Ειδήσεις

Το μήνυμα του Παναγιώτη Αμβροσιάδη για τα 102α Ελευθέρια της Ξάνθης

Συμπληρώνονται σήμερα 102 χρόνια από την 4 Οκτωβρίου 1919, ημέρα κατά την οποία απελευθερώθηκε η Πόλη μας. 102 χρόνια ελεύθερης Ξάνθης, μέσα σε μια λαμπρή ιστορία αγώνων και πολιτισμού που χάνεται στα βάθη των αιώνων. Ιστορίας με έντονα τα στοιχεία της πολυπολιτισμικότητας, αλλά με αδιαμφισβήτητη την διαχρονική, αυθεντική ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΑ της περιοχής.

Με προμετωπίδα σε κάθε μας βήμα, σε κάθε μας σκέψη την ΕΝOΤΗΤΑ για να υπερασπιστούμε τα ΕΘΝΙΚΑ μας δίκαια. Αυτό που αυτονόητα έπραξαν οι πρόγονοι μας για να απελευθερώσουν τα σκλαβωμένα για αιώνες, ιερά εδάφη της Θράκης. Για να μπορούμε σήμερα εμείς να ζούμε ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ. Η φετινή επέτειος μας βρίσκει όλους αντιμέτωπους με σοβαρά εμπόδια και περιορισμούς, λόγω της πανδημίας του κορονοϊού. Περιορισμούς που οφείλουμε όλοι να ΣΕΒΑΣΤΟΥΜΕ.

Το γεγονός αυτό δεν μας επιτρέπει αυτή τη στιγμή να τιμήσουμε όπως θα θέλαμε και όπως οφείλουμε τη σημερινή μεγάλη, ιστορική αυτή επέτειο. Είμαι σίγουρος πως η Πολιτεία θα μεριμνήσει για αυτό μόλις το επιτρέψουν οι συνθήκες. Για να ανταποκριθούμε στις νέες προκλήσεις της εποχής και να αναδείξουμε την ιστορία του τόπου μας, το φυσικό κάλλος, τα μνημεία, τον πολιτισμό, τη θρακιώτικη γαστρονομία. Να αναπτύξουμε υποδομές, εμπόριο, επενδύσεις. Να αξιοποιήσουμε τη σημαντική γεωστρατηγική θέση της περιοχής.

Ας μην ξεχνάμε πως η υπεράσπιση της Θράκης απαιτεί και έναν συνεχή αγώνα για ευημερία και ανάπτυξη. Σήμερα οι απανταχού Ξανθιώτισσες και Ξανθιώτες γιορτάζουμε και τιμούμε. Και στέλνουμε μήνυμα ΑΝΥΠΟΧΩΡΗΤΗΣ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑΣ, προς πάσα κατεύθυνση. Προς κάθε έναν που επιβουλεύεται τα συμφέροντα της ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΜΑΣ. Γιορτάζουμε, τιμούμε και δεν ξεχνούμε.

Πάντα ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ 🇬🇷

Παναγιώτης Αμβροσιάδης

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button