Ειδήσεις

Ενθρόνιση της Ιεράς Εικόνας της Παναγίας της Σηλυβριανής στο Ν. Όλβιο Δήμου Τοπείρου

Μια λαμπρή τελετή διοργανώθηκε το Σάββατο 2 Οκτωβρίου 2021 για την υποδοχή και ενθρόνιση του αντιγράφου της Ιεράς Εικόνας της Παναγίας της Σηλυβριανής στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Νέου Ολβίου Δήμου Τοπείρου.

Στις εκδηλώσεις που διοργανώθηκαν με πρωτοβουλία του Πολιτιστικού Συλλόγου Ν. Ολβίου σε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη Ξάνθης και Περιθεωρίου και τον Δήμο Τοπείρου παραβρέθηκε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης κ.κ. Παντελεήμων συνοδευόμενος από ιεράρχες, ο Δήμαρχος Τοπείρου Θωμάς Μίχογλου μαζί με την Αντιδήμαρχο Σμαράγδα Βαχαρέλη, τον Πρόεδρο Α/θμιας Σχολικής Επιτροπής Χαράλαμπο Κουτσομιχάλη, τον Πρόεδρο Κοινότητας Ν. Ολβίου Ευρυσθένη Βαχαρέλη, αιρετούς εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης και πλήθος πιστών.

Ο Δήμαρχος Τοπείρου Θωμάς Μίχογλου δήλωσε: «Το αντίγραφο της Ιεράς Εικόνας της Παναγίας της Σηλυβριανής βρίσκεται πλέον μόνιμα για προσκύνημα προς αγιασμό των πιστών στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Ν. Ολβίου Δήμου Τοπείρου. Θα ήθελα να συγχαρώ τον Πρόεδρο του Πολιτιστικού Συλλόγου του ομώνυμου οικισμού κ. Δημοσθένη Κουρτίδη και τους συνεργάτες του για την σημαντική πρωτοβουλία, καθώς και σε όλους όσους συντέλεσαν σε αυτή. Πρόκειται για μια συμβολική πράξη στην μνήμη των προγόνων μας που εγκαταστάθηκαν στην περιοχή μας και κατάγονται από τη Σηλυβρία Ανατολικής Θράκης».

 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΔΗΜΟΥ ΤΟΠΕΙΡΟΥ

 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button