Περιφέρεια

Υπογράφηκε από τον Περιφερειάρχη ΑΜΘ Χρήστο Μέτιο και την ανάδοχο ένωση εταιρειών η σύμβαση για τις επίγειεςδράσεις καταπολέμησης κουνουπιών των ετών 2023-2025

Υπογράφηκε στην Κομοτηνή από τον Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Χρήστο Μέτιο και τους νόμιμους εκπροσώπους της αναδόχου ένωσης εταιρειών NOVA GREEN AE, ΝΕΑΡΧΟΥ ΑΝΔΡΕΑΣ-ΝΕΑΡΧΟΥ ΦΟΙΝΙΚΗ Ο.Εκαι BLOUKOS ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΟΛΥΜΑΝΤΙΚΗ, η σύμβαση του έργου για τις επίγειες δράσεις καταπολέμησης κουνουπιών στην Περιφέρεια ΑΜΘ, παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Υγείας κ. Βασίλη Λούρμπα και του Διευθυντή Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας κ. Λουκά Γεωργίου.

Το έργο είναι προϋπολογισμού 3,7 εκατομμυρίων ευρώ, έχει τριετή διάρκεια και αφορά στα έτη 2023, 2024 και 2025. Προβλέπει τη διενέργεια επίγειων παρεμβάσεων προνυμφοκτονίας, ακμαιοκτονίας ULV και υπολειμματικής ακμαιοκτονίας.

Συγκεκριμένα θα πραγματοποιηθούν:

  • Παροχή στις υπηρεσίες της Περιφέρειας γεωχωρικών δεδομένων με τις σημαντικές εστίες αναπαραγωγής των προνυμφών κουνουπιών.
  • Εντοπισμός των πιθανών εστιών ανάπτυξης των προνυμφών κουνουπιών στο αστικό, περιαστικό και αγροτικό περιβάλλον, χαρτογράφησή τους και διενέργεια επίγειων ψεκασμών προνυμφοκτονίας και ακμαιοκτονίας.
  • Παρακολούθηση του πληθυσμού των ακμαίων κουνουπιών και των επιπέδων κυκλοφορίας του ιού του Δυτικού Νείλου σε επιλεγμένες θέσεις στις αστικές περιοχές όπου πραγματοποιούνται δράσεις καταπολέμησης.
  • Ενημέρωση των κατοίκων για τις πραγματοποιούμενες δράσεις και τα αναγκαία μέτρα προστασίας.
  • Εκπόνηση ετήσιας και τελικής έκθεσης πεπραγμένων.

Σε δήλωσή του κατά την υπογραφή της σύμβασης ο κ. Μέτιος ανέφερε:

«Μετά τη σύμβαση για τις εναέριες δράσεις καταπολέμησης κουνουπιών που υπογράψαμε πριν λίγες μέρες, υπογράφουμε σήμερα τη σύμβαση και για τις επίγειες δράσεις καταπολέμησης των ετών 2023-2025, ύψους 3,7 εκατομμυρίων ευρώ.

Διαθέτουμε έτσι συνολικά 12 εκατομμύρια ευρώ για εναέριες και επίγειες δράσεις καταπολέμησης σε βάθος 3 ετών. 12 εκατομμύρια ευρώ για ακόμα πιο εντατικές δράσεις, για ακόμα πιο εντατικούς ελέγχους και για την πληρέστερη ενημέρωση των πολιτών για τους τρόπους προφύλαξής τους.

Κινήσαμε γρήγορα τις διαδικασίες και έχουμε όλες τις απαραίτητες εγκρίσεις του Υπουργείου Υγείας για τα ενδεδειγμένα μέσα καταπολέμησης.

Είναι μια σοβαρή επένδυση που κάνουμε για την προστασία της δημόσιας υγείας, για την ποιότητα ζωής και για την ελκυστικότητα της Περιφέρειάς μας και ευελπιστούμε ότι τα αποτελέσματα θα είναι θετικά.»

 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button