Ειδήσεις

Οι τουρκικές παρεμβάσεις, αποτελούν επέμβαση στο εσωτερικό της Ελλάδας

Συνεχίζει το γαϊτανάκι των επεμβάσεων ο τούρκος Πρόεδρος, αναφέροντας πως η Τουρκία θα αγωνιστεί για τα δικαιώματα της «τουρκικής» μειονότητας στην Θράκη, έως θα αποκτήσει όλα τα δικαιώματά της τόσο σε θρησκευτικό, όσο και σε πολιτικό επίπεδο».

Η αυτοαποκαλούμενη Ομοσπονδία Τούρκων Δυτικής Θράκης Ευρώπης καθώς και η Συμβουλευτική (!) επιτροπή Τούρκων Δυτικής Θράκης, είναι εμφανές ότισυντονίζουν τον λόγο και τις ενέργειές τους, με τον τούρκο πρόεδροκαι ζητούν να δοθεί Ελληνική ιθαγένεια (που τους είχε αφαιρεθεί παράνομα!) σε 60.000  άτομα.

Πως είναι δυνατόν να δοθεί ιθαγένεια σε άτομα δεν κατοικούν στην Ελλάδα και έχουν τουρκικά διαβατήρια;

Είναι δυνατόν να υπάρχει απαίτηση από ξένη χώρα να αλλάξει το Σύνταγμα και οι νόμοι του κράτους; Προφανέστατα τόσο ο τούρκος πρόεδρος όσο και οι φοβισμένοι σύμμαχοί του (που κατοικούν στην χώρα μας) έχουν λανθασμένη εντύπωση/γνώση για την λειτουργία της Δημοκρατίας.

 

Η ΠΡΑΣΙΝΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ εκτιμά ότι η παρούσα εξέλιξη είναι μέρος του σχεδίου για την συν-διαχείριση Ελληνικών περιοχών και εκτιμούμε ότι αποτελεί άμεσα επέμβαση στα εσωτερικά της Ελλάδας.

Στο αέναο μαξιμαλιστικό παιχνίδι του τούρκου προέδρου, δεν μπορεί να συμπεριλαμβάνεται η πολιτική εργαλοιοποίηση των Ελλήνων μουσουλμάνων της Θράκης (Τουρκόφωνοι, Πομάκοι και Ρομά).

Η χώρα μας απαιτείται να κάνει τις ενέργειες που πρέπει ώστε να υπάρχει αίσθημα ασφάλειας στους πολίτες της περιοχής.

Βέβαιοι ότι το θέμα θα τεθεί στις διερευνητικές επαφές που πραγματοποιούνται (63ος γύρος διερευνητικών), καλούμε την Ελληνική κυβέρνηση να μην δεχθεί καμία συζήτηση περί του θέματος. Υπενθυμίζουμε δε, ότι η Τουρκία δεν εφάρμοσε ποτέ το άρθρο 14 της συνθήκης της Λωζάνηςγια την δημιουργία καθεστώς αυτονομίας στις Ίμβρο και Τένεδο, καθώς και την  στρατολόγηση χωροφυλακής από Έλληνες.

Η  ΠΡΑΣΙΝΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑκαταδικάζει κάθε ενέργεια από εξτρεμιστικά στοιχεία, από όποια πλευρά και εάν προέρχονται,που έχουν στόχο την δηλητηρίαση της αρμονικής συμβίωσης των πολιτών. Οι μουσουλμάνοι συμπολίτες μας, στην συντριπτική πλειοψηφία τους είναι περήφανοι που είναι Έλληνες, είναι νομοταγείς και έχουν όνειρα για ένα καλύτερο μέλλον για τους ίδιους και τα παιδιά τους.Η πολιτεία θα πρέπει να δημιουργήσει τις βασικές προϋποθέσεις ανάπτυξης της Θράκης, προς όφελος όλων των κατοίκων, ανεξαρτήτως θρησκεύματος.

Ο σεβασμός στην πολιτιστική και θρησκευτική ιδιαιτερότητα του κάθε πολίτη, είναι αδιαπραγμάτευτος.

Γραφείο Τύπου
ΠΡΑΣΙΝΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΘΡΑΚΗΣ

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button