Το τρίτο μάτι

7 Οκτωβρίου-7 Νοεμβρίου…..
Ξεκίνησε πια η αντίστροφη μέτρηση για την ημέρα που θα στηθούν οι κάλπες για τις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές, καθώς πλέον και επισήμως έχουμε εισέλθει σε προεκλογική περίοδο.
Τριάντα και μια ημέρες για την 7η Νοεμβρίου, ημέρα διενέργειας των εκλογών στον πρώτο και δεύτερο βαθμό αυτοδιοίκησης και οι υποψήφιοι βρίσκονται επί ποδός για την επίσημη παρουσίαση των συνδυασμών τους.

7 Οκτωβρίου-7 Νοεμβρίου…..


Ξεκίνησε πια η αντίστροφη μέτρηση για την ημέρα που θα στηθούν οι κάλπες για τις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές, καθώς πλέον και επισήμως έχουμε εισέλθει σε προεκλογική περίοδο.


Τριάντα και μια ημέρες για την 7η Νοεμβρίου, ημέρα διενέργειας των εκλογών στον πρώτο και δεύτερο βαθμό αυτοδιοίκησης και οι υποψήφιοι βρίσκονται επί ποδός για την επίσημη παρουσίαση των συνδυασμών τους.


Αυτή την Κυριακή αναμένεται η επίσημη παρουσίαση του ψηφοδελτίου του υποψηφίου Περιφερειαρχή Α.Μ-Θ, Γιώργου Παυλίδη και θα ακολουθήσουν φυσικά και οι υπόλοιποι.


Όσο για τις επισκέψεις και ομιλίες των υποψηφίων περιφερειαρχών και δημάρχων και αυτές θα γίνονται όλο και πιο συχνές με τους υποψηφίους να δίνουν αγώνα δρόμου για να είναι μέσα στα προβλεπόμενα του προγράμματός τους.


Το ζήτημα είναι αν θα βρίσκουν ανταπόκριση και από τους κατοίκους των περιοχών και οικισμών που θα επισκέπτονται, αν θα υπάρχει κοινό για να τους ακούει με τη δέουσα προσοχή και όχι να προσποιείται πως τους ακούει.


 


Ικανοποιητική η συμμετοχή στην απεργία …


Οι δημόσιοι υπάλληλοι της Ξάνθης απέργησαν χθες εκφράζοντας την αντίθεσή τους για άλλη μια φορά στο Ασφαλιστικό, στις αλλαγές στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη τους, αλλά και στο ενιαίο μισθολόγιο που προωθεί η κυβέρνηση.


Το Νομαρχιακό Τμήμα Ξάνθης της ΑΔΕΔΥ συμμετείχε δυναμικά  στη χθεσινή 24ωρη πανελλαδική απεργία με συγκέντρωση που πραγματοποίησε μπροστά από τη νομαρχία.


Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Νομαρχιακού Τμήματος της ΑΔΕΔΥ, Μπάμπη Ευστρατίου η απεργία των δημοσίων υπαλλήλων της Ξάνθης κυμάνθηκε κατά μέσο όρο στο 25%-30%. Η συμμετοχή των εργαζομένων στην απεργία διακυμάνθηκε από υπηρεσία σε υπηρεσία. Μάλιστα σε κάποιους φορείς ξεπέρασε και το 90%, όπως για παράδειγμα στο υποκατάστημα του ΙΚΑ Ξάνθης, όπου από τους 30 μόνιμους διοικητικούς υπαλλήλους οι 27 απέργησαν.


Η συμμετοχή των εργαζομένων σε αυτή την απεργία ήταν καλύτερη από τις προηγούμενες φορές, παρόλο που η οικονομική κατάσταση των περισσοτέρων τώρα είναι πιο δύσκολη από ότι πριν και όπως φαίνεται αυτό δεν επηρέασε την απόφασή τους να συμμετέχουν στην απεργία.


Πάντως, όπως μας δήλωσε ο πρόεδρος του Νομαρχιακού Τμήματος Ξάνθης της ΑΔΕΔΥ, Μπάμπης Ευστρατίου τα πράγματα για τους δημοσίους υπαλλήλους διαφαίνονται ακόμη πιο ζοφερά καθώς επίκειται και νέα περικοπή στους μισθούς και τις συντάξεις για αυτό και περιμένει αναβρασμό των εργαζομένων μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα.


Μετά τις εκλογές  η κυβέρνηση θα επιβάλλει και νέα χαράτσια, όπως σημείωσε χαρακτηριστικά.


 


Λύση ανάγκης ή λύση σωτηρίας;….   


Μετά κόπων και βασάνων η Ν.Δ. εξασφάλισε το δικό της υποψήφιο για το Δήμο Αβδήρων. Ένα άτομο που πέρασε από το χώρο του ΠΑΣΟΚ, καθώς εκλέχθηκε κατά το παρελθόν δημοτικός σύμβουλος Βιστωνίδας με τον Βασίλη Τσολακίδη, ακολούθως επανεκλέγεται δημοτικός σύμβουλος, αυτή τη φορά με τη Ν.Δ., αφού κατεβαίνει στο συνδυασμό του νυν δημάρχου Βιστωνίδας Νίκου Ζλάτκου, ο οποίος και τον χρήζει αντιδήμαρχο. Ο λόγος φυσικά για τον Σπύρο Χαλκίδη, ο οποίος έχει πολλές συμπάθειες και από το χώρο του ΛΑΟΣ.


Ένα πρόσωπο, που για πολλούς θεωρείται άουτ σάιντερ, που καλείται να βγάλει ασπροπρόσωπη τη Ν.Δ. αλλά και τη ΝΟΔΕ Ξάνθης και να ενώσει τους ψηφοφόρους της Νέας Δημοκρατίας στον καλλικρατικό πλέον Δήμο Αβδήρων.


Το βέβαιο είναι πως μετά τις πρώτες αντιδράσεις και σχόλια, ο Σπύρος Χαλκίδης θα στηριχθεί από τη βάση της Ν.Δ. και θα βοηθηθεί για τη συγκρότηση του συνδυασμού, καθώς ο χρόνος πιέζει πολύ προκειμένου να προετοιμαστούν για μια αξιοπρεπή συμμετοχή και έναν πράγματι δύσκολο προεκλογικό αγώνα.


Αρκετοί χαρακτηρίζουν την επιλογή του προσώπου του ως υποψηφίου, ως λύση ανάγκης. Την απάντηση θα δώσει η κάλπη.


Από την άλλη υπάρχει και η άποψη ότι η επιλογή του Σπύρου Χάλκιδη να κατέβει απέναντι στο Βασίλη Τσολακίδη είναι λύση σωτηρίας, στην περίπτωση που κατέβει τελικά ανεξάρτητος μειονοτικός συνδυασμός στο Δήμο Αβδήρων. Και εδώ την απάντηση θα τη δώσει η κάλπη.


Όπως και να έχει, το ζήτημα είναι ότι πλέον και η βάση της Νέας Δημοκρατίας στο Δήμο Αβδήρων-Σελέρου-Βιτσωνίδας-Αβδήρων- έχει το δικό της υποψήφιο και θα μπορεί πλέον να εκφραστεί με την ψήφο της και όχι να απέχει από τις εκλογικές διαδικασίες  της 7ης Νοεμβρίου.


 


Εκπλήξεις από τον Εμπορικό Σύλλογο Ξάνθης….


Με πυρετώδεις ρυθμούς προετοιμάζεται ο Εμπορικός Σύλλογος Ξάνθης για την εκδήλωση που προετοιμάζει στις 29 Οκτωβρίου για τον εορτασμό των εκατό χρόνων λειτουργίας της Εμπορικής Λέσχης.


Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει πολλές εκπλήξεις , ενώ θα στείλει και τα ανάλογα μηνύματα  τόσο προς τις αρχές και φορείς, όσο και προς τον εμπορικό κόσμο της Ξάνθης για τις δύσκολες ημέρες που διανύει η Ξανθιώτικη αγορά και οι καταναλωτές της.


Σύμφωνα με πληροφορίες, μεταξύ άλλων θα προσφερθούν παραδοσιακά εδέσματα και κρασιά από ντόπιους παραγωγούς, ενώ την μουσική επιμέλεια της εκδήλωσης θα έχει η Φιλαρμονική του Δήμου Ξάνθης.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button