Το τρίτο μάτι

*Σήμερα και ώρα 13:00, ο νομάρχης Ξάνθης κάλσε τους εκπροσώπους των τοπικών μέσων ενημέρωσης να επισκεφθούνε από κοινού την επαρχιακή οδό, από την διασταύρωση με την Εθνική οδό στο ύψος της Λεύκης μέχρι και το Δέκαρχο, που με διαδοχικές εργολαβίες έχει ανακατασκευαστεί στο σύνολό του και πλέον στην θέση ενός επικίνδυνου δρόμου υπάρχει μια σύγχρονη επαρχιακή οδός. Ο δρόμος από σήμερα παραδίδεται συνολικά στους πολίτες του Νομού.

*Σήμερα και ώρα 13:00, ο νομάρχης Ξάνθης κάλσε τους εκπροσώπους των τοπικών μέσων ενημέρωσης να επισκεφθούνε από κοινού την επαρχιακή οδό, από την διασταύρωση με την Εθνική οδό στο ύψος της Λεύκης μέχρι και το Δέκαρχο, που με διαδοχικές εργολαβίες έχει ανακατασκευαστεί στο σύνολό του και πλέον στην θέση ενός επικίνδυνου δρόμου υπάρχει μια σύγχρονη επαρχιακή οδός.


Ο δρόμος από σήμερα παραδίδεται συνολικά στους πολίτες του Νομού.


 



*Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος (5 Ιουνίου), ο Δήμος Ξάνθης θα μοιράσει δενδρύλια στην Κεντρική Πλατεία στις 10.00 π.μ. για να γίνει ακόμα πιο πράσινη η πόλη μας. Στις 10.30 π.μ. σε συνεργασία με την Περιβαλλοντική Ομάδα του 5ου Δημοτικού Σχολείου θα φροντίσει δενδράκια που φυτεύτηκαν μαζί με τα παιδιά σε Δημοτικό χώρο, που βρίσκεται επί της οδού Σάρδεων, στην αρχή της οδού Βλαχοπούλου, με σκοπό την ανάπτυξη περιβαλλοντικής συνείδησης.


Στις 11.00 π.μ. θα γίνει καθαρισμός του περιαστικού δάσους σε συνεργασία με την ομάδα εργασίας του ΚΑΠΗ του Δήμου Ξάνθης, του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας και του Σώματος Ελληνίδων Οδηγών.


 


*Tην  Πέμπτη  05  Ιουνίου 2008, από 10 00 έως 14 00Ω,  κλιμάκιο στρατιωτικών ιατρών, αποτελούμενο από Ορθοπεδικό, Χειρουργό και Ωτορινολαρυγγολόγο, συνοδευόμενο από ανάλογο νοσηλευτικό προσωπικό και μέσα, θα βρίσκεται στο Κέντρο Υγείας ΕΧΙΝΟΥ, για δωρεάν υγειονομικές εξετάσεις των κατοίκων.


Επίσης την ίδια ημέρα, δεύτερο κλιμάκιο αποτελούμενο από ιατρό γενικής ιατρικής,  θα βρίσκεται στο Aγροτικό   Iατρείο   ΚΟΤΥΛΗΣ,  όπου  θα εξετάσει κατοίκους των χ. Αιμόνιο, και Δημάριο.


   


*Ο Ιππικός Πολιτιστικός Όμιλος Κομοτηνής (ΙΠΟΚΟΜ) και ο Ιππικός Όμιλος Αβδήρων (ΙΟΑΒ) σε συνεργασία με το www-e-horse.gr διοργανώνουν διήμερο πανελλήνιο σεμινάριο εκπαίδευσης ίππων και ιππέων με τον γητευτή των αλόγων Franklin Levinson από το Κολοράντο.


 Το σεμινάριο θα γίνει το Σαββατοκύριακο 14-15 Ιουνίου 2008 στις εγκαταστάσεις της φάρμας αραβικών αλόγων Κ. Γεωργαντζή, στη Γκιώνα Ξάνθης.


Τα θέματα που θα αναπτυχθούν στο σεμινάριο είναι: βασική εκπαίδευση ιππέα, προετοιμασία αλόγου και εξοπλισμός, δημιουργία σωστής επικοινωνίας, ο ρόλος του ανθρώπου στη σχέση με το άλογο, διαχείριση προβλημάτων, εκπαίδευση αλόγου, τεχνικές εκπαίδευσης αλόγου, διατροφή, φροντίδα, πρώτες βοήθειες για το άλογο και τεχνικές ίππευσης και τεχνικές ίππευσης για παιδιά.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button