Ειδήσεις

Τα αγαθά κόποις κτώνται. Σπύρος Τερλεμές, άξιος για άλλη μια φορά

Ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα της φετινής Βαλκανικής Ολυμπιάδας Φυσικής.

Την Έλληνική συμμετοχή αποτελούσαν 4 λαμπροί μαθητές:

* Πουλάκης – Στεφανίδης Στέφανος, από το “Ροδίων Παιδεία”, Ρόδος.

* Τερλεμές Σπύρος από τα Σχολεία ΑΞΙΟΝ Ξάνθη.

* Ράπτης Μενέλαος, από το “Φρυγανιώτης”, Θεσσαλονίκη.

* Δημητροπούλου Μελίνα, από το 4ο ΓΕΛ Πύργου. μεταξύ των καλύτερων μαθητών του κόσμου στη Φυσική και Μαθηματικά.

Στον διαγωνισμό συμμετείχαν οι 70 καλύτεροι μαθητές 15 χωρών.

Το Χάλκινο Μετάλλιο (Bronze Medal) κατέκτησε επάξια ο μαθητής της Γ Λυκείου του ΑΞΙΟΝ Σπύρος Τερλεμές από τη Κομοτηνή. Είναι ο 10ος μαθητής στην ιστορία της Ελλάδας που παίρνει μετάλλιο σε διεθνή ολυμπιάδα φυσικής (από το 1967 που έγινε η πρώτη ολυμπιάδα).

“ Μου είναι πραγματικά τόσο δύσκολο να περιγράψω την χαρά και τον ενθουσιασμό μου. Θέλω πρωταρχικά να ευχαριστήσω την Ένωση Ελλήνων Φυσικών για όλη της την συνδρομή στην ανάδειξη της φυσικής στην Ελλάδα. Είναι αναμφίβολα η πιο ενεργή εκπαιδευτική ένωση στην χώρα μας. Την ευχαριστώ τόσο ως μαθητής αλλά και ως λάτρης της φυσικής. Θέλω φυσικά να ευχαριστήσω το σχολείο μου ΑΞΙΟΝ και τους καθηγητές μου. Δεν έχω βρεθεί ποτέ σε καλύτερο εκπαιδευτικό περιβάλλον. Ευχαριστώ ειδικά τους καθηγητές μου Σταύρο Λίτσα (Stavros Litsas), τον κ. Ζήση Μπρούμπη και τον Άγγελο Τετόρο (Aggelos Tetoros) για την αδιάλειπτη βοήθεια τους”, δήλωσε ο ίδιος ο Σπύρος.

“Είναι μία ξεχωριστή περίπτωση όχι απλά αριστούχου μαθητή αλλά αριστούχου προσωπικότητας ! Αυτό έχει αντίκτυπο όχι μόνο στην αριστεία και στις πολλαπλές διακρίσεις που έχει πετύχει στη Φυσική αλλά στα λεγόμενα soft skills που επίσης τον κάνουν να ξεχωρίζει. Στο σημείο αυτό αναφέρουμε ότι πολλοί ίσως είναι οι αριστούχοι αλλά λίγοι από αυτούς ξεχωρίζουν για τα ιδιαίτερα προηγμένα χαρακτηριστικά της προσωπικότητάς τους” εγραψε ο έμπειρος καθ. Φυσικής Κ. Παπαγιαννούλης.

“Σήμερα είναι μέρα γιορτής για τον Σπύρο (το μετάλλιο του εξασφαλίζει την τιμητική καθ’ υπέρβαση εγγραφή σε όποιο τμήμα ελληνικού ΑΕΙ επιθυμεί) και την οικογένεια του. Επειδή είχα τη χαρά να τον γνωρίσω μέσα από τις πολλές δράσεις της Ένωσης Ελλήνων Φυσικών, πρόκειται για ένα απίστευτο μυαλό, με μεγάλη αγάπη για τη Φυσική και τα Μαθηματικά. Οι διακρίσεις του σε διαγωνισμούς είναι ατελείωτες και η δυναμική του πραγματικά μοναδική. Ταυτόχρονα όμως είναι και ένας υπέροχος τύπος που σπάει τα στερεότυπα για τον μαθητή – σπασικλάκι αφού παίζει κιθάρα, τένις, αρθρογραφεί και ταξιδεύει μία ώρα κάθε μέρα για να πάει στο σχολείο του (ΑΞΙΟΝ Ξάνθης) προκειμένου να κατακτήσει την Αριστεία” εγραψε ο Κ. Βουρλιάς Δρ. Διδακτικής Φυσικής – Φυσικός ΕΕΦ.

Οι καθηγητές του στο ΑΞΙΟΝ είναι απλά οι γέφυρες που διαβαίνει ο μαθητής για να χαράξει την πορεία του. Πνεύμα ευθύνης προηγείται της χαράς. Καλή συνέχεια Σπύρο και στο κάθε Σπύρο.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button