“Ο Μάης με τα λούλουδα της πολιτικής”

Λένε πως όταν ο ήλιος σου χαμογελά, αλλάζει η διάθεσή σου και γεμίζεις με αισιοδοξία…. Και όταν μάλιστα πρασινίζει και ανθίζει η φύση τότε τίποτε δε σου χαλά τη διάθεση….

Λένε πως  όταν ο ήλιος σου χαμογελά, αλλάζει η διάθεσή σου και γεμίζεις με αισιοδοξία….


Και όταν μάλιστα πρασινίζει και ανθίζει η φύση τότε τίποτε δε σου χαλά τη διάθεση….


Όπως επίσης και ότι ο πιο αισιόδοξος μήνας του χρόνου είναι ο Μάης γιατί φέρνει την άνοιξη, για αυτό και όλοι σπεύδουν να τον προϋπαντήσουν στους κάμπους και τα βουνά….


Να πιάσουν το Μάη, κόβοντας αγριολούλουδα και πρασινάδες και πλέκοντας το πρωτομαγιάτικο στεφάνι…..


Αυτά βέβαια ισχύουν θεωρητικώς, αλλά και στην από στόμα σε στόμα ελληνική παράδοση που μεταλαμπαδεύεται από γενιά σε γενιά…..


 



Βέβαια στην πράξη όλα εξαρτώνται από τις βουλές του καιρού, αλλά και από τη διάθεση και δη ψυχική των ανθρώπων…..


Έτσι λοιπόν τη φετινή Πρωτομαγιά δεν την χάρηκε ο κόσμος, αλλά ούτε και οι εργαζόμενοι …..


Η βροχή χάλασε τα σχέδια και των συνδικαλιστών-καθότι για αυτούς η 1η Μάη δεν ήταν αργία, αλλά απεργία- αλλά και των οικογενειών της Ξάνθης που ήθελαν να βρεθούν στην εξοχή και να γιορτάσουν τον ερχομό της άνοιξης…..


Μπορεί οι ετοιμασίες που έκαναν να μην πήγαν χαμένες και να γεύτηκαν τα εδέσματα στην τραπεζαρία του σπιτιού τους και όχι οκλαδόν με το τραπεζομάντηλο απλωμένο στο γρασίδι, αλλά στεφάνι δεν έπλεξαν και πολύ περισσότερο τα δόλια τα παιδιά έμειναν κλεισμένα στους τέσσερις τοίχους του σπιτιού….


Ε, δεν ήταν ότι και καλύτερο αυτό που συνέβη στους μικρούς μας φίλους…..


Είναι κρίμα την ημέρα της Πρωτομαγιάς να μένεις στα όρια της τσιμεντούπολης και να μην μπορείς να βρεθείς σε κάποιο βουνό απολαμβάνοντας τις ομορφιές της φύσης, επειδή η βροχή αποφάσισε εκείνη την ημέρα να μας επισκεφθεί…..


 



Με βροχή ή μη, εγώ πάντως το στεφάνι του Μάη του κρέμασα έξω από την πόρτα του σπιτιού μου, ας είναι καλά οι ανθοπώλες……


Όσο για την γκρίνια των παιδιών, ε αυτή τη διασκέδασα πείθοντας τα ότι το Μάη θα τον πιάσουμε μιαν άλλη μέρα του Μαϊου, που θα μας κάνει και ο καιρός την τιμή να μας ζεστάνει κομματάκι και ο ήλιος να λάμπει και όχι να παίζει κρυφτούλι με τα σύννεφα και τη βροχή…..


Θα γιορτάσω την Πρωτομαγιά, έστω και αναδρομικά…..Το πίκ-νικ στη φύση και το στεφάνι του Μάη το έχω ήδη βάλει στην …..προγραμματική μου ατζέντα……


Άλλωστε η υπόσχεση που δίνεις στα παιδιά πρέπει πάντα να γίνεται πράξη……


Όσο για το άλλο κομμάτι της Πρωτομαγιάς, αυτό το συνδικαλιστικό, ε η βροχή μπορεί να το αποδυνάμωσε, αλλά δεν το ματαίωσε…..


Η απεργιακή συγκέντρωση έλαβε χώρα στο Εργατικό Κέντρο της Ξάνθης με τα γνωστά πάντα πρόσωπα να δίνουν το παρόν….


Οι συνδικαλιστές, η διοίκηση του Εργατικού Κέντρου, λίγοι εργαζόμενοι και κάποιοι εκπρόσωποι φορέων και αρχών, μεταξύ των οποίων και ο Βουλευτής Ξάνθης του ΠΑΣΟΚ, Παναγιώτης Σγουρίδης……


Μπορεί η εκδήλωση να έγινε, όμως η εικόνα που αντίκρισε κανείς από τη συμμετοχή των εργαζομένων προκαλεί θλίψη με δεδομένο τη δύσκολη περίοδο που διέρχονται και τους κινδύνους που καραδοκούν με την καταστρατήγηση των εργασιακών κεκτημένων…..  


Με ήλιο ή βροχή, ολοένα και λιγότεροι εργαζόμενοι και γενικά κόσμος τιμά την Εργατική Πρωτομαγιά …..


 



Και μέχρι να πεις τρία, πάει και η πρώτη του Μάη και σήμερα αισίως φτάσαμε στην πέμπτη ημέρα του….


Τα λουλούδια στις γλάστρες και τα παρτέρια έχουν ανθήσει και μοσχοβολούν ευωδιές…..


Σε κάποιους άλλους όμως χώρους, όπως για παράδειγμα στα βουλευτικά έδρανα, εκεί κάποια πολιτικά λουλούδια νιώθουν κουρασμένα και δείχνουν μαραμένα…..


Πονοκεφάλιασαν μερόνυχτα ολόκληρα για την κατά συνείδηση ψήφο για την υπόθεση Παυλίδη….


Το αν ακολούθησαν τη συνείδησή τους ή εντολές άνωθεν δεν το γνωρίζω, καθότι εγώ παρέδωσα τα “γραπτά” πολύ πριν από την ώρα της κρίσιμης ψηφοφορίας στη Βουλή…..


Αν παρέμεινε στη θέση του ο Παυλίδης, αν παραπέμφθηκε στην Προανακριτική, αν υπήρξαν και λευκά πέρα από τα μαύρα των κομμάτων της Αντιπολίτευσης, να με συγχωράτε δεν έμεινα ξαγρύπνησα για να μάθω…..


Και σήμερα μέρα είναι…..


Όποια εξέλιξη και αν είχαμε, γεγονός είναι πως τα πολιτικά λουλούδια του Μάη φέτος θα έχουν την τιμητική τους γιατί θα είναι πολλά αυτά που θα δώσουν την μάχη για να μπουν σε κάποιο ανθοδοχείο-ψηφοδέλτιο εννοείται- καθώς έρχονται Ευρωεκλογές και να υπήρξε και κάποια απρόοπτη εξέλιξη στην ψηφοφορία για την υπόθεση Παυλίδη, τότε υπολογίστε τα ανθοδοχεία εις διπλούν για κάθε κόμμα, καθότι θα μιλάμε πια και για διπλή κάλπη…..


Πάντως πολιτικά λουλούδια υπάρχουν αρκετά για να γεμίσουν τα “βάζα”…..

Σχετικά Άρθρα

Back to top button