Ειδήσεις

Τέλος Οκτωβρίου στην κυκλοφορία η παράκαμψη Ξάνθης

Oλες οι εργασίες στην παράκαμψη Ξάνθης εκτελούνται σύμφωνα με το εγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα και αναμένεται να ολοκληρωθούν στο τέλος Οκτωβρίου, οπότε και η οδός θα αποδοθεί στην κυκλοφορία, μας ενημερώνει ο αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης κ. Ευφραιμίδης. Συγκεκριμένα:

Το έργο «ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΒΡΑΧΥΠΡΟΘΕΣΜΩΝ ΕΠΕΜΒΑΣΕΩΝ ΒΕΛΤΙΩΣΗΣ ΕΠΙΠΕΔΟΥ ΟΔΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΟΔΟΥ Νο 2 ΕΝΤΟΣ ΤΩΝ ΟΡΙΩΝ ΤΟΥ Ν. ΞΑΝΘΗΣ» είναι εκτιμώμενης αξίας σύμβασης 6.458.963,99€ (συμπεριλαμβάνεται ΦΠΑ) και σύμφωνα με τη σχετική Απόφαση του Περιφερειάρχη ΑΜΘ έχει ενταχθεί προς χρηματοδότηση στο επιχειρησιακό πρόγραμμα «Ανατολική Μακεδονία Θράκη 2014-2020» με κωδικό MIS 5044929.

Το φυσικό αντικείμενο του έργου βασίζεται σε μελέτη της Εγνατία Οδός Α.Ε. και αφορά την υλοποίηση εν γένει εργασιών βραχυπρόθεσμου χαρακτήρα και ειδικότερα:

  • συμπλήρωσης-ανακατασκευής της υποδομής (ασφαλτοστρώσεις, ερείσματα, καθαρισμοί από βλάστηση, κλπ)
  • αναβάθμισης-αντικατάστασης του εξοπλισμού της οδού (πινακίδες σήμανσης, διαγράμμιση, στηθαία ασφαλείας, κλπ) σε συνολικά τρία (3) διακριτά τμήματα της Εθνικής Οδού 2 με άμεσο στόχο την βελτίωση του επιπέδου παρεχόμενης ασφάλειας στους χρήστες της οδού.Τα 3 αυτά τμήματα είναι σύμφωνα με τον ακόλουθο πίνακα:

Σύμφωνα με την υπ ́αριθμ. πρωτ. 119091/24.06.2021 Έγκριση της ΔΙ.ΠΕ.ΧΩ.Σ./ΑΜΘ, έχει εγκριθεί η μελέτη κυκλοφοριακών ρυθμίσεων και εργοταξιακής σήμανσης για το σύνολο του έργου. Ειδικά για την παράκαμψη Ξάνθης, προβλέπεται ότι οι εργασίες θα πραγματοποιηθούν έπειτα από τον πλήρη αποκλεισμό της κυκλοφορίας των οχημάτων και τη διοχέτευση αυτών στο οδικό δίκτυο του Δ. Ξάνθης.

Σχετικά, έχει χορηγηθεί η σύμφωνη γνώμη του Δήμου σύμφωνα με την υπ’ αριθμ. 83/2021 Απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ξάνθης.

Ζητούμε την κατανόηση των πολιτών και θέλουμε να αναφέρουμε ότι όλες οι εργασίες στην παράκαμψη Ξάνθης εκτελούνται σύμφωνα με το εγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα και αναμένεται να ολοκληρωθούν στο τέλος Οκτωβρίου, οπότε και η οδός θα αποδοθεί στην κυκλοφορία.

 

 

 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button