Ασχοληθείτε με τον τόπο κ. Γιαννακίδη και όχι με επαναστατική γυμναστική. Η θέση μας για τους περιφερειακούς σταθμούς της ΕΡΤ.

Κατά την χθεσινή (13-6-2013) έκτακτη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου ΑΜΘ, με θέμα την αναστολή λειτουργίας της κρατικής τηλεόρασης και ραδιοφωνίας (ΕΡΤ ΑΕ) η παράταξή προσήλθε , έχοντας καθαρή τοποθέτηση ότι το συγκεκριμένο θέμα δεν πρέπει να αποτελέσει εργαλείο στα χέρια ούτε όσων επενδύουν στην άρνηση και στην καταστροφή της Χώρας, ούτε όσων επιζητούν άλλοθι για να καλύψουν την πλήρη ανυπαρξία τους.

Κατά την χθεσινή (13-6-2013) έκτακτη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου ΑΜΘ, με θέμα την αναστολή λειτουργίας της κρατικής τηλεόρασης και ραδιοφωνίας (ΕΡΤ ΑΕ) η παράταξή προσήλθε , έχοντας καθαρή τοποθέτηση ότι το συγκεκριμένο θέμα δεν πρέπει να αποτελέσει εργαλείο στα χέρια ούτε όσων επενδύουν στην άρνηση και στην καταστροφή της Χώρας, ούτε όσων επιζητούν άλλοθι για να καλύψουν την πλήρη ανυπαρξία τους.

Προτείναμε να υιοθετηθεί, αντί άλλων κραυγών, το σχεδόν ομόφωνο ( πλην μιας ψήφου) ψήφισμα  του ΔΣ της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας (ΕΝΠΕ),της 12.6.2013 , που υπερψήφισε και ο επικεφαλής της παρατάξεως μας ,που έχει ως εξής :

«Το Δ.Σ. της ΕΝ.Π.Ε. με σημερινή του απόφαση εκφράζει τη ριζική και έντονη διαφωνία του στην απόφαση της κυβέρνησης να διακόψει τη λειτουργία της ΕΡΤ Α.Ε.

  Εκφράζει παράλληλα την αλληλεγγύη του στους εργαζόμενους και τις οικογένειες τους, που προστίθενται από σήμερα στις εκατοντάδες χιλιάδες των ανέργων.

  Εκτιμά ότι η πανθομολογούμενη αναγκαιότητα της αναδιοργάνωσης της ΕΡΤ Α.Ε. και ο εξορθολογισμός των δαπανών της, πρέπει να γίνει με την Δημόσια Ραδιοτηλεοπτική συχνότητα εν λειτουργία τόσο για λόγους δημοκρατικής ομαλότητας, όσο και για λόγους εθνικούς.

  Δεν πρέπει να σιγήσει η Εθνική Δημόσια Φωνή, κυρίως στη νησιωτική και ακριτική Ελλάδα.

  Το Δ.Σ. της ΕΝ.Π.Ε. θα στηρίξει μια τέτοια προσπάθεια με όλους τους πρόσφορους και νόμιμους τρόπους γιατί το θεωρεί ύψιστο δημοκρατικό και εθνικό καθήκον

 Επ΄ αυτού προτείναμε να προστεθεί η παράγραφος:  « Να συνεχίσουν να λειτουργούν  και με το νέο σχήμα οι ραδιοφωνικοί σταθμοί Καβάλας, Κομοτηνής και Ορεστιάδας, όπως επίσης και το τμήμα ανταπόκρισης της κρατικής τηλεόρασης στην Περιφέρεια(μέχρι τώρα ΕΤ-3), με όλο προσωπικό.»

Κατά την διατύπωση των θέσεων του παρά του επικεφαλής της παρατάξεώς μας, διάφοροι  «συμπαριστάμενοι» διατύπωναν προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, θέλοντας να επιβάλλουν  την άποψή τους . Η παράταξή μας, κατέθεσε το σχέδιο τύπου και απεχώρησε, διαμαρτυρομένη για τις συνθήκες που επικρατούσαν.

Δυστυχώς κάποιοι κύκλοι της περιφέρειας δεν καταγράφουν την αποχώρησή μας ως παράταξης και ισχυρίζονται ότι το ψήφισμα όσων παρέμειναν προέρχεται από το σύνολο του Περιφερειακού Συμβουλίου, διαστρεβλώνοντας την πραγματικότητα. 

Ο επικεφαλής της παράταξής μας κ. Γιώργος Παυλίδης, πρώην Νομάρχης Ξάνθης, δήλωσε: « Δυστυχώς θέλουν  να χρησιμοποιήσουν το θέμα της ΕΡΤ, που δεν είναι τοπικό αλλά εθνικής κλίμακας ζήτημα, ως πολιτική αφορμή για να αναβιώσουν τις λογικές που κατέστρεψαν τον τόπο μας. Ο αυτοαποκαλούμενος «διαπαραταξιακός» κ. Γιαννακίδης, λάβρος και πλειοδοτώντας, επετέθη κατά  της Κυβέρνησης ανέφερε φράσεις και λέξεις όπως «αίμα» , «αγώνες για την λευτεριά», «οδηγεί τη χώρα στο σκοτάδι», «ρήξη και ανατροπή», που δεν μπορούν να υπάρχουν στην θεσμική φρασεολογία κανενός  περιφερειάρχη. Δεν μπορεί όσοι αγωνιστήκαμε για την  ελεύθερη ραδιοφωνία και τηλεόραση στη Χώρα να ανεχόμαστε τις σκόπιμες κραυγές των τότε οπαδών του κυβερνητικού “μονοπωλίου”  και του αείμνηστου Αρκουδέα. Η ΕΡΤ με 350 εκατομμύρια ετήσιο προϋπολογισμό, που κατά βάση προέρχεται από το γνωστό «τέλος- χαράτσι» υπέρ ΕΡΤ στους λογαριασμούς της ΔΕΗ όλων των πολιτών, πρέπει να πάψει να αποτελεί ένα απύθμενο πηγάδι.  Πλήρωναν  ακόμη και οι κάτοικοι στην περιφέρειά μας, που δεν είχαν και δεν έχουν πρόσβαση στην τηλεόραση, όπως της Σταυρούπολης, των ορεινών περιοχών  της Ξάνθης, της Δράμας, της  Καβάλας, του Έβρου  και της Ροδόπης. Με τα  βαρίδια που εξόντωσαν  την Χώρα πρέπει να τελειώνουμε. Ας το καταλάβουν καλά όλοι  οι νοσταλγοί των πρακτικών του χθες, του απόλυτου και ανέλεγκτου κρατικισμού παντού και στην αυτοδιοίκηση.»   

 

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σχετικά Άρθρα

Back to top button