«Ενός κακού μύρια έπονται… τώρα και τρομοκράτες….»

Για μια ακόμη φορά ως χώρα ζούμε τραγελαφικές καταστάσεις… οι οποίες μας διασύρουν διεθνώς….
Δε μας φτάνουν τα ουκ ολίγα προβλήματά μας, προστίθενται και άλλα στη ντάνα…
Οι τρομοκράτες έκαναν και πάλι την επανεμφάνισή τους στη χώρα μας …..
Αυτή τη φορά δεν αρκέστηκαν σε εγχώριους στόχους, αλλά αποφάσισαν να διεθνοποιήσουν τη δράση τους….
Έστειλαν ούτε ένα, ούτε δυο, αλλά 15 μάλλον πακέτα-βόμβες σε ξένες Πρεσβείες στην Αθήνα, αλλά και στο εξωτερικό….

«Η ώρα της σκέψης για τους ψηφοφόρους….»


 


Αυτό ήταν, ότι μας είπαν μας είπαν, ότι μας υποσχέθηκαν, υποσχέθηκαν, ότι ακούσαμε, ακούσαμε….


Παρασκευή σήμερα, και σε μερικές ώρες θα χτυπήσει το ρολόι μεσάνυχτα για τη λήξη της προεκλογικής περιόδου…..


Οι τόνοι θα πέσουν και τα φώτα θα χαμηλώσουν για να ανάψουν και πάλι το βράδυ της Κυριακής με την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων…..


Για πολύ λίγο ακόμη οι υποψήφιοι θα  χτυπούν τις πόρτες των  Ξανθιωτών για να μοιράσουν φακελάκια με σταυρωμένα ψηφοδέλτια και οι συγγενείς και φίλοι τους θα συνεχίζουν το δικό τους αγώνα προκειμένου να επηρεάσουν γνωστούς τους για να ψηφίσουν τα δικά τους πρόσωπα, που κατεβαίνουν δημοτικοί και περιφερειακοί σύμβουλοι…..


Το Σαββατοκύριακο που ακολουθεί είναι αφιερωμένο στους ψηφοφόρους, σε όλους τους πολίτες δεκαοκτώ και άνω που την 7η Νοεμβρίου καλούνται να εκλέξουν τους «άριστους» των αυτοδιοικητικών εκλογών….


 


Η ώρα των πολιτών να συμπεριφερθούν υπεύθυνα και αποφασιστικά φθάνει και εδώ είναι το δύσκολο, αλλά και η πιο κρίσιμη στιγμή μια προεκλογικής μάχης….


Η αντίδραση των ψηφοφόρων είναι αυτή που θα παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο στις μετέπειτα εξελίξεις στα τοπικά και περιφερειακά δρώμενα της περιοχής μας….


Έρχεται η ώρα για να μιλήσουν μέσω της ψήφου τους, στέλνοντας το δικού τους μήνυμα τόσο προς τους αιρετούς της Τ.Α. όσο και προς τους πολιτικούς αρχηγούς του κέντρου….


Η δική τους κρίση και απόφαση θα είναι αυτή που τελικά θα μετρήσει στην ανατροπή ή όχι των αρνητικών ζητημάτων και προβλημάτων που δυσκολεύουν την καθημερινότητά τους…..


 


Ώρα λοιπόν να καθίσουν κάτω και να σκεφτούν σοβαρά, να βάλουν το μυαλό τους να δουλέψει και να επεξεργαστεί τα έως τώρα δεδομένα, τα υπέρ και τα κατά όλων των συνδυασμών που κατέρχονται σε αυτές τις εκλογές και με πνεύμα καθαρό, μακριά από κομματικές αποχρώσεις και ψευτοδιλήμματα για εξυπηρέτηση προσωπικών συμφερόντων  να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα…..


Το αναφαίρετο αυτό δικαίωμα που αποτελεί την πεμπτουσία της δημοκρατίας και που έρχεται να υπενθυμίσει σε όλους ότι αν όχι τον πρώτο, τουλάχιστον τον τελευταίο λόγο τον έχει ο λαός….


Τον έχουν οι πολίτες, ανεξαρτήτου, φύλου, χρώματος, θρησκεύματος, ιδεολογίας, επιπέδου μόρφωση και οικονομικού και κοινωνικού υπόβαθρου….


Αυτοί είναι που με μια σωστή η λανθασμένη κίνησή τους  θα αλλάξουν ή όχι τα έως τώρα κακώς κείμενα που καυτηρίαζαν σε κάθε τους κουβέντα….


Με γνώμονα τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών, των συνθηκών εκείνων που σε άλλες χώρες λειτουργούν εδώ και δεκαετίες, θα πρέπει ο κάθε πολίτης να κρίνει τα προγράμματα των υποψηφίων και ανάλογα να ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα…


 


Είναι καιρός πια και  οι πολίτες  από τα λόγια να περάσουν στις πράξεις….


Δεν αρκεί όλο τον προηγούμενο καιρό να θυμώνεις, να εκνευρίζεσαι και να «βρίζεις» αυτούς που υποτίθεται ευθύνονται για τα άσχημα της πόλης ή του χωριού σου, που δυσκολεύουν την καθημερινότητά σου και υποβαθμίζουν την ποιότητα διαβίωσής σου και όταν έρχεται η ώρα να εκφραστείς με την ψήφο σου είτε να μην το πράττεις υπεύθυνα, είτε να απέχεις….


Η ψήφος του πολίτη είναι ο δικός του βαθμός απέναντι στην εκάστοτε τοπική και κεντρική εξουσία ….


Επιδοκιμάζει ή αποδοκιμάζει τον εκάστοτε υποψήφιο που ζητεί την ψήφο του και ως εκ τούτου, αν τελικά δεν εκλεγούν οι «άριστοι» και όχι οι «αρεστοί», δε θα ευθύνεται αποκλειστικά και μόνο ο ανίκανος δήμαρχος ή ο κακός περιφερειάρχης, οι ανεπαρκείς δημοτικοί και περιφερειακοί σύμβουλοι, αλλά οι ψηφοφόροι εκείνοι που του έδωσαν την εξουσία, επειδή απλά και μόνο δεν ψήφισαν με υπευθυνότητα και αντικειμενική κρίση….


Τα κριτήρια θα πρέπει να είναι αξιοκρατικά και γνώμονα το συμφέρον του κοινωνικού συνόλου…..


 


Σειρά λοιπόν των πολιτών να καταδικάσουν όλες εκείνες τις πολιτικές που ακολούθησαν κάποιοι υποψήφιοι, προς άγραν ψήφων, αλλά και να στηρίξουν τους υποψήφιους εκείνους που έκαναν έναν αγώνα με αρχές και σεβασμό απέναντι στους αντιπάλους τους …..


Μακριά από εκείνους που ξεπούλησαν αρχές και συνειδήσεις, καταβολές και ρίζες, συμμετέχουν στα παιχνίδια γνωστών κύκλων  και διαχωρίζουν τους ψηφοφόρους σε χριστιανούς και μειονοτικούς…..


Μακριά από πολιτικές και πρακτικές που οδήγησαν μια υποψήφια μουσουλμάνα του νομού Ροδόπης να έχει το θράσος να δηλώνει « εμείς θα φέρουμε βοήθεια από την Τουρκία….»….


Ας φροντίσουν λοιπόν οι ψηφοφόροι της Ξάνθης να μην πάει χαμένη η ψήφος τους, γατί στο τέλος ο λογαριασμός γυρνά στους ίδιους…..


Άλλωστε δε λένε ότι αυτούς που στέλνουμε σε θέσεις εξουσίας, αποτελούν καθρέφτη των δικών μας αρχών και χαρακτήρων….;


 


 


 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button