Περιφέρεια ΑΜΘ: Στην ευλογιά των ζώων την ανικανότητα της διοίκησης Γιαννακίδη την πληρώνουν οι κτηνοτρόφοι και … οι υπάλληλοι !!!

Μετά τις νεότερες αρνητικές εξελίξεις στο θέμα της ευλογιάς στα αιγοπρόβατα , ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης στο ΠΣ, πρώην νομάρχης Ξάνθης,  Γιώργος Παυλίδης σχολίασε:

Μετά τις νεότερες αρνητικές εξελίξεις στο θέμα της ευλογιάς στα αιγοπρόβατα , ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης στο ΠΣ, πρώην νομάρχης Ξάνθης,  Γιώργος Παυλίδης σχολίασε:

« Η κτηνοτροφία μας  κινδυνεύει ! Η επικίνδυνη ασθένεια της ευλογιάς στα ζώα, αποτελεί κατάσταση έκτακτης ανάγκης.  Με κάθε τρόπο πρέπει να προστατευθεί το ζωικό κεφάλαιο των  600.000 αιγοπροβάτων της Περιφέρειάς μας. Είναι από τα σημεία που ακόμη παράγουν.Τα μέτρα που έπρεπε δεν ελήφθησαν εγκαίρως από την Περιφέρεια , ούτε στα σύνορα με την Τουρκία, ούτε στα όρια των επιτηρούμενων περιοχών, ούτε στα όρια του Νομού Έβρου.

 Η επέκταση της νόσου δεν έγινε τυχαία. Χαρακτηριστικό είναι ότι  η αντιμετώπισή της επαφίεται στην φιλοτιμία, στην χωρίς αμοιβή εργασία και στις με δαπάνες τους μετακινήσεις των κτηνιάτρων!!! Ούτε όσα οχήματα χρειάζονται για να κινηθούν δεν έχουν, δεν τους τα παραχωρούν, παρότι για φιέστες υπάρχει περίσεια κινήσεως.!  Επαινούμε τους κτηνιάτρους, ως παράταξη για την ανιδιοτελή προσπάθειά τους, αλλά οι αντοχές τους και το φιλότιμο έχουν όρια !

Επιβάλλεται   το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και ο Υπουργός να μεριμνήσουν για να καταβληθεί πάραυτα το υποχρεωτικό ποσό των 10 ευρώ για καθένα από τα χιλιάδες έγκλειστα ζώα και ταυτόχρονα να επισπευσθεί η πλήρης αποζημίωση των κτηνοτρόφων για κάθε ζώο που θανατώθηκε ή θα θανατωθεί, στην οποία πρέπει να συμπεριληφθεί και η απώλεια των εσόδων έως την πληρωμή της.

Ήδη στην Περιφέρεια ΑΜΘ η κατάσταση είναι ανεξέλεγκτη ως προς τις συνεχείς επεκτάσεις της ευλογιάς. Την ίδια στιγμή η πολιτική ηγεσία της Περιφέρειας,  παριστάνει τον Πόντιο Πιλάτο, φορτώνοντας τα πάντα στους υπηρεσιακούς παράγοντες. Για πολλοστή φορά διαπιστώνουμε, όμως, ότι την ανικανότητα και τα αργά αντανακλαστικά της απερχόμενης διοίκησης Γιαννακίδη  τα πληρώνει η κοινωνία μας και τώρα οι κτηνοτρόφοι μας ».

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button