“Ποιός κυβερνά αυτή τη χώρα; Οι τράπεζες, που τους χαρίσαμε 238 δις αρνούνται να εφαρμόσουν τους νόμους και τις δικαστικές αποφάσεις!!”

Η Ανοιχτή Επιτροπή Συλλόγων και Πολιτών Ξάνθης δίνει στη δημοσιότητα επιστολή καταγγελία πολύτεκνου συμπολίτη μας:

 

Η Ανοιχτή Επιτροπή Συλλόγων και Πολιτών Ξάνθης δίνει στη δημοσιότητα επιστολή καταγγελία πολύτεκνου συμπολίτη μας:

 

” Πήρα στεγαστικό δάνειο πριν 10 περίπου χρόνια, η δόση αντιστοιχούσε στο 12% του μισθού μου. Μετά τις αλλεπάλληλες μειώσεις μισθών, το εισόδημά μου μειώθηκε κατά 70%. Έφτασα σε σημείο που η δόση δανείου και εφορίας (μετά από διακανονισμό) να ξεπερνάει το σύνολο των αποδοχών μου!! Απευθύνθηκα στην τράπεζα ζητώντας μείωση δόσης και παράταση. Μου βάλανε ως προϋπόθεση οποιασδήποτε συζήτησης να αφήσω 2 δόσεις απλήρωτες. Αρχικά φοβήθηκα και επέλεξα να πληρώνω την τράπεζα και όχι την εφορία. Όταν η εφορία με απείλησε για κατάσχεση του μοναδικού μου σπιτιού, αναγκάστηκα να αφήσω 2 δόσεις απλήρωτες και να κάνω αίτηση για υπαγωγή στα υπερχρεωμένα νοικοκυριά (νόμος Κατσέλη). Με προσωρινή διαταγή του δικαστηρίου τον 4/2013 καθορίστηκε μείωση της δόσης του δανείου κατά 60%. Σε εφαρμογή της απόφασης η τράπεζα μου άνοιξε ειδικό λογαριασμό στον οποίο ανελλιπώς επί 6 μήνες καταβάλλω το ποσό που όρισε το δικαστήριο. Και όμως με έκπληξη παρέλαβα εξώδικο με το οποίο η τράπεζα ζητά την αποπληρωμή του συνόλου (!!) του υπολοίπου δανείου εντός 24ωρών, γιατί δεν πλήρωσα 2 δόσεις (αυτές που η ίδια η τράπεζα ζήτησε ως προϋπόθεση για τη συζήτηση οποιασδήποτε ρύθμισης). Δηλαδή η τράπεζα προκλητικά αρνείται να υπακούσει στους νόμους και να εφαρμόσει την απόφαση του δικαστηρίου!! Μάλιστα παράνομα αρνήθηκε να παραλάβει την εξώδικο απάντηση που της κοινοποίησα!

Είναι προφανές ότι οι τράπεζες δεν έχουν στόχο να πάρουν τα χρήματα που δανείσανε ή έστω ένα μέρος τους, αλλά έχουν βάλει στο μάτι τα σπίτια των πολιτών (που η εμπορική αξία τους είναι πλέον κατά πολύ μικρότερη από το υπόλοιπο του δανείου).

Προκειμένου να αυξήσουν την ρευστότητα τους ίσως και να έχουν ήδη πουλήσει τα δάνεια αυτά σε “ειδικά” κεφάλαια που κερδοσκοπούν αγοράζοντας τα σε ποσοστό μικρότερο της ονομαστικής τους αξίας και απαιτώντας μετά των πληρωμή τους από τους άτυχους δανειολήπτες, στο ακέραιο. Πρόκειται για τα Vulture Funds, τα κεφάλαια-όρνια τα οποία έχουν εκδηλώσει εδώ και πολύ καιρό το ενδιαφέρον τους για την ”Ελληνική αγορά”. 

Δεν τους φτάνει που το 81-97% των κεφαλαίων τους είναι κρατικές ενισχύσεις, που πήραν δώρο από τις κυβερνήσεις των δοσίλογων των μνημονίων. 238 δις Ε σε ρευστό και εγγυήσεις. Εκβιάζουν και καταπατούν προκλητικά τους νόμους και τις δικαστικές αποφάσεις, ειδικά τώρα μετά τις κυβερνητικές εξαγγελίες για κατάργηση του νόμου Κατσέλη και για πλειστηριασμούς της πρώτης κατοικίας προς όφελος των τραπεζών.”         

Τα αποδεικτικά στοιχεία βρίσκονται στη διάθεσή μας.

 

ΚΑΝΕΝΑ ΣΠΙΤΙ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΡΑΠΕΖΙΤΗ

ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΝΑ ΤΑΪΖΕΤΕ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ

ΜΕ ΤΟ ΑΙΜΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ

ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ ΤΩΡΑ

 

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΣΥΛΛΟΓΩΝ-ΠΟΛΙΤΩΝ ΞΑΝΘΗΣ

Σχετικά Άρθρα

Back to top button