Επιστολή καρκινοπαθών προς πρωθυπουργό-υπουργούς: “Σώστε μας”!

Επιστολή καρκινοπαθών προς πρωθυπουργό-υπουργούς: “Σώστε μας”!

 

Αναλάβετε τις ευθύνες σας…

Επιστολή καρκινοπαθών προς πρωθυπουργό-υπουργούς: “Σώστε μας”!

 

Αναλάβετε τις ευθύνες σας… λένε οι σύλλογοι καρκινοπαθών και εθελοντών, σε ανοιχτή επιστολή που συνυπέγραψαν και απέστειλαν στον Πρωθυπουργό, τον Υπουργό Υγείας, τον Υπουργό Οικονομικών και τους αρχηγούς των κομμάτων.

Ζητούν από τους αρμοδίους να αναλάβουν τις ευθύνες που απορρέουν από τη κατάσταση που έχει δημιουργηθεί με τις ελλείψεις φαρμάκων και να αποδεσμεύσουν πόρους προκειμένου να ανταποκριθούν στη συνταγματική επιταγή περί προστασίας της ανθρώπινης ζωής.

Στην επιστολή τους ζητούν από τον Πρωθυπουργό και τους Υπουργούς να κατανοήσουν την επείγουσα κατάσταση που έχει δημιουργηθεί και απειλεί όχι μόνο την αξιοπρέπεια αλλά και την πορεία της ασθένειας και της ζωής των ασθενών με καρκίνο.

 

ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΤΗΣ ΑΝΔΡΕΟΥ

 

Το πρωί της Τετάρτης  η υποψήφια βουλευτής της Ν.Δ. του Ν.Ξάνθης, κα Ανδρέου Γ., επισκέφθηκε τη λαϊκή αγορά της Γενισέας καθώς και τον οικισμό της Γενισέας. Έμποροι, επαγγελματίες, αλλά και περαστικοί πολίτες είχαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν απόψεις με την Υποψήφια Βουλευτή, σχετικά με την κατάσταση της οικονομίας και πως θα βγει η χώρα από την κρίση.

 Ανάκαμψη-ανακούφιση, επαναδιαπραγμάτευση της οικονομικής πολιτικής και δικαιοσύνη-ασφάλεια είναι το τρίπτυχο των προτεραιοτήτων της ΝΔ, τόνισε η κα Ανδρέου Γ. Προτείνονται 18 μέτρα οικονομικής πολιτικής για την επόμενη κυβέρνηση, ρεαλιστικές προτάσεις που βγάζουν τον τόπο από την κρίση, όχι πολιτικές τυχοδιωκτισμού, που οδηγούν την Ελλάδα εκτός ευρώ και με κεντρικό άξονα των προτάσεων του κόμματος τις θέσεις εργασίας.

 Το απόγευμα επισκέφθηκε τους οικισμούς Κιμμερίων, Λευκόπετρας, Σελέρου, Σουνίου, Πολυσίτου, Συδινής, Σελίνου και Πηγαδίων. Έντονα τέθηκε τόσο το θέμα της νέας αγροτικής πολιτικής αλλά και της μη έγκαιρης καταβολής ιδιαίτερα στο Νομό Ξάνθης του ΦΠΑ, γεγονός που χαρακτηρίσθηκε ως αδικία για τους αγρότες του Νομού Ξάνθης έναντι των άλλων Νομών, στη δυσχερή οικονομική κατάσταση που διανύουμε.  Στόχος του προέδρου της ΝΔ, τόνισε η κα.Ανδρέου Γ., είναι οι αγρότες να μην πληγούν και άλλο από την οικονομική κρίση, να διασφαλιστούν τα ελληνικά αγροτικά προϊόντα και να συνεχισθεί απρόσκοπτα η κοινοτική χρηματοδότηση και οι επιδοτήσεις.

 

 

Χωρίς δουλειά και επισήμως 1.120.097 άνθρωποι…

Ανεργία-σοκ στο α’ τρίμηνο του 2012

 

Ένα ρητό υποστηρίζει πως “οι αριθμοί δεν λένε πάντα την αλήθεια”, στην περίπτωση της ανεργίας ωστόσο, τα νούμερα που έδωσε στη δημοσιότητα η ΕΛΣΤΑΤ είναι χαρακτηριστικά για τη δραματική κατάσταση στη χώρα μας.

 Σύμφωνα λοιπόν με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ για το α’ τρίμηνο του 2012, η ανεργία διαμορφώθηκε στο 22,6%, από 20,7% το τέταρτο τρίμηνο του προηγούμενου έτους.

 Πρόκειται για το υψηλότερο ποσοστό ανεργίας από το 1998. Στο πρώτο τρίμηνο του 2011, η ανεργία είχε ανέλθει στο 15,9%.

 Όπως αναφέρει η ανακοίνωση της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής, κατά το α’ τρίμηνο του 2012 ο αριθμός των απασχολούμενων ανήλθε σε 3.837.950 άτομα και των ανέργων σε 1.120.097. Το ποσοστό ανεργίας ήταν 22,6%, έναντι 20,7% του προηγούμενου τριμήνου και 15,9% του αντίστοιχου τριμήνου 2011.

 Η απασχόληση μειώθηκε κατά 2,4% σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο και κατά 10,7% σε σχέση με το α’ τρίμηνο του 2011. Ο αριθμός των ανέργων αυξήθηκε κατά 9,2% σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο και κατά 57,3% σε σχέση με το α’ τρίμηνο του 2011.

 Το ποσοστό ανεργίας των γυναικών (26,5%) είναι σημαντικά υψηλότερο από των ανδρών (19,7%).

 Το υψηλότερο ποσοστό ανεργίας παρατηρείται στους νέους ηλικίας 15-24 ετών (52,7%), το οποίο μάλιστα στις νέες γυναίκες ανέρχεται στο 60,4%.

 Το υψηλότερο ποσοστό ανεργίας παρατηρείται σε όσους δεν έχουν πάει καθόλου σχολείο (34,3%). Ακολουθούν τα άτομα που έχουν τελειώσει μερικές τάξεις δημοτικού (33,1%) και οι απόφοιτοι τριτάξιας Μέσης Εκπαίδευσης (25,2%). Τα χαμηλότερα ποσοστά παρατηρούνται σε όσους έχουν διδακτορικό ή μεταπτυχιακό (12,0%) και στους πτυχιούχους της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης (15,7%).

 Το ποσοστό των “νέων ανέργων”, δηλαδή όσων εισέρχονται για πρώτη φορά στην αγορά εργασίας αναζητώντας απασχόληση, ανέρχεται στο 23,8% του συνόλου των ανέργων, ενώ οι μακροχρόνια άνεργοι (αυτοί που αναζητούν από 12 μήνες και άνω εργασία, ανεξάρτητα αν είναι “νέοι” ή “παλαιοί” άνεργοι), αποτελούν αντίστοιχα το 56,5%.

 Το ποσοστό ανεργίας των ατόμων με ξένη υπηκοότητα είναι μεγαλύτερο από το αντίστοιχο των Ελλήνων υπηκόων (30,5% έναντι 21,8%). Επίσης, το 71,7% των ξένων υπηκόων είναι οικονομικά ενεργό, ποσοστό σημαντικά υψηλότερο από το αντίστοιχο των Ελλήνων το οποίο είναι 51,7%.

 Σε επίπεδο Περιφέρειας, το μεγαλύτερο ποσοστό ανεργίας παρατηρείται στη Δυτική Μακεδονία με 28,5% και στη Κεντρική Μακεδονία με 24,7%. Στον αντίποδα, το μικρότερο ποσοστό ανεργίας παρατηρείται στο Νότιο Αιγαίο με 13,9% και στις Ιόνιους Νήσους με 15,9%.

 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button