Με αισιόδοξα μηνύματα τα εγκαίνια του Εκλογικού Κέντρου της Ν.Δ.

Παρουσία όλων των αιρετών της αυτοδιοίκησης πρώτου και δευτέρου βαθμού, που πρόσκεινται στον κυβερνών κόμμα, του Γενικού Γραμματέα Α.Μ-Θ, Δημήτρη Σταμάτη , πλήθος κόσμου και με επίσημο προσκεκλημένο τον Υπουργό Μεταφορών, Ευριπίδη Στυλιανίδη, η ΝΟΔΕ Ν.Δ. Νομού Ξάνθης πραγματοποίησε το βράδυ της Κυριακής τα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου του κόμματος επί της Ηρώων, απέναντι από τη Δημοτική Αγορά.

     Παρουσία όλων των αιρετών της αυτοδιοίκησης πρώτου και δευτέρου βαθμού, που πρόσκεινται στον κυβερνών κόμμα, του Γενικού Γραμματέα Α.Μ-Θ, Δημήτρη Σταμάτη , πλήθος κόσμου και με επίσημο προσκεκλημένο τον Υπουργό Μεταφορών, Ευριπίδη Στυλιανίδη, η ΝΟΔΕ Ν.Δ. Νομού Ξάνθης πραγματοποίησε το βράδυ της Κυριακής τα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου του κόμματος επί της Ηρώων, απέναντι από τη Δημοτική Αγορά.


   Μέσα σε ένα ενθουσιώδες κλίμα, μετά από μια μικρή περίοδο εσωστρέφειας, η νομαρχιακή οργάνωση Ξάνθης της Νέας Δημοκρατίας κατόρθωσε και πάλι να δημιουργήσει στους ψηφοφόρους του κόμματος τη σιγουριά της νίκης καλώντας όλους σε συστράτευση αγώνα μέχρι τη Κυριακή των εκλογών για το ποθητό αποτέλεσμα, την ανανέωση της κυβερνητικής θητείας του Κώστα Καραμανλή.


   Παρόντες στα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου οι  4 από τους πέντε υποψήφιους βουλευτές Ξάνθης της Ν.Δ. , η κυρία Ανδρέου και οι κκ Κοντός, Σταματιάδης και Μπουδούρ Αχμέτ. Απούσα και πάλι η Ζεϊμπέκ Αισέλ.


Μετά τον καθιερωμένο αγιασμό, ακολούθησαν οι χαιρετισμοί του Δημάρχου Ξάνθης, του Νομάρχη Ξάνθης, του προέδρου της ΝΟΔΕ, Στέλιου Μωραϊτη, των υποψηφίων, και η εκδήλωση έκλεισε με την ομιλία του Θρακιώτη υπουργού Μεταφορών Ευριπίδη Συτλιανίδη.


   Στο χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Ξάνθης, Μιχάλης Στυλιανίδης μεταξύ άλλων σημείωσε  απευθυνόμενος στον κόσμο “πάντα είστε κοντά στην παράταξη μας. Είστε παντός καιρού και κάθε καταστάσεως, οι αγνοί Νεοδημοκράτες. Όλοι μαζί στη μάχη για να διασφαλίσουμε το μέλλον του τόπου και των παιδιών μας”.


   Από την πλευρά του ο νομάρχης Ξάνθης, Γιώργος Παυλίδης αναφέρθηκε στο έργο της Ν.Δ. στο νομό, ενώ σημείωσε πως η καλύτερη δημοσκόπηση για τις εκλογές και μήνυμα νίκης αποτελεί η παρουσία του κόσμου, που έδωσε το παρόν στα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου.


   Όσο για τον πρόεδρο της ΝΟΔΕ, κάλεσε στον κόσμο να δώσει τον αγώνα για την νίκη, σημειώνοντας μεταξύ άλλων χαρακτηριστικά “ο κόσμος ξεσηκώνεται, προσπερνά τα στελέχη και μπαίνει ασπίδα στον Καραμανλή”.


   Μετά και τους χαιρετισμούς των τεσσάρων παρόντων υποψηφίων βουλευτών Ξάνθης της Ν.Δ., οι οποίοι με τη σειρά τους κάλεσαν τον κόσμο να στηρίξει τον Κώστα Καραμανλή και το κόμμα της Ν.Δ. έτσι ώστε να μη γυρίσει  η χώρα πίσω, το λόγο πήρε ο κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης, ο υπουργός Μεταφορών Ευριπίδης Συτλιανίδης.


   Ο κ. Στυλιανίδης μετέφερε στους ψηφοφόρους της Ν.Δ. μήνυμα νίκης, καθώς τα νέα που καταφθάνουν είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικά για την κυβερνώσα παράταξη.


   Η επικοινωνία που έχει με συναδέλφους του από όλη την Ελλάδα, επιβεβαιώνουν την θέση του, ότι “η συσπείρωση ανεβαίνει ραγδαία στους κόλπους της Ν.Δ. και κυρίως την εβδομάδα που διανύουμε. Τα κόμματα δεξιά μας κατεβαίνουν, χάνουν τις δυνάμεις τους, ενώ στα αριστερά μας ανεβαίνουν αντλώντας δυνάμεις από το χώρο του ΠΑΣΟΚ. Τα μηνύματα είναι ενθαρρυντικά και λένε πως και πάλι πρωθυπουργός θα είναι ο Κώστα Καραμανλής”, ενώ συνεχίζοντας ο Θρακιώτης υπουργός έφερε ως παράδειγμα τα όσα είχαν συμβεί στις εκλογές του 2000, όπου οι δημοσκοπήσεις έδιναν μεγάλο προβάδισμα τότε στη Ν.Δ., αλλά κέρδισε το ΠΑΣΟΚ, “γιατί λοιπόν να μη γίνει το αντίστροφο με μας;” πρόσθεσε χαρακτηριστικά.


   Στο μεταξύ κατά τη διάρκεια της ομιλίας του εξήγησε τους λόγους για τους οποίους ο Κώστας Καραμανλής ζήτησε πρόωρη προσφυγή στις κάλπες, υπογραμμίζοντας πως πρόεταξε τα συμφέροντα του τόπου και το εθνικό συμφέρον, από αυτά του κόσμου και των στελεχών της Ν.Δ.


   “Ο αρχηγός ενός κόμματος βρίσκεται στην κορυφή του βουνού και βλέπει όλες τις πλαγιές, ενώ εσείς μόνο μια” , σημείωσε χαρακτηριστικά ο Ευριπίδης Στυλιανίδης, θέλοντας έτσι να δείξει πως η βάση της Ν.Δ. δεν μπορεί να καταλάβει γιατί πήρε την απόφαση ο πρωθυπουργός να πάει σε εκλογές.


Κατηγόρησε τον Γιώργο Παπανδρέου για την παρατεταμένη εκλογολογία των τελευταίων μηνών και για συνταγματική εκτροπή με την άρνηση του να ψηφίσει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και να οδηγηθεί η χώρα σε πρόωρη προσφυγή στην κάλπη.


   Του καταλόγισε ανικανότητα και ανυπαρξία πολιτικού λόγου, σημειώνοντας πως δεν είναι άξιος για να κυβερνήσει τη χώρα, κάτι που το γνωρίζει καλά και ο κόσμος.


    Παράλληλα ο κ. Στυλιανίδης  μέσα από την ομιλία του υπενθύμισε το κυβερνητικό έργο στο Νομό Ξάνθης, όπως είναι ο αγωγός Μπουργκάζ-Αλεξανδρούπολης που θα επιφέρει κάθε χρόνο ένα σημαντικό έσοδο στη Θράκη και στην Ξάνθη, στην ολοκλήρωση της Εγνατίας Οδού, στην  ενίσχυση του αγροτικού εισοδήματος, στην υπόγεια άρδευση της πεδιάδας της Ξάνθης, στον κάθετο άξονα, στον προαστικό σιδηρόδρομο, στη αύξηση κατά 25% των φοιτητών του ΔΠΘ με την ίδρυση νέων τμημάτων, στο τέλος της διπλοβάρδιας στα σχολεία του νομού καθώς διατέθηκαν πάνω από 65 εκατομμύρια για ανέγερση σχολείων.


   Τέλος ο Θρακιώτης υπουργός Μεταφορών, Ευριπίδης Στυλιανίδης δήλωσε αισιόδοξος για τη νίκη του κόμματος της Ν.Δ. και κάλεσε τον κόσμο να στηρίξουν τον Κώστα Καραμανλή.


   “Όσοι τον κατηγορούν είναι λαϊκιστές. Είναι δυνατόν να τους πιστέψουν;  Η προσπάθειά τους είναι να τορπιλίσουν έναν άνθρωπο που έκανε έργο”.


Δέσποινα Γκούμα


Σχετικά Άρθρα

Back to top button