Ειδήσεις

ΤΕΛΙΚΑ ΚΕΡΔΙΣΑΜΕ ΤΗ ΜΑΧΗ ΓΙΑ ΤΟ ΑΥΤΟΝΌΗΤΟ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΑΣΦΑΛΕΙΣ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΧΩΡΙΣ ΑΔΕΣΠΟΤΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΝΟΜΟ

Ύστερα από αγώνες δεκαετίας, αμέσως δηλαδή μετά την ψήφιση του απαράδεκτου Νόμου 4039/12, επιτέλους νίκησε η απλή λογική. Το αυτονόητο!

Ψηφίστηκε την Τετάρτη15/9/21 ο νέος Νόμος που προβλέπει:

-Κανένα σκυλί αδέσποτο πεταμένο στους δρόμους.

-Όλα τα αδέσποτα σκυλιά και γάτες, σε μεγάλα ελεύθερα (χωρίς κλουβιά) καταφύγια ευζωίας, με την ευθύνη πλέον των Δήμων ,(καθώς μεχρι σήμερα δεν ειχαν το δικαίωμα να κρατουν τα αδέσποτα σε καταφύγια).

-Παιδιά και μεγάλοι, θα μπορούν επιτέλους να περπατούν στις πόλεις και στην ύπαιθρο χωρίς φόβο μήπως πατήσουν σε περιττώματα σκυλιών, μήπως τους ορμήσουν σκυλιά ή μήπως τους κατασπαράξει κάποια αγέλη και χάσουν ακόμα και τη ζωή τους( περίπτωση Μαραθωνοδρόμου στη Θεσσαλονίκη, Αγγλίδας στην Κομοτηνή).

Όταν ιδιαίτερα πριν δύο χρόνια, η μικρή και άγνωστη “Φιλανθρωπική-Φιλοζωική Ομάδα Δράσης Ξάνθης” και εγώ προσωπικά ξεκίνησα, μετά την ανάληψη της Κυβέρνησης από τη Νέα Δημοκρατία και τον Κυριάκο Μητσοτάκη,

-Μιά συνεχή προσπάθεια με χιλιάδες προσωπικές εργατοώρες,

-Με συνεχή επικοινωνία και πιέσεις μου, προς τον ίδιο τον Πρωθυπουργό, στον οποίον έστειλα 7 επιστολές και με τον οποίον συναντήθηκα δύο φορές και του έδωσα στο χέρι σχετικά υπομνήματα,

-Μέ όλους τους αρμόδιους υπουργούς Λιβάνιο, Πέτσα,Βορίδη Γεραπετρίτη κλπ,στους οποίους επίσης έστειλα επιστολές, έκανα δεκάδες τηλεφωνήματα και συναντήθηκα προσωπικά.

-Μέ την ΚΕΔΕ και όλους τους Δήμους της χώρας (Δημάρχους, υπεύθυνους για τα αδέσποτα Αντιδημάρχους).Ιδιαίτερα με τους αυτοδιοικητικούς είχα καθημερινή συνεργασία σε όλα τα επίπεδα, από τον Πρόεδρο, τούς Δημάρχους αλλά και με όλους σχεδόν τους αρμόδιους Αντιδημάρχους, με τους οποίους οργάνωσα Πανελλαδική διαδικτυακή Ημερίδα, το ψήφισμα της οποίας εστάλει στον Πρωθυπουργό και την Κυβέρνηση, καθώς αυτοί θα καλούνταν να εφαρμόσουν το νέο νόμο,

-Με όλους τους Βουλευτές με πολλούς από τους οποίους ειχα πολύ γόνιμη και ουσιαστική συνεργασία και βοήθεια.

-Με όλα τα κανάλια, ραδιόφωνα κλπ.

Κανείς φίλος δεν πίστευε, ότι θα κερδίζαμε τη μάχη για το αυτονόητο!

Παρά την προεκλογική υπόσχεση του ίδιου του Μητσοτάκη. Όλοι πίστευαν ότι το εγχείρημα θα ναυαγούσε όπως έγινε και επί ΣΥΡΙΖΑ με τον Τσίπρα, που απέλυσε τον Τσιρώνη.

Πράγματι οι Λεστρηγόνες και οι Κύκλωπες πολλοί, στον καθημερινό μας αγώνα για το αυτονόητο:

-”Φιλοζωικές”- φιλόσκυλες με τεράστια επιρροή στις Κυβερνήσεις ,τους υπουργούς και τα ΜΜΕ, που για περίεργους, ύποπτους πλην ευνόητους λόγους, ήθελαν σώνει και καλά τα αδέσποτα πεταμένα μέσα στους δρόμους της πόλης και όχι λέει, να είναι (σε εγκλεισμό σε καταφύγια ευζωίας).Λες και τα σκυλιά που έχουν αυτές στα δικά τους καταφύγια δεν είναι σε εγκλεισμό. Τώρα πως ένα σκυλί πεταμένο στο δρόμο, μπορεί να είναι ευτυχισμένο, χωρίς φαί, χωρίς νερό, χωρίς περίθαλψη, με κίνδυνο από τα αυτοκίνητα και τίς φόλες, μόνον οι ύποπτες “φιλόζωες” μπορεί να το αντιλαμβάνονται.

-Υπουργοί που φοβόταν μην εκπαραθυρωθούν, αν έρθουν σε κόντρα με τις “φιλοζωικές” (Είχαν εξάλλου το παράδειγμα του Τσιρώνη, που ο τρομαγμένος Τσίπρας εκπαραθύρωσε εν μία νυκτί, για να μην έρθει σε κόντρα με τις “φιλοζωικές”).

-Δήμαρχοι που έτρεμαν να αναλάβουν τις ευθύνες τους, για ενεργή συμμετοχή στη διαχείριση των αδέσποτων σε καταφύγια τους. Που έτρεμαν το κόστος το οικονομικό,(Να σημειώσω ότι το Υπουργείο Εσωτερικών δίνει σήμερα περι τα 80 εκατ.(40 απο το πρόγραμμα Φιλόδημος και 40 με το νέο νόμο) για τις αρχικές δαπάνες κατασκευής και υποδομών και προβλέπει επίσης για ετήσιες δαπάνες επιχορήγηση 15 εκατ.ευρώ, όταν μέχρι σήμερα όλοι οι Δήμοι της χώρας μαζί, έπαιρναν μόλις 600 χιλ ευρώ το χρόνο.

Έτρεμαν τις ύποπτες ΄΄φιλοζωικές΄΄, που μονίμως τους είχαν κακώς στο στόχαστρο ως αντιφιλόζωους.

Όμως η υπομονή και η επιμονή μου, που πολλοί φίλοι και συμπολίτες μου παρεξήγησαν και μου κόλλησαν και ανάλογη ταμπέλα, μας οδήγησαν στην Ιθάκη μας.

Και λέω Ιθάκη μας, γιατί από προσωπική μου έρευνα με ερωτηματολόγια και συνεντεύξεις σε στατιστικό δείγμα 460 συμπολιτών μας Ξανθιωτών και όχι μόνο, ούτε ένας βρέθηκε να μου πει, ότι θέλει τα ζώα αδέσποτα μέσα στις πόλεις. Όλοι ήθελαν τα αδέσποτα να πάνε σε μεγάλα ελεύθερα καταφύγια ευζωίας.

Και αυτό ήταν το τεράστιο- ακλόνητο επιχείρημά μας, που μας έδινε τη δύναμη.

Ότι δηλαδή το 99,9% του Ελληνικού Λαού θέλει:

Κανένα αδέσποτο πεταμένο στους δρόμους.

Όλα τα αδέσποτα σε μεγάλα ελεύθερα( χωρίς κλουβιά) καταφύγια.

Παιδιά και πολίτες ασφαλείς σε πόλεις χωρίς αδέσποτα, χωρίς περιττώματα, χωρίς επιθέσεις και δαγκώματα, χωρίς αγέλες που μπορεί να σκοτώσουν.

Τελικά ο ορθολογισμός, το θάρρος του Πρωθυπουργού και το χρέος προς το 99,9% του Ελληνικού Λαού επικράτησαν.

Ο Πρωθυπουργός και η Κυβέρνηση έφεραν και ψηφίστηκε από την Βουλή των Ελλήνων, ο νέος πλέον Νόμος “για τα ζώα συντροφιάς”, δίνοντας έτσι ένα οριστικό τέλος στον μεσαίωνα των πεταμένων στο δρόμο δύσμοιρων αδέσποτων.

Τέλος στην ανασφάλεια των πολιτών, που πλέον θα μπορούν να περπατούν χωρίς φόβο παντού στην Ελληνική επικράτεια.

Τέλος στα δύσμοιρα πεταμένα στους δρόμους αδέσποτα, που πλέον θα πάνε σε καταφύγια ευζωίας.

Το ηθικό δίδαγμα: Πολλά μπορούν να διορθωθούν, αν παλέψουμε με πάθος ,επιμονή και υπομονή.

Ο δικός μας στέφανος, η ικανοποίηση, ότι δεν δείλιασα, δεν κιότεψα, παρά τις παραινέσεις των φίλων μου.” βρε παράτα τα, μην είσαι αιθεροβάμων, δεν μπορείς εσύ να ανατρέψεις το κατεστημένο”.

Και όμως τελικά κερδίσαμε όλοι!

Κέρδισε η Ελλάδα που επιτέλους μπαίνει στο club των πολιτισμένων βορειοευρωπαικών Κρατών.

Κέρδισε επιτέλους και στην Ελλάδα το αυτονόητο!!

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Πρωθυπουργό και σ¨ όλους όσους συντάχθηκαν με το αυτονόητο, πράγμα όχι πάντα δεδομένο..

Για την “Φιλανθρωπική -Φιλοζωική Ομαδα Δράσης Ξάνθης”

Ο Πρόεδρος

Κομνηνός Γιώργος οικονομολόγος

 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button