο οχήματα, το ένα από τα οποία αποδόθηκε στον ιδιοκτήτη του. 

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στους αρμόδιους Εισαγγελείς, ενώ την προανάκριση για τις δύο υποθέσεις ενήργησαν το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Σαπών Ροδόπης και το Τμήμα Διαχείρισης Μετανάστευσης Καβάλας.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button