Πολιτική

Παρουσίαση υποψηφίων και προκριματικές εκλογές ανάδειξης των υποψηφίων για το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ

Την Πέμπτη 11 Απριλίου στις 8 μ.μ. στο ξενοδοχείο «Έλενα» θα γίνει η παρουσίαση των υποψηφίων για το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.
Την Κυριακή 14 Απριλίου 2024 στο φουαγιέ του Δημοτικού Αμφιθεάτρου Ξάνθης 8π.μ.-8 μ.μ. θα πραγματοποιηθούν οι προκριματικές εκλογές ανάδειξης των υποψηφίων, για το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, για τις Ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου 2024.
Οι Ευρωεκλογές του Ιουνίου 2024 είναι πολύ κρίσιμες, τόσο για το μέλλον της Ευρωπαϊκής Ένωσης όσο και για κάθε χώρα ξεχωριστά. Γι’ αυτό, είναι αναγκαία η ενίσχυση του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία στην Ελλάδα, προκειμένου να δοθούν προοδευτικές και κοινωνικά δίκαιες απαντήσεις σε όλα τα μεγάλα ζητήματα της εποχής μας, όπως η κλιματική κρίση, η οικονομική κρίση, η αποδιάρθρωση των εργασιακών και κοινωνικών δικαιωμάτων και κατακτήσεων, η άνοδος της ακροδεξιάς, του εθνικισμού, του ευρωσκεπτικισμού. Αποτελεί καθήκον των προοδευτικών δυνάμεων να δοθεί μια πολυεπίπεδη μάχη.
Με τις εκλογές στις 14 Απριλίου ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ εγκαινιάζει μια καινοτόμο διαδικασία κατά την οποία, για πρώτη φορά στην Ελλάδα, ένα μέλος ή φίλος/η κόμματος συναποφασίζει για ένα κομματικό ψηφοδέλτιο και επιλέγει ο ίδιος/α, ποιοι/ες θέλει να τον εκπροσωπήσουν στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.
Συγκεκριμένα, δικαίωμα ψήφου έχουν όλα τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, καθώς και οι φίλοι/ες του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ οι οποίοι/ες θα προσέλθουν την 14η Απριλίου στα εκλογικά τμήματα και θα λάβουν μέρος στην προκριματική εκλογική διαδικασία συμπληρώνοντας τη σχετική φόρμα φίλου/ης του ΣΥΡIΖΑ-ΠΣ.
Υπάρχει, επίσης, η δυνατότητα διαδικτυακής ψήφου για τα μέλη και τους/τις φίλους, -ες του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, με την προϋπόθεση να έχουν συμπληρώσει τη φόρμα εγγραφής στον i-syriza, μέχρι τις 7/4/2024.
Για την Περιφέρεια ΑΜΘ εκλέγονται 2 στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, με ένα (1) σταυρό προτίμησης.
Τα Εκλογικά Τμήματα στην Ξάνθη θα βρίσκονται στο φουαγιέ του Δημοτικού Αμφιθέατρου Ξάνθης και η ψηφοφορία θα διεξαχθεί από 8 π.μ.- 8 μ.μ. την Κυριακή στις 14 Απριλίου.
Στο site https://euroekloges.syriza2024.gr
υπάρχουν αναρτημένοι οι υποψήφιοι/ες ανά Περιφέρεια με τα βιογραφικά τους.

Γραφείο Τύπου

 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button