Δωρεάν ρομποτική για όλους στο Xanthi TechLab του Kέντρου Πολιτισμού Δήμου Ξάνθης

    Τη φετινή σχολική χρονιά τα δεδομένα μας αλλάζουν και διαμορφώνουν περισσότερες στιγμές χαράς και δημιουργίας για όλα τα παιδιά εντός και εκτός των σχολικών αιθουσών.

     Ποτέ άλλοτε η ενασχόληση με την επιστήμη, τα μαθηματικά και την τεχνολογία δεν ήταν πιο απολαυστική.

    Τη φετινή σχολική χρονιά τα δεδομένα μας αλλάζουν και διαμορφώνουν περισσότερες στιγμές χαράς και δημιουργίας για όλα τα παιδιά εντός και εκτός των σχολικών αιθουσών.

     Ποτέ άλλοτε η ενασχόληση με την επιστήμη, τα μαθηματικά και την τεχνολογία δεν ήταν πιο απολαυστική.

     Το Xanthi TechLab του Kέντρου Πολιτισμού του Δήμου Ξάνθης με την αυξανόμενη συμμετοχή ολοένα και περισσότερων παιδιών, συνεχίζει το εκπαιδευτικό πρόγραμμα του  “S.T.E.A.M.” (Science, Technology, Engineering, Arts & Mathematics) αποδεικνύεται πως τελικά όλα τα παιδιά λατρεύουν να καταπιάνονται με αυτές τις έννοιες αρκεί η εκμάθησή  τους να γίνεται με τον δικό τους παιχνιδιάρικο τρόπο!

   Το εγχείρημα του φιλεκπαιδευτικού μη κερδοσκοπικού σωματείου eduACT “S.T.E.A.M. Yourself with FLL” δίνει την ευκαιρία στους νέους να γνωρίσουν έννοιες της Φυσικής, της

     Τεχνολογίας, της Μηχανικής, των Τεχνών και των Μαθηματικών μέσα από την κατασκευή και τον προγραμματισμό ρομπότ. Έχοντας ως βασική φιλοδοξία του να αλλάξει τα δεδομένα της εκπαίδευσης το πρόγραμμα συνδυάζει την ομαδικότητα με την φαντασία και την κριτική σκέψη και καλεί τους αυριανούς ηγέτες να προβληματιστούν, να ερευνήσουν, να κατασκευάσουν, να διασκεδάσουν.

  Ειδικότερα, συνολικά 18 ομάδες παιδιών 8 έως 16 ετών, με τη βοήθεια ενηλίκων εκπαιδευτών- μεντόρων, θα ερευνήσουν, θα κατασκευάσουν, θα προγραμματίσουν το δικό τους ρομπότ.

  Στα πλαίσια του παγκόσμιου διαγωνισμού ρομποτικής, έρευνας και καινοτομίας FIRST® LEGO® LEAGUE, οι ομάδες θα επιλέξουν και θα επιλύσουν ένα πραγματικό πρόβλημα σχετικά με το διάστημα, που αποτελεί και το φετινό θέμα του διαγωνισμού. Επιπλέον, μπαίνοντας στη θέση ενός επιστήμονα ή μηχανικού, τα μαθαίνουν πώς να σκέφτονται διαφορετικά καλλιεργώντας τις ψηφιακές, κοινωνικές, συνεργατικές τους δεξιότητες ενώ όπως συμβαίνει και σε όλες τις δράσεις της eduACT, θα κατασκευάσουν ένα αυτόνομο ρομπότ χρησιμοποιώντας τον εκπαιδευτικό εξοπλισμό LEGO® MINDSTORMS® EV3.

     Το πρόγραμμα υλοποιείται μέσα από εβδομαδιαίες συναντήσεις, ξεκινάει τέλη Οκτωβρίου και ολοκληρώνεται με τη συμμετοχή των ομάδων στον πανελλήνιο διαγωνισμό FIRST®LEGO® LEAGUE στις αρχές Φεβρουαρίου του επόμενου έτους. Όπως και τις περασμένες χρονιές ωστόσο η αυλαία ανοίγει με τα Matching events που πραγματοποιούνται με σκοπό να γνωριστούν οι ομάδες μεταξύ τους και με τους προπονητές τους.

 Η συμμετοχή όλων, στο πρόγραμμα, είναι δωρεάν, ενώ ο χώρος στον οποίο θα πραγματοποιούνται οι εβδομαδιαίες εκπαιδευτικές συναντήσεις θα είναι το Xanthi Techlab στη Δημοτική Βιβλιοθήκη  Ξάνθης.

  Το πρόγραμμα πραγματοποιείται με την υποστήριξη της Αμερικανικής Πρεσβείας στην Αθήνα και συνδιοργανώνεται από το φιλεκπαιδευτικό μη κερδοσκοπικό σωματείο eduACT, το Xanthi Tech Lab του Κέντρου Πολιτισμού του Δήμού Ξάνθης που ανήκει στο δίκτυο των American Spaces στην Ελλάδα.

 

Για το Κέντρο Πολιτισμού Δήμου Ξάνθης

 

Ο Πρόεδρος

 

Λύρατζης Πασχάλης

 

 

Συντονιστής Xanthi TechLab Γιαννακούδης Δ. Τηλέφωνο: 6907882600

 

email : xanthitechlab@gmail.com

 

 

Δηλώστε και εσείς συμμετοχή στην πιο δημιουργική εκπαιδευτική διαδικασία

Σχετικά Άρθρα

Back to top button