«Mέσα τα κεφάλια….»

Όχι βέβαια πως τώρα οι περισσότεροι τα είχαμε και έξω ή πάνω-αλήθεια πώς είναι η έκφραση μέσα ή κάτω;-….
Τέλος πάντων, από Δευτέρα και οι τελευταίοι κατεργαρέοι θα πάνε στους μπάκους τους για αυτό και τούτο το Σαββατοκύριακό σημειολογικά μας οδηγεί στο τέλος της θερινής περιόδου και όλων αυτών που τη συνόδευαν…..

Όχι βέβαια πως τώρα οι περισσότεροι τα είχαμε και έξω ή πάνω-αλήθεια πώς είναι η έκφραση μέσα ή κάτω;-….


Τέλος πάντων, από Δευτέρα και οι τελευταίοι κατεργαρέοι θα πάνε στους μπάκους τους για αυτό και τούτο το Σαββατοκύριακό σημειολογικά μας οδηγεί στο τέλος της θερινής περιόδου και όλων αυτών που τη συνόδευαν…..


Και για τους Ξανθιώτες ένα παρά πάνω με τη λήξη των Γιορτών Παλιάς Πόλης…..


Συνειρμικά αυτό το διήμερο μας υπενθυμίζει ότι από Δευτέρα τέλος οι γιορτές και τα πανηγύρια και σηκώνουμε τα μανίκια ψηλά για να πιάσουμε δουλειά…..


Ξεκινά  η νέα σχολική χρονιά και μαζί και τα έξοδα, που για λίγο και αυτά μας έκαναν τη χάρη να πάνε τρίμηνες διακοπές…..


 


Ξέρετε, με το που έφτασε Παρασκευή, αμέσως άλλαξε και η όλη διάθεση στο σπίτι…..


Τα παιδιά  μελαγχολικά που από τη Δευτέρα ανοίγουν τα σχολεία και ξεκινά και πάλι το φορτωμένο τους πρόγραμμα….


Μπορεί να αγαπούν το σχολείο και τη ζωή μέσα σε αυτό, αλλά όπως και να το κάνουμε χάνουν την ξεγνοιασιά και το παιχνίδι……


Η ζωή τους ξαναγίνεται «ρομποτική» …..


Όσο για μένα,  με τέτοιο φόβο που έχω πάρει από το ραβδί της Τρόικα και τα ήξεις-αφίξεις της κυβέρνησης, αλλά πολύ περισσότερο με  αυτά που μπαίνουν στο πορτοφόλι μου, αυτές τις μέρες βρίσκομαι σε βαθιά περισυλλογή…..


Καταρτίζω τον οικογενειακό προϋπολογισμό και βρίσκομαι σε συνεχείς διαβουλεύσεις  με τα μέλη της φαμίλιας μου για τα μέτρα λιτότητας που θα πρέπει να εφαρμόσουμε ενόψει του χειμώνα και της αύξησης των εξόδων μας με την ταυτόχρονη μείωση των εσόδων μας…..


 


Α, ρε Γιώργο με τις περικοπές σου στους μισθούς και τις αυξήσεις σου στο ΦΠΑ…


Με σχεδόν μειωμένο κατά 30% το οικογενειακό μας εισόδημα-με όλες τις ανατιμήσεις στην αγορά και στα τιμολόγια των ΔΕΚΟ-θα πρέπει εγώ να καλύψω τις υποχρεώσεις μου σε λογαριασμούς φροντιστηρίων και λοιπών δραστηριοτήτων των παιδιών μου ή να επιλέξω τι θα κρατήσω και τι θα κόψω…..


Προχθές έρχεται η κόρη μου, η οποία σημειωτέο πάει Αγγλικά, Πληροφορική και μπαλέτο και μου ανακοινώνει χωρίς να σηκώνει καμία αντίρρηση « μαμά, θα γραφτώ και στο μοντέρνο, αλλά και στη μουσική, θέλω να μάθω πιάνω και κιθάρα»….


Άντε τώρα να τις εξηγήσεις, ότι «ξέρεις κοριτσάκι μου εγώ είχα σκοπό να σου κόψω τα επιπλέον, αυτά που θεωρούνται πολυτέλεια, π.χ. το μπαλέτο-εδώ σε λίγο με την αύξηση του ΦΠΑ από 11% σε 23% σε πολλά είδη διατροφής και το κρέας θα θεωρείται πολυτέλεια- και ότι θα πρέπει να κάνουμε οικονομία γιατί ποτέ δεν ξέρεις τι σου ξημερώνει….»….


 


Ακόμη δεν μπορώ να καταλάβω πώς από τη μια μέρα στην άλλη βρεθήκαμε χωρίς να θέλουμε χρεοκοπημένοι…..


Με το μολύβι και το χαρτί κάθε μας κίνηση για να μην πέσει έξω ο οικογενειακός προϋπολογισμός και οι πολιτικοί μας , μας βούλιαξαν ως χώρα, αλλά και ατομικά  τον καθένα…..


Ε, ρε γλέντια….από πέρσι μιλάμε για κοινωνική έκρηξη και πολύ φοβάμαι ότι αυτή βρίσκεται προ των πυλών και όχι μόνο της 75ης ΔΕΘ….


Για αυτό σας γραφώ, αυτό το Σαββατοκύριακο πρέπει να πάρω τις κρίσιμες αποφάσεις μου για τα του οικογενειακού προϋπολογισμού…..


Θα στείλω την κόρη στη μουσική, θα κόψω τη συνδρομητική τηλεόραση, θα αυξήσω το χαρτζιλίκι στο γιο που πλέον πάει στην Γ΄ Γυμνασίου και  γενικά θα αποφασίσω λιτότητα στη λιτότητα…..;


-«Καλά, ρε μάνα τι μονολογείς….; Τι πονοκεφαλιάζεις  και ταλαιπωρείς και μας….Κάνε ότι κάνει και ο πρωθυπουργός….μείνε στις θεωρίες και όχι στις πράξεις….Δεν τον είδες, από τη μια μιλά για περικοπές και από την άλλη όχι μόνο αύξησε τα μέλη της κυβέρνησης, αλλά τα κουβάλησε και όλα στη Θεσσαλονίκη και στη ΔΕΘ και παρακαλώ σε ξενοδοχεία Α΄ κατηγορίας και όχι Β΄ και Γ΄…Έτσι θα σώσουμε τη χώρα….;  Έτσι δίνουμε το καλό παράδειγμα στο λαό…..;»….


-Τι να σου που γιε μου, δίκαιο έχεις, αλλά άλλο ο Γιώργος και άλλο η Δέσποινα, για αυτό μου μη ζητάς αύξηση στο εβδομαδιάτικό σου τώρα που ανοίγουν τα σχολεία…..


 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button